Yanında Sürekli Anne ve ya Baba İsteme

618 görüntüleme
A

Aynur Y. ..

26 Nisan 2026 19:33
Merhabalar benim kızım 23 aylık olacak yakında bu zamana kadar küçük bebek hali iken bile oyalanmazdı. Çok aşırı hareketli bir çocuk kendi başına bir oyuncak ile oynamıyor sürekli oyun oynarken beni ya da babasını istiyor. Ekran da açıp vermek istemiyoruz ama bu şekilde yemek yapmak ya da diğer şeyleri yapmak çok zor oluyor. Ben yanında dururken de yalnız oyun oynamıyor parkta bile beraber kayıp sallanmak istiyor. Arkadaşlarımın çocuklarına bakıyorum kendi hallerinde oyalanabiliyorlar bizim mu durumumuz normal mi ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Nisan 2026 19:55
Kızınızın sürekli yanında anne veya baba istemesi, bu yaşta normal bir davranış değildir. 23 aylık bir çocuk, genellikle kendi başına oyun oynamayı öğrenmeye başlamış olmalıdır.

Bazı çocuklar, özellikle hareketli ve meraklı olanlar, kendi başlarına oyun oynamakta zorlanabilirler. Ancak, sürekli olarak anne veya babayı yanlarında istemeleri, genellikle bir bağımlılık veya güven sorunu olarak yorumlanabilir.

Aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz:

1. Kendi başına oyun oynamayı teşvik edin: Kızınızı, kendi başına oyun oynamaya teşvik etmek için, ona bir oyuncak verin ve yanından uzaklaşın. Başlangıçta kısa süreler olabilir, ancak zamanla bu süreleri uzatabilirsiniz.
2. Oyun alanları oluşturun: Evde veya parkta, kızınızın kendi başına oyun oynayabileceği alanlar oluşturun. Örneğin, bir oyun köşesi veya bir oyun alanı hazırlayabilirsiniz.
3. Oyuncakları çeşitlendirin: Kızınızın ilgisini çekebilecek farklı oyuncaklar deneyin. Bu, onun kendi başına oyun oynamaya olan ilgisini artırabilir.
4. Bağımsızlık kazandırın: Kızınıza, kendi başına kararlar vermesi ve sorunları çözmesi için fırsatlar verin. Bu, onun özgüvenini ve bağımsızlığını artırabilir.

Kızınızın gelişimi hakkında endişeleriniz varsa, bir uzmandan destek almayı düşünün. Ayrıca, arkadaşlarınızın çocuklarıyla karşılaştırmayın, her çocuk farklı bir hızda gelişir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Yaş Tek Başına Oynama
2. 4aylık Kız Bebek
3. Bebeğiniz Hangi Yaşta Evde Nelerle Oynayabilir ❓
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir