Var Olan Kelimeleri Unutma
118 görüntüleme
A
Aysun D.
16 Mart 2026 07:52
23 aylık kızım 12 ayından 19 ayına kadar net ve anlaşılır 20 kelimesi [vardı.ams](vardı.ams) bu kelimeleri 19 aydan itibaren azalarak konuşmayı [bıraktı.baba](bıraktı.baba) kelimesini çokça söyler unutmadıgı tek kelime ama onuda Yeni bıraktı [söylemeyi.herşeyi](söylemeyi.herşeyi) işaretlerle anlatıyor ıııııı ıııııı diye ses çıkarıyor anlatırken. Çok zorda kaldıgı süreçlerde anniiii diyor ama normalde çok net anne derdi saçlarını taradıgımda acıyor diye ifade ediyor.

Ayşe D.
16 Mart 2026 08:15
konuşması için ısrarcı olun işaretlerle kendisini anlatan bi çocuk konuşmaya gerek duymayabiliyor

Betül ..
16 Mart 2026 08:38
Bazen benim kızımda şımardığın da çocuklaşıyor ve konuşmuyor dediğiniz gibi ıııı diyerek yada işaret ederek oyun gibi yapıyor
A
Aysun D.
16 Mart 2026 08:50
Benim ikinci cocugumda oldu ama dogum olmadan 1 ay öncesi kelimeler azalmaya başladı ve kızım bazen kendinden büyük çocukların konuştuğu kelimeleri net çıkarıyordu

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
25 Mart 2026 15:12
Kızınızın 12 ayından 19 ayına kadar 20 kelimesi vardı ve bu kelimeleri 19 aydan itibaren unutmuş. Şimdi sadece "baba" kelimesini söylüyor ve diğer şeyleri işaretlerle anlatıyor.
Bebeklerin bazı kelimeleri unutması ve sonra tekrar hatırlaması normal bir durumdur. Doktorlar bazen bebeklerin söylediklerini 2 hafta susabilir ve depolama yapabilir, sonra tekrar konuşabilir demişlerdir.
Kızınızın tekrar konuşmaya başlaması için çocuklu ortamlara girmeyi çoğaltmanız faydalı olabilir. Dil terapistleri yerine çocuklarla bir araya getirmek daha fazla işe yaradığını söylemişti.
Ayrıca, 2-3 ayda bir kontrol yaptırmanız ve dil gelişimini takip etmeniz önemlidir. Eğer 18 ay'a kadar düzelme olmazsa, dil ve konuşma terapistine yönlendirilmeniz gerekebilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İletişim, Dil, Konuşma Gelişimine Dair Sorularınızı Yanıtlıyorum
2. Ritmik Hareketler Otizm mi?
3. 23 Aylık Cümle Kurmuyor
Bebeklerin bazı kelimeleri unutması ve sonra tekrar hatırlaması normal bir durumdur. Doktorlar bazen bebeklerin söylediklerini 2 hafta susabilir ve depolama yapabilir, sonra tekrar konuşabilir demişlerdir.
Kızınızın tekrar konuşmaya başlaması için çocuklu ortamlara girmeyi çoğaltmanız faydalı olabilir. Dil terapistleri yerine çocuklarla bir araya getirmek daha fazla işe yaradığını söylemişti.
Ayrıca, 2-3 ayda bir kontrol yaptırmanız ve dil gelişimini takip etmeniz önemlidir. Eğer 18 ay'a kadar düzelme olmazsa, dil ve konuşma terapistine yönlendirilmeniz gerekebilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İletişim, Dil, Konuşma Gelişimine Dair Sorularınızı Yanıtlıyorum
2. Ritmik Hareketler Otizm mi?
3. 23 Aylık Cümle Kurmuyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...