İştahsızlık
584 görüntüleme
S
Selma Y.
30 Aralık 2025 03:05
Merhaba benim oğlum14 ayına girecek ve 7. Ayından bu yana iştahsızlığı ile mücadele ediyorum. Kan tahlili yaptırdım sadece çinko bakılmadı diğerlerinde bir problem yok cuma günü kan vermemiz gerekiyor o zaman çinkosuna da baktırcam. Doktora da söyledim çocuk gelişimine gönderdi ve seçici yemek yeme sorunu diyip gönderdiler. 7 aydır denemediğim şey kalmadı... Serbest bıraktım zorlamadım daha kötüye gitti. Tadımlar da porsiyon olarak değil gerçekten tadım olarak ilerledim. Mama içmiyor içerse 30-60 ml 😑Hadi onu içmiyor yemek de yemiyor. Tabiki küçük olduğu için bizim kadar yemesini beklemiyorum. Ama 1 kaşık zar zor yiyor. Önüne koydum kendi keşfedip yesin diye yemedi. Oyunla yedirmeye çalıştım yemedi. Biz yerken canı ister dedim yemedi. Uykusunda beslemeye çalıştım mama içmedi. Acıkınca yer aç kalsın dedim hiç yemek istemedi. TV ile denedim az birşey yese kardır dedim onu da yemedi.
Sadece su eğer su verirsem yemek ve mama aramıyor su vermezsem az birşey mama içiyor çişimiz koyu sarı bezlerimiz 2-3 kez çişli oda su içtiğinden Sabah öğlen akşam ayrı ayrı farklı şeyler deniyorum hepsi çöpe gidiyor. Yemeyen çocuk çok zor ve artık sabrımın son noktalarındayım. Oturup ağlıyorum, yoruldum... İştahsız bebeğiniz varsa nasıl düzelttiniz bana yazarsanız çok sevinirim. Mor meyve karışımı yada malum macunlar işe yarar mı kullanan varmı ? Zar zor kilo almıştı 500 Grda geri zayıflamış 🙂 şuan bunu yazarken bile ağlıyorum...
Sadece su eğer su verirsem yemek ve mama aramıyor su vermezsem az birşey mama içiyor çişimiz koyu sarı bezlerimiz 2-3 kez çişli oda su içtiğinden Sabah öğlen akşam ayrı ayrı farklı şeyler deniyorum hepsi çöpe gidiyor. Yemeyen çocuk çok zor ve artık sabrımın son noktalarındayım. Oturup ağlıyorum, yoruldum... İştahsız bebeğiniz varsa nasıl düzelttiniz bana yazarsanız çok sevinirim. Mor meyve karışımı yada malum macunlar işe yarar mı kullanan varmı ? Zar zor kilo almıştı 500 Grda geri zayıflamış 🙂 şuan bunu yazarken bile ağlıyorum...

Özge U.
30 Ocak 2026 03:40
Yorumunuz için teşekkür ederim inanın bende önüne koydum yersen ye yemezsen kalsın dedim ama o da işe yaramadı mor meyveli karışımı deneyeceğim 沈
A
Ayşenur E. Y. ..
30 Ocak 2026 06:53
Bende aynı durumdayım 28 aylık hala yemek yememe sorunuyla uğraşıyorum ve gerçekten yemiyor seçiyor tatlarına bile bakmıyor aç aç geziyor herşeyi denedim mor meyve multivitamin çeşit çeşit tabaklar sevdiği sevmediği yinede koydum önüne belki merak eder yer diye ama sonuç sıfır son zamanlrda dahada kötü banada zorlama kendi acıkınca yer diyorlar ama aklına yemek bile gelmiyor rahtda edemiyorum bende defalarca ağladım ne yapabilirim nasıl yapabarım diye çaresizim tükendim diyebilirim ..
S
Selma Y.
30 Ocak 2026 15:50
Birde bize kanda bakılmadan çinko şurup verildi iyi bir doktordu bu öneren çinko yu 3 ay kullanabiliriz hiç bir sakıncası yok iştah açmasıniçin hatta biz geçen hafta infulanza olduk kızlar beslenmeyi kestiler hastane de yattık hemen çinko başlandı açıldı iştahlar ben bi süredir iştahlar azalma olunca birkaç gün çiko veriyorum düzeliyor
S
Selma Y.
30 Ocak 2026 15:50
Birde Ravla markasının besleyici karışımı var ona da bakabilirsiniz. Kullananlar oldukça memnun🙏🏻
M
Meltem G.
30 Ocak 2026 15:51
Devletin verdiğini mi kullanıyorsunuz yoksa ocean falan mı
S
Selma Y.
30 Ocak 2026 15:56
Bende aynı durumdayım 28 aylık hala yemek yememe sorunuyla uğraşıyorum ve gerçekten yemiyor seçiyor tatlarına bile bakmıyor aç aç geziyor herşeyi denedim mor meyve multivitamin çeşit çeşit tabaklar sevdiği sevmediği yinede koydum önüne belki merak eder yer diye ama sonuç sıfır son zamanlrda dahada kötü banada zorlama kendi acıkınca yer diyorlar ama aklına yemek bile gelmiyor rahtda edemiyorum bende defalarca ağladım ne yapabilirim nasıl yapabarım diye çaresizim tükendim diyebilirim ..
S
Selma Y.
30 Ocak 2026 15:57
Zinco direk en son hastanede de onu verdiler Acıbadem’e gidiyoruz
S
Selma Y.
30 Ocak 2026 16:00
Bende bu sorunlarla uğraştım ikiz benim kızlarım alerji çıktı sonuç şuan iyiler yolunda herşey gelişimleri yaşıtlarının önünde ama ben çözen kadar 4 tane gastroentoloji gezdim çok yıpratıcı bir süreçti
M
Meltem G.
30 Ocak 2026 20:45
Meltem hanım bebişlerinizin alerjisinin olduğunu sizde fark ediyormuydunuz belirtiler varmıydı tedaviden sonra düzelen şeyler neler mesela bilgilendirirseniz çok sevinirim çünkü benim oğlum prematüre gibi doğdu sürekli tekrarlayan pişiği var dişleri de çıktı bazen pişiği nokta nokta kabarcıklar oluyor ve genellikle cıvığa yakın kakası
S
Selma Y.
31 Ocak 2026 06:32
Allah yardımcınız olsun zor gerçekten ama pes etmeyip sonun da sorunun ne olduğunu bulmuşsunuz tebrik ederim 🌸 Benim oğlum da 37 de doğdu ama 32 hafta ile uyumluydu 2200 kg 43 cm di sezeryan oldum. Hatta sezeryan olan bebekler alerjiye daha yatkın diye de duydum doğrumu bilemem. Oğlum da günde 3-4 kez kaka yapıyor ve pişik oluyor muhtemelen bizde de yolunda gitmeyen şeyler var biraz israrcı olmadığımız sürece bakmıyorlar rutin kontrol edip gönderiyorlar maalesef. En kısa zaman da tekrar doktora gideceğim bakalım inşallah beni dinlerler ve yardımcı olurlar 🙏🏻
G
Gülcan Ş.
31 Ocak 2026 07:47
bana da doktor vitabiol verdi içinde d vitiamini vs vardı
M
Meltem G.
31 Ocak 2026 19:51
Allah yardımcınız olsun zor gerçekten ama pes etmeyip sonun da sorunun ne olduğunu bulmuşsunuz tebrik ederim Benim oğlum da 37 de doğdu ama 32 hafta ile uyumluydu 2200 kg 43 cm di sezeryan oldum. Hatta sezeryan olan bebekler alerjiye daha yatkın diye de duydum doğrumu bilemem. Oğlum da günde 3-4 kez kaka yapıyor ve pişik oluyor muhtemelen bizde de yolunda gitmeyen şeyler var biraz israrcı olmadığımız sürece bakmıyorlar rutin kontrol edip gönderiyorlar maalesef. En kısa zaman da tekrar doktora gideceğim bakalım inşallah beni dinlerler ve yardımcı olurlar
M
Meltem G.
31 Ocak 2026 20:00
Allah yardımcınız olsun zor gerçekten ama pes etmeyip sonun da sorunun ne olduğunu bulmuşsunuz tebrik ederim Benim oğlum da 37 de doğdu ama 32 hafta ile uyumluydu 2200 kg 43 cm di sezeryan oldum. Hatta sezeryan olan bebekler alerjiye daha yatkın diye de duydum doğrumu bilemem. Oğlum da günde 3-4 kez kaka yapıyor ve pişik oluyor muhtemelen bizde de yolunda gitmeyen şeyler var biraz israrcı olmadığımız sürece bakmıyorlar rutin kontrol edip gönderiyorlar maalesef. En kısa zaman da tekrar doktora gideceğim bakalım inşallah beni dinlerler ve yardımcı olurlar
S
Selma Y.
31 Ocak 2026 22:55
Sezeryan lı bebeklerin alerji olma olmadığı çok çok yüksek hatta kaçınılmaz çok böyle haftalara kilolara takılmayın benim kızlarımda 1,900 lerdelerdi boyda 43 cm di şuan yaşıtlarından öndeler ek gıda da tahin Hindistan cevizi yağı ceviz fındık badem zeytinyağ et olmazsa olmazlarımız tahin kalorisi yüksek kalsiyumu yüksek avakado çok güzel kilo aldırıyor benim iştahsız dediğim aylarda şok edici kilo aldırmıştı ufak ufak bunlardan vermeye çalış en azından kilo kaybı yaşamasın
Y
Yusufm
2 Şubat 2026 08:00
Ben bir şey sormak istiyorum benim oğlumun 8 şubat doğum günü 12 aylık olacak gece saat 8 de uyuyor sabah 8 de bazen 9 da uyanyor bu süreçte beslenmiyor erken uyandırıp yedirmeli miyim sizce
S
Selma Y.
6 Şubat 2026 17:40
Ben bir şey sormak istiyorum benim oğlumun 8 şubat doğum günü 12 aylık olacak gece saat 8 de uyuyor sabah 8 de bazen 9 da uyanyor bu süreçte beslenmiyor erken uyandırıp yedirmeli miyim sizce
Y
Yusufm
6 Şubat 2026 17:42
Benim kide çok sık uyanıyor mama veriyorum içmiyor neyi var anlamıyorum
S
Selma Y.
6 Şubat 2026 17:44
Benim kide çok sık uyanıyor mama veriyorum içmiyor neyi var anlamıyorum
Y
Yusufm
6 Şubat 2026 18:33
Doktor mu verdi duyup mu aldınız