İştahsızlık

583 görüntüleme
S

Selma Y.

30 Aralık 2025 03:05
Merhaba benim oğlum14 ayına girecek ve 7. Ayından bu yana iştahsızlığı ile mücadele ediyorum. Kan tahlili yaptırdım sadece çinko bakılmadı diğerlerinde bir problem yok cuma günü kan vermemiz gerekiyor o zaman çinkosuna da baktırcam. Doktora da söyledim çocuk gelişimine gönderdi ve seçici yemek yeme sorunu diyip gönderdiler. 7 aydır denemediğim şey kalmadı... Serbest bıraktım zorlamadım daha kötüye gitti. Tadımlar da porsiyon olarak değil gerçekten tadım olarak ilerledim. Mama içmiyor içerse 30-60 ml 😑Hadi onu içmiyor yemek de yemiyor. Tabiki küçük olduğu için bizim kadar yemesini beklemiyorum. Ama 1 kaşık zar zor yiyor. Önüne koydum kendi keşfedip yesin diye yemedi. Oyunla yedirmeye çalıştım yemedi. Biz yerken canı ister dedim yemedi. Uykusunda beslemeye çalıştım mama içmedi. Acıkınca yer aç kalsın dedim hiç yemek istemedi. TV ile denedim az birşey yese kardır dedim onu da yemedi.
Sadece su eğer su verirsem yemek ve mama aramıyor su vermezsem az birşey mama içiyor çişimiz koyu sarı bezlerimiz 2-3 kez çişli oda su içtiğinden 🫩 Sabah öğlen akşam ayrı ayrı farklı şeyler deniyorum hepsi çöpe gidiyor. Yemeyen çocuk çok zor ve artık sabrımın son noktalarındayım. Oturup ağlıyorum, yoruldum... İştahsız bebeğiniz varsa nasıl düzelttiniz bana yazarsanız çok sevinirim. Mor meyve karışımı yada malum macunlar işe yarar mı kullanan varmı ? Zar zor kilo almıştı 500 Grda geri zayıflamış 🙂 şuan bunu yazarken bile ağlıyorum...
E

Esra A.

6 Şubat 2026 20:34
Benim oğlumdada 1 yasından sonra baslamıstı tam bahsettiğiniz olay, inanın ekranla bile yemeyen bi cocuk haline geldi ben camı acıp biraz dışarısını gösteriyodum kedi köpek orda diye bi elimlede agzına yemek veriyodum sulu yemekleri genelde cok tercih etmiyolar sanırım benim oğlumda öyle, inan camı actıgım zaman 1 tencere makarn yediği zamanı bilirim( çok küçük tencere☺️) sonra artık kolum taşıyamamaya başladı o zamanda kendi videolarında özellijle salıncakta olanları izlettiğimde yemeye devm etti gerci bizim biraz hastalık ve diş çıkarmadan dolayı red başlamıştı suan cok seciyo yemek bende ilk iki öğün sevdipi şeyleri yapıyorum akşamda genelde kendi videolarını izletiyorum yemkle ekran arasında bağda kurşun istemiyorum ama inan yaşlandım bende☺️
Y

Yusufm

6 Şubat 2026 23:09
Deniycem bende
Y

Yusufm

6 Şubat 2026 23:10
Gece beslenmiyor hiç ne süt ne mama emmiyor zaten kaç saat aç kalıyor
Y

Yusufm

6 Şubat 2026 23:10
Nasıl süt verebilirim ya da sevdirebilirim 1 yaşında
S

Selma Y.

7 Şubat 2026 00:02

Esra Ak

Benim oğlumdada 1 yasından sonra baslamıstı tam bahsettiğiniz olay, inanın ekranla bile yemeyen bi cocuk haline geldi ben camı acıp biraz dışarısını gösteriyodum kedi köpek orda diye bi elimlede agzına yemek veriyodum sulu yemekleri genelde cok tercih etmiyolar sanırım benim oğlumda öyle, inan camı actıgım zaman 1 tencere makarn yediği zamanı bilirim( çok küçük tencere☺️) sonra artık kolum taşıyamamaya başladı o zamanda kendi videolarında özellijle salıncakta olanları izlettiğimde yemeye devm etti gerci bizim biraz hastalık ve diş çıkarmadan dolayı red başlamıştı suan cok seciyo yemek bende ilk iki öğün sevdipi şeyleri yapıyorum akşamda genelde kendi videolarını izletiyorum yemkle ekran arasında bağda kurşun istemiyorum ama inan yaşlandım bende☺️

Bende TV ile yemek yedirmeyi sevmiyorum ama inanın ben de denedim çünkü hiç birşey yemiyordu aç geziyordu dışarda bile yemek yedirmeye çalıştım ama nafile zaten bebek büyütmekte en zor şey ne diye sorsalar kesinlikle yemek yememesi derim. Ne uykusuzluk ne yorgunluk hepsi geçiyor ama yemek yememesi beni hayattan soğuttu 😂
E

Esra A.

7 Şubat 2026 00:05
Kendi videoları ile bi dene özellikle parkta salıncakta yada babasıyla dedesiyle oynarken falan baktın olmuyor bi kucagında camı açıp konusarak dene ondan çok umutluyum benim kurtarıcım olmuştu☺️biliyorum anne olarak ekran vermek istemiyoruz yemekle ekran arasında baglantıda kursun istemiyoruz ama kendi videoları olsa ve en azından 1 2 öğün için günde toplam 5 10 dakika bi zararı olmaz gibme geliyo, bi terapistte görmüştüm zararı yok gibi demişti ama asla eline vererek izletmeyin demişti
S

Selma Y.

7 Şubat 2026 00:05

Yusufm

Nasıl süt verebilirim ya da sevdirebilirim 1 yaşında

Süte ben de başlamadım arada bazen kekle falan vermeye çalışıyordum zaten süte hemen başlama taraftarı değilim demir eksikliği diş çürüklüğü yaptığını söylüyorlar. Aslında mama reddi yaptığı için mamayı da kesecektim çünkü artık büyüdüler 2 kez bile mama içse sabah akşam yeterliydi ama benim bebeğim her ikisini de reddettiği için çözüm bulamamıştım. Mamayı bırakmamamın diğer nedeni de bebeğim küçük doğdu sonrasında ameliyat oldu ameliyat olduğu gün resmen süt boşaldı benden kış günüydü 3 kat kıyafet vardı üzerimde o 3 katta sırılsıklamdı o günden sonra da sütüm kesildi ve sütümden vitaminini falan alamadı diye 1,5 yaşına kadar da olsa 1 kez bile içse kardır diye düşünüyorum sonra belki süte başlarım 🌸
S

Selma Y.

7 Şubat 2026 00:07

Esra Ak

Kendi videoları ile bi dene özellikle parkta salıncakta yada babasıyla dedesiyle oynarken falan baktın olmuyor bi kucagında camı açıp konusarak dene ondan çok umutluyum benim kurtarıcım olmuştu☺️biliyorum anne olarak ekran vermek istemiyoruz yemekle ekran arasında baglantıda kursun istemiyoruz ama kendi videoları olsa ve en azından 1 2 öğün için günde toplam 5 10 dakika bi zararı olmaz gibme geliyo, bi terapistte görmüştüm zararı yok gibi demişti ama asla eline vererek izletmeyin demişti

Denedim 😂 babasıyla benim videolarımı da açtım yemiyordu değişik benim yavrum 😁 5-10 dklık videoyu geçtim 1- 1,5 TV ye de baktığı olduu üzgünüm ama annelik yapmam dediğin ne varsa yaptırıyor 😅
E

Esra A.

7 Şubat 2026 00:09
İçini ferah tut gerçekten elimizde olmuyo cogu sey herkes cocuk aynı olmuyo maalesef bizimde yapmam dediklerimizi yaptığımız daha cok zamanlar olcak canları sağ olsun, bi de balık yağını sabahları aç karnına vermeyi dene bi süreden sonra iştahını arttırıyomus diye okumustum
Y

Yusufm

7 Şubat 2026 00:47

Selma Yıldırım

Süte ben de başlamadım arada bazen kekle falan vermeye çalışıyordum zaten süte hemen başlama taraftarı değilim demir eksikliği diş çürüklüğü yaptığını söylüyorlar. Aslında mama reddi yaptığı için mamayı da kesecektim çünkü artık büyüdüler 2 kez bile mama içse sabah akşam yeterliydi ama benim bebeğim her ikisini de reddettiği için çözüm bulamamıştım. Mamayı bırakmamamın diğer nedeni de bebeğim küçük doğdu sonrasında ameliyat oldu ameliyat olduğu gün resmen süt boşaldı benden kış günüydü 3 kat kıyafet vardı üzerimde o 3 katta sırılsıklamdı o günden sonra da sütüm kesildi ve sütümden vitaminini falan alamadı diye 1,5 yaşına kadar da olsa 1 kez bile içse kardır diye düşünüyorum sonra belki süte başlarım 

Beniö de bebeğim memeyi reddetti mama içmedi şırınga ile besledim onu aylarca ek gıda reddetti sevdiği birşey yok mama içmiyor süt deneyeyim dedim gecelrri yok onu da içmiyor aylardır gece beslenmesi yok bizde üzülüyorum o kadar saat kaldığı için
S

Selma Y.

7 Şubat 2026 01:02

Esra Ak

İçini ferah tut gerçekten elimizde olmuyo cogu sey herkes cocuk aynı olmuyo maalesef bizimde yapmam dediklerimizi yaptığımız daha cok zamanlar olcak canları sağ olsun, bi de balık yağını sabahları aç karnına vermeyi dene bi süreden sonra iştahını arttırıyomus diye okumustum

Evet bende gördüm hiç balık denemedim daha balık denedikten sonra yağını almayı düşünüyorum teşekkür ederim ❤️
S

Selma Y.

7 Şubat 2026 01:05

Yusufm

Beniö de bebeğim memeyi reddetti mama içmedi şırınga ile besledim onu aylarca ek gıda reddetti sevdiği birşey yok mama içmiyor süt deneyeyim dedim gecelrri yok onu da içmiyor aylardır gece beslenmesi yok bizde üzülüyorum o kadar saat kaldığı için

Gece benim oğlum da beslenmiyordu dediğim gibi uyandırıp verdiğim günden beri de uyumuyor gece 3 de kalkıp sabah 10 da uyuyoruz :( valla Allah kolaylık versin içiniz rahat etsin istiyorsanız doktorunuzla görüşün yada eczane ile nutrigeni deneyebilirsiniz ❤️ zaten içeriğinde sadece vitaminler var. Bu arada Osman hoca 8-9 ayını geçirmiş bebekler gece beslenmesi yapmasına gerek yok yaparsa da 1-2 kez yapmasını normal görüyoruz dedi ama benim de içim rahat etmedi doktorum da 1 kez olsun beslenme yapabilirsin 12 saat uzun bir süre dedi bazen içiyor bazen içmiyor nutrigene başladığım günden bu yana gece de mama yapıyorum hepsini bitirmese de içiyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir