İştahsızlık
102 görüntüleme
S
Selma Y.
30 Aralık 2025 00:05
Merhaba benim oğlum14 ayına girecek ve 7. Ayından bu yana iştahsızlığı ile mücadele ediyorum. Kan tahlili yaptırdım sadece çinko bakılmadı diğerlerinde bir problem yok cuma günü kan vermemiz gerekiyor o zaman çinkosuna da baktırcam. Doktora da söyledim çocuk gelişimine gönderdi ve seçici yemek yeme sorunu diyip gönderdiler. 7 aydır denemediğim şey kalmadı... Serbest bıraktım zorlamadım daha kötüye gitti. Tadımlar da porsiyon olarak değil gerçekten tadım olarak ilerledim. Mama içmiyor içerse 30-60 ml 😑Hadi onu içmiyor yemek de yemiyor. Tabiki küçük olduğu için bizim kadar yemesini beklemiyorum. Ama 1 kaşık zar zor yiyor. Önüne koydum kendi keşfedip yesin diye yemedi. Oyunla yedirmeye çalıştım yemedi. Biz yerken canı ister dedim yemedi. Uykusunda beslemeye çalıştım mama içmedi. Acıkınca yer aç kalsın dedim hiç yemek istemedi. TV ile denedim az birşey yese kardır dedim onu da yemedi.
Sadece su eğer su verirsem yemek ve mama aramıyor su vermezsem az birşey mama içiyor çişimiz koyu sarı bezlerimiz 2-3 kez çişli oda su içtiğinden Sabah öğlen akşam ayrı ayrı farklı şeyler deniyorum hepsi çöpe gidiyor. Yemeyen çocuk çok zor ve artık sabrımın son noktalarındayım. Oturup ağlıyorum, yoruldum... İştahsız bebeğiniz varsa nasıl düzelttiniz bana yazarsanız çok sevinirim. Mor meyve karışımı yada malum macunlar işe yarar mı kullanan varmı ? Zar zor kilo almıştı 500 Grda geri zayıflamış 🙂 şuan bunu yazarken bile ağlıyorum...
Sadece su eğer su verirsem yemek ve mama aramıyor su vermezsem az birşey mama içiyor çişimiz koyu sarı bezlerimiz 2-3 kez çişli oda su içtiğinden Sabah öğlen akşam ayrı ayrı farklı şeyler deniyorum hepsi çöpe gidiyor. Yemeyen çocuk çok zor ve artık sabrımın son noktalarındayım. Oturup ağlıyorum, yoruldum... İştahsız bebeğiniz varsa nasıl düzelttiniz bana yazarsanız çok sevinirim. Mor meyve karışımı yada malum macunlar işe yarar mı kullanan varmı ? Zar zor kilo almıştı 500 Grda geri zayıflamış 🙂 şuan bunu yazarken bile ağlıyorum...
Y
Yusufm
30 Aralık 2025 01:13
Anlattımlarımızın aynısını yaşıyorum bende heryere yazıyorum belki bir çözüm yolu bulurum diye ama yok herkes zorlamayın az da olsa yese yeter bırak kendi alıp yesin ama yok zorlamasan yemiyor kendi gün boyu ağzına bir kaşık koymuyor sadece şu dediğiniz gibi ama bunu insanlara anlatmak çok zor herkes ezber konuşuyor Allah yardımcımız olsun bende tükendim
S
Selma Y.
30 Aralık 2025 01:28
O kadar haklısınız ki sadece bebeği yemek yemeyen anneler anlar bizi o kadar yorucu ki gecenin şu saatinde kendimce çözümler arıyorum. Biz evham yapmıyoruz yemiyor yani azı çoğu yok yemiyor az yese bir tık sık ama az yediririz o da yok gerçekten dua etmekten başka çarem kalmadı Allah şu mübarek günlerde evlatlarımıza öncelikle sağlık uzun güzel bir ömür mutluluk ve nolur iştah versin 😑
A
Ayşenur E. Y. ..
30 Aralık 2025 02:35
Benim kızımda 2 buçuk yaşında yeme konusunda malesef hala uğraşıyorum her yolu herşeyi demedim olmuyor çok seçiyor ne sebze ne et balık tavuk yemiyor çok zor durum şaşordım artık bende..😞
Y
Yasemin B.
30 Aralık 2025 05:36
Bende günlerdir araştırıyorm nedendir neler yapabilirim die biri 2.5 yaşında diğeri1 yaşında iki bebegim var ikisi de yediremiyorm balık yağı kullandım büyük olana iyi gelir dediler ama yok iştah açıcı cok atastırdım ama ne doktor ne eczacı balık yağıdışında birşey önermedi o da işe yaramıyır
A
Ayşenur E. Y. ..
30 Aralık 2025 05:45
Balık yağını 1 yaşından itibaren kullanıyorum besin mayası ayrı kullanıyorum doktrun verdiği vitamini ayrı kullandım diğer kızımda 10 aylık oda yemek konusunda ablasına çekti gibi…
S
Selma Y.
30 Aralık 2025 11:07
Cuma günü konuşcam mor meyve karışımının güzel yorumları var doktor onay verirse denicem işe yararsa size de yazarım
Y
Yusufm
1 Ocak 2026 11:30
Sizinde bebekleriniz et kıyma tavuk yemiyor mu peki
Y
Yusufm
1 Ocak 2026 11:30
Benim ki herşeyi reddettiği için ve diliyle ittiği için ben yediremiyorum