2 Yaş Tek Başına Oynama

54 görüntüleme
B

Büşra K. ..

22 Şubat 2026 15:23
Merhaba 2 yaşında bir kızım var kendi kendine ya da arkadaşlarıyla oyun oynamıyor her çocuğun ilgisini çekebilecek oyuncak var evimde yazın her gün parka gittik akranlarıyla oynasın vakit geçirsin diye o zaman da oynamadı şimdi kış haliyle çıkamıyorum kardeşi de oldu sorum şu kardeşine de yanaşmıyor uyanınca bebek diyor saçını okşuyor kardeşinin salyası aktığı için tiksiniyor kafasını öpüyor sadece elleri kirlensin hemen bana gösteriyor silmemi bekliyor kimseyle oynamıyor çocuklar kızımı oynamaya çağırırsa ya da ben teşvik edersem 2 dk bile durmuyor ya da çocuklara vuruyor yani bu normal mi ben mi çok kafamda kuruyorum geçen hafta oyun evine gittik orda da erkek bebek vardı kızımdan küçük tramboline bindiler hemen çocuğu itti etkinlik yaptık önce yapmayacağım diye ağladı etkinliği sevince de bitirmek istemedi eşim çok takıntılısın diyor yani gerçekten öyle mi arkadaşlar kızımın 250 tane kelimesi var organlarını gösterir hayvan sesleri çıkarır tarak diş fırçası vs ne işe yaradığını bilir gelişim olarak da bir sıkıntısı yok ama akranlarıyla oynamaması kafamı çok karıştırıyor yani böyle kızım hırplanmak istiyor sert oyunlar seviyor saklambaç mesela ya da çamaşır sepetinin içine oturacak çekeceksiniz kovalayacaksınız sizce ne yapmalıyım
B

Büşra K. ..

22 Şubat 2026 15:25
@Fatma Uygur
A

Arzu.G

22 Şubat 2026 15:43
Anlattiklariniz çok normal görünüyor bu yaşta birlikte oyun oynamazlar zaten akranlarıyla. Yanyana olsalar da bireysel takilirlar .Sert oyunlar sevmesi de mizacindan kaynaklıdır her çocuk oturup LEGO yapacak kadar sakin olmuyor. Oyuncaklarını ortadan kaldırın bir süre erişimi olmasın hepsine unutsun tekrar ilgisi gelir. İnatlasmasi da dönemine uygun ona da kafanızı takmayın normal. Çocuklara vurmasını bıkmadan her seferinde anlatmanız lazım orneklendirerek zamanla kabullenecektir. Salyadan tiksinmesi ve sürekli elini sildirmek istemesi yetişmesinden kaynaklı oluyor genelde .yani elleri kirlendigi an sildiyseniz ya da salyanin tiksinilecek birşey olduğunu görüp duyduysa bunun doğru olduğunu düşünüyor. Yeğenim de öyle yaşı daha büyük ama titizlik konusunda aynılar .
B

Büşra K. ..

22 Şubat 2026 15:49

Arzu.G

Anlattiklariniz çok normal görünüyor bu yaşta birlikte oyun oynamazlar zaten akranlarıyla. Yanyana olsalar da bireysel takilirlar .Sert oyunlar sevmesi de mizacindan kaynaklıdır her çocuk oturup LEGO yapacak kadar sakin olmuyor. Oyuncaklarını ortadan kaldırın bir süre erişimi olmasın hepsine unutsun tekrar ilgisi gelir. İnatlasmasi da dönemine uygun ona da kafanızı takmayın normal. Çocuklara vurmasını bıkmadan her seferinde anlatmanız lazım orneklendirerek zamanla kabullenecektir. Salyadan tiksinmesi ve sürekli elini sildirmek istemesi yetişmesinden kaynaklı oluyor genelde .yani elleri kirlendigi an sildiyseniz ya da salyanin tiksinilecek birşey olduğunu görüp duyduysa bunun doğru olduğunu düşünüyor. Yeğenim de öyle yaşı daha büyük ama titizlik konusunda aynılar .

Teşekkür ederim Arzu Hanım ben sanırım fazla takıntılıyım
A

Arzu.G

22 Şubat 2026 16:01

Büşra Kılıçaslan

Teşekkür ederim Arzu Hanım ben sanırım fazla takıntılıyım

Hayır sadece iyi bir annesiniz ❤️
B

Büşra K. ..

22 Şubat 2026 16:02

Arzu.G

Hayır sadece iyi bir annesiniz ❤️

Ya çok teşekkür ederim tanımadığım birinden bunu duymak çok iyi geldi ❤️🌸
A

Arzu.G

22 Şubat 2026 16:07

Büşra Kılıçaslan

Ya çok teşekkür ederim tanımadığım birinden bunu duymak çok iyi geldi ❤️

Her annenin normal görünse de acaba mi dediği şeyler var maalesef hepimiz bunun için burda değil miyiz zaten :) İkinci bebeğinize fazla odaklanmis olmaktan korkup ilkinde birşeyler yanlış mı gidiyor yetemedim mi endişesi bu eminim iki çocukla stres on katına çıkıyordur süreci çok güzel yonetmissiniz ki normal olanlara bile takilabiliyorsunuz yolunda gitmeyen birşey olsa kesinlikle anlarsınız merak etmeyin 🌸 ❤️
B

Büşra K. ..

22 Şubat 2026 16:15

Arzu.G

Her annenin normal görünse de acaba mi dediği şeyler var maalesef hepimiz bunun için burda değil miyiz zaten :) İkinci bebeğinize fazla odaklanmis olmaktan korkup ilkinde birşeyler yanlış mı gidiyor yetemedim mi endişesi bu eminim iki çocukla stres on katına çıkıyordur süreci çok güzel yonetmissiniz ki normal olanlara bile takilabiliyorsunuz yolunda gitmeyen birşey olsa kesinlikle anlarsınız merak etmeyin  ❤️

Teşekkür ederim Arzu Hanım İnanın her işimi gece yapıyorum büyük kızımla vakit geçireyim diye işte annelik işler bekliyor Öz bakımım bekliyor ama çocuklar beklemiyor ikiye bölünmeye çalışıyorsun Bazen oluyor bazen olmuyor yine de varlıkları bir gülücükleri yeter Allah razı olsun içime su serptiniz❤️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir