4aylık Kız Bebek

177 görüntüleme
D

Didem S.

18 Haziran 2025 21:26
Arkadaşlar belki salaklık belki hala lohusayım ondan bilmiyorum ama ben kızımla doğduğundan beri yanyanayım her anına herşeyine tanıklık ediyorum onun için herşeyi düşünüyorum yapmaya çalışıyorum. Egzersizler konuşmalar vs vs bugüne kadar bir çok şey yaptım ama sanki eksik bişeyler yapıyorum. Hamilelik doğum sonrası yaşananlar beni durgunlaştırdı mı ben eskisi gibi değilmiyim bilmiyorum kötü bir anne miyim? Ev işleri bebeğim aile ilişkilerim bilmiyorum. Ben değiştim mi. Bazen kendimi hiç iyi hissetmiyorum bazen tahammül seviyem düşüyor. Bazen uzaklara dalıp gidiyorum. Onu ana kucağına yada oyun alanına bırakıp iş yapmam gerekiyor. Bıraktıpımda bir süre oynuyor ama sonra hemen vrnş istiyor yanına gidiyorum gülüşü yorum şarkılar söylüyorum işe tekrar dönüyorum. Acaba kendini yalnız mı hissediyor. Ben bir uzmandan destek alayım mı kendim için. Bu arada kızımda diğer bebeklerden farklı hiç bişey yok herşeyi ayına göre ortada gidiyor. Benim gibi düşünen var mı?
E

Elif Ö.

18 Haziran 2025 21:31
Çok güzel bir annesin aynı durumu bende yaşadım kızım şuan 22 aylık ve halada bazen yaşıyorum bende mecburen onu içeride otuncaklarıyla tek bırakmak zorunda kalıyorum ev işleri yemek vs bazen bende oldugum yerde dalıyorum mutsuz hissediyorum yada modum anlık hemen düşüyor o yüzden yanlız değilsin
E

Eda M.

18 Haziran 2025 21:32
Yazdıklarınızı okuyunca kendimi gördüm sanırım doğumdan sonra bende durgunlaştım ve kimseye tahammülüm yok bebeğimi kimseye 5dk emanet etmek istemiyorum çünkü onun beden dilinden ben anlıyorum acıktığını uykusu geldiğini vs yani bilmiyorum destek almalı mıyız 😁 ama annelik psikolojisi sanırım ya normal gibi
H

Hilal K.

18 Haziran 2025 21:33
Şu an bunlara gayet normal. Böyle hissetmende normal. Bende bu duyguları çok hissettim. Oğlum 6.5 aylık. Bu zamana gelene kadar çok hırpaladım kendimi. Sonra bir dönüm noktam oldu. Dedim ki bu çocuk benim çocuğum ve onu en iyi ben anlarım. Yalnız kaldığında da beni istediğinde de onun ihtiyaçlarına cevap veririm. Sadece elinden geldiğince sabit yaptığın ev işlerinde onu yanında tut ve onunla bol bol konuş. O zaman hem sen sıkılmazsın ve üzülmezsin hem o yalnız kalmaz. Mutfakta tencere karıştırırken şarkılar söyle mesela. Ya da yemeği nasıl yaptığını anlat. O zaman sende hafifleyeceksin. Ve merak etme bu duyguların hepsi geçecek. Ve şunu unutma sen mükemmel bir annesin
G

Gülşah K.

18 Haziran 2025 21:35
Her anenin zaman zaman yaşadığı duygu bnce yetememe yda yetiyormuyum.bence hepimiz kendi dünyamızın en mükemmel anneleriyiz.ne yaparsak yapalım her anında saniyesinde herşeyine yetişmemiz ilgilenmemiz mümkün olamayabiliyor bunlarda anneliğimizn noksanlığından değil hayatın şartlarından ve doğal koşullarından olduğunu düşünüyorum.bence annelerimde hayatta kendi olmalarına eskiye dönebilmeleri için yanlız kalmaya kendinle çevresi ile vakit geçirmeye ihtiyacı var mutlu kadın mutlu anne mutlu bebek demek.
S

Seda K.

18 Haziran 2025 21:50
Yazdıklarınız o kadar beni anlatıyor ki. Her şeyi yapmaya çalışıp hiç yetmediğini düşünmek..O ağlayınca ben de ağlıyorum. Sütüm az diye mama verdik ama meme reddi yaşıyoruz bilmiyorum ben mi suçluyum. Emziren insanlari görünce suçluluk duygum daha da artıyor. Hep beni yanında istiyor. 7 ay oldu hâlâ aşamıyorum.
D

Didem S.

18 Haziran 2025 21:53
Yorumlarınız az da olsa içimi rahatlattı yalnız olmadığını hissedince insan bir nebze rahatlıyor. Teşekkürler🙏
K

Kübra Y. Ç. ..

19 Haziran 2025 05:15
Benim de bebeğim 3,5 aylık ben de böyle düşünüyordum sonra sümeyye hanımın soru cevap kısmında biri bu soruyu sormuştu sümeyye hanımda bebeklerin kendi kendine kalmaya da ihtiyacı var bu onun gelişimi için önemli demişti. İçimi biraz olsun rahatlattı bu bence siz de çok iyi bir annesiniz 🌸
Ö

Özge U.

22 Haziran 2025 17:23
Hayır çok iyi bir annesiniz 🥰 hepimiz zaman zaman böyle durumların içine düştük, aynı soruları sorduk kendimize, yetersiz hissettik ama bu eksik ya da noksan anne olduğumuz anlamına gelmiyor. Kendinizi kötü hissetmeyin. Evet bebeklerimizi desteksiz büyütmek çok zor ama emin olun bir kaç hafta sonra bu düşünceleriniz değişecek 🙂 benim kızım şu anda 7 aylık ben anne olduğumu 5 aylıkken anladım çünkü bellü bir aya kadar hem alışmaya çalışıyor hem bir karmaşa içimdeyiz ama emin olun herşey yoluna girecek.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir