Yemek Yerken Ekran Verme

137 görüntüleme
Ş

Şükran K. ..

21 Eylül 2025 18:05
Yaklaşık 1 aydır 15 aylık bebeğime yemek yedirirken telefon açmak zorunda kaldım. Kendi sağlığım ve içinde bulunduğum durum yemek yedirme sabrını gösterememe sebep oldu. Şimdi çok vicdan azabı çekiyorum. Ekran vermeden yemek yedirebilmem mümkün mü. tavsiyelerinize ihtiyacımvar
R

Rüm ..

21 Eylül 2025 18:12
Önüne su içine küçük toplar koyarak kafasını dağıtabilirsiniz balkona çıkararak etrafı izliyerek yedirebilirsiniz hem oyun oynayıp hem yemek yeme alanı sunabilirsiniz ben böyle yapıyorum işe yarıyor belki sizde de yarıyabilir
Ş

Şükran K. ..

21 Eylül 2025 18:13
Önceden hep öyle yedirirdim ama bazengerçekten sabrım kalmıyor. Tekrar ekransız yemeye döner mi dersiniz dünden beri ağzına lokma sürmedi aç aç aç diyo
N

Nurcan B. O. ..

21 Eylül 2025 18:34
Bir süre direnç gösterecektir zorlu olur ama pes etmeyin.
Acıkınca mecbur yiyecek birkaç gün sabırlı olmalısınız.
Ş

Şükran K. ..

21 Eylül 2025 18:35
Şu an azı diş çıkarma dönemi aynı zamanda onun da etkisi var. Ne bileyim ya. Ekransız yemeye dönerse her şeyi yaparım şu an çünkü bu yolun sonu cok kötü
E

Elif D.

Psikolojik Danışman

21 Eylül 2025 19:13
Çocuğumuzun yeme alışkanlıklarını nasıl geliştirebilirizden biraz bahsetmek istiyorum. Yemek yemek bir fizyolojik ihtiyaç temel ihtiyaç. Bu ihtiyacımızı gidermek için aslında herhangi bir başka etkiye ihtiyacımız yok. Ama neler yapabiliriz? Çocuğunuzla yemek yapmaya başlayabilirsiniz eğer daha önce denemeler olmadıysa. Mutfakta yaşına uygun görevler verebilirsiniz. Bu özgüveni açısından hemde ilişki kurması açısından oldukça önemli. Yemek yaparken bazı sebze ve meyveleri yıkama dolaptan tezgaha getirme görevleri verebilirsiniz. Örnek veriyorum Brokoli yapıyoruz yemeğimizi havuç ekliyoruz veya muz soyuyoruz bebeğinizin kabuğunu ayırmasına müsade edin. Bebeğinizden yardım isteyin deneyimlemesine izin verin. Teşekkür edin destekleyin yüreklendirin. Brokoliyi beraber inceleyin. Koklayın rengini dokusunu konuşun. Havuç doğrarken bir parçasını ona verin. Rengini kokusunu tadını konuşun. Karıştırmasına müsade edin. Aslında buradaki amaç yiyecekleri tanımak. Kokularını renklerini yapılarını tatlarını deneyimlemek. Zamanla havuçtan bir ısırık alır elmadan ısırık alır merak eder çünkü. Merak duygusu çocuklarda bebeklerde çok aktiftir özellikle destekleniyorsa. Sadece yemek saatinde önüne yemesi gerekenleri koyduğunuzda yiyecekleri tanımayacak. Bağ kurmak deneyimlemek çok değerli. Yemek düzeni rutinler çok değerli. Aç kalmasın diye yapılan her atak bebeğimizin beceri geliştirmesine tanımasına ayırt etmesine deneyimlemesine engel olabiliyor. Bebekler aç kalmaz merak etmeyin. Yiyecekleri tanıdıkça o sizden istemeye başlar talep eder. Hayatı doğal akışında yaşamaya başladığınızda çocuğunuzu bebeğinize hayatınıza kattığınızda onu rutinlere gündelik işlerinize ortak ettiğinizde beceri kazanacak merak duygusu artacak kendini tanıyacak ve aranızdaki bağ güçlenecek. Savaşmaktan ziyade aynı yolda yürümeyi uyumlanmanın keyfine varacaksınız. Sevgiler 💚
Ş

Şükran K. ..

21 Eylül 2025 19:16
Çok teşekkür ederim elif hanım uygulayacağım mutlaka emeğinize sağlık🥰
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

22 Eylül 2025 14:52
Şükran hanım merhaba. 0-2 yaşta dil gelişiminin olumsuz etkilenmemesi adına ekranı hiç önermiyorum. Ekranı mümkünse tamamen kesmenizi öneriyorum. Eğer mümkün değilse de ekranı etkileşimli hale getirerek izletmeniz önem taşımakta. Bu konuda detaylı bilgi almak için aşağıdaki videoma göz atabilirsiniz. Kapsamlı bir biçimde ekranı etkileşimli hale nasıl getirebileceğinizi anlattım. ✨

https://www.instagram.com/reel/DN_GTbmjF69/?igsh=MTd4M3gwNjU1NGVtNw==

Ş

Şükran K. ..

22 Eylül 2025 17:39
Yanıtınız için teşekkür ederim merve hanım. Hedefimiz 0 ekran. Video çok yararlı olmuş emeğinize sağlık
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

22 Eylül 2025 21:31
Çok teşekkür ederim Şükran hanım, çocuğunuza ve size sağlıklı günler diliyorum. ✨

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir