Ritmik Hareketler Otizm mi?

242 görüntüleme
B

Betül

11 Şubat 2026 20:57
17 aylık bebeğim gün içinde kolunu tutuyor sallıyor sağa sola ama iki gün saniye falan sürüyor sonra yapmıyor . Gün içinde çok yapmıyor aslında ama garip geliyor bu hareketleri. Bazen de ayaklarıyla heyecanlanınca ve istediği bir şey olunca topuklarıyla yere vuruyor çırpıyor gibi. Onun dışında göz teması ,işaret parmağı gösterme , komut alması , kitapta ne nerde gösterme var . Kelime sayısı az ve bu hareketleri var. Lütfen bilgilendirme yapabilir misiniz
M

Meltem G.

11 Şubat 2026 21:03
Bana çok normal geldi anlattiklariniz o ayda çok kelimesi olmaz zaten üç beş kelime olsa yeterli o hareketleri de neredeyse o aylarda her bebek yapıyor korkmayın evham yapmayın boşuna
B

Betül

11 Şubat 2026 21:05

Meltem G.

Bana çok normal geldi anlattiklariniz o ayda çok kelimesi olmaz zaten üç beş kelime olsa yeterli o hareketleri de neredeyse o aylarda her bebek yapıyor korkmayın evham yapmayın boşuna

Yorumunuz için teşekkür ederim. Sosyal medya ve videolar panikletiyor tuhaflık görünce aklıma direkt bu konu geliyor
A

Arzu.G

11 Şubat 2026 21:37
Ayni dönemdeyiz ve çok benzer hareketleri . takılmayın sosyal medyaya birsuru doktora danıştım ben hepsi de normal olduğunu söylüyor .kelime sayısı da 20lerde çok artış gösteriyor acele etmeyin şuan depolama dönemindedir
B

Betül

11 Şubat 2026 21:41

Arzu.G

Ayni dönemdeyiz ve çok benzer hareketleri . takılmayın sosyal medyaya birsuru doktora danıştım ben hepsi de normal olduğunu söylüyor .kelime sayısı da 20lerde çok artış gösteriyor acele etmeyin şuan depolama dönemindedir

Bizim 10 kelime falan var biraz da o yüzden hareketlerine takılıyordum.
A

Arzu.G

11 Şubat 2026 21:47
16 aylıkken dede baba mama sadece bunları söylüyordu hayvan seslerini bile çıkarmıyordu.18e girdikten sonra gelmeye başladı kelimeler .endişe etmeyin çevremde yaşıt çok çocuk var sürekli gözlemliyorum hep benzer durumlar
B

Betül

11 Şubat 2026 22:34

Arzu.G

16 aylıkken dede baba mama sadece bunları söylüyordu hayvan seslerini bile çıkarmıyordu.18e girdikten sonra gelmeye başladı kelimeler .endişe etmeyin çevremde yaşıt çok çocuk var sürekli gözlemliyorum hep benzer durumlar

Yorumunuz için teşekkürler. ritmik hareketleri peki başka bebeklerde görmedim yada denk gelmedi . Ritmik hareket dediğim kolunu elini titretiyor sağa sola iki saniye falan sürüyor oyun mu yapıyor tik mi anlayamadım. Video çekip doktora soracağım ama görüp çekene kadar yapmıyor o hareketleri
A

Arzu.G

11 Şubat 2026 22:54
Muhtemelen benzer şeylerdir oğlumda da vardı beni çok endişelendiren kanat çırpma gibi heyecanla yaptığı el kol hareketleri falan .zamanla unuttu ama hepsini sizinki de geçici bir süreçtir diye düşünüyorum
S

Semra

12 Şubat 2026 23:27

Arzu.G

Muhtemelen benzer şeylerdir oğlumda da vardı beni çok endişelendiren kanat çırpma gibi heyecanla yaptığı el kol hareketleri falan .zamanla unuttu ama hepsini sizinki de geçici bir süreçtir diye düşünüyorum

Hagi aya kadar kanat çirpmasi vardi ?
A

Arzu.G

12 Şubat 2026 23:31
Emin değilim tam ne zaman biraktigina ama son 2-3 aydır kesin yok .sanırım 14.ay falandı
S

Semra

12 Şubat 2026 23:33

Arzu.G

Emin değilim tam ne zaman biraktigina ama son 2-3 aydır kesin yok .sanırım 14.ay falandı

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ☺️
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

12 Şubat 2026 23:36
Merhabalar bahsettiğiniz tepkiler bu dönemlerde normal olarak kabul edilir. Çocuğunuzun gelişimi ayına göre yerinde görünüyor.
A

Arzu.G

12 Şubat 2026 23:52

Semra

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ☺️

Rica ederim hepimiz endiseli anneleriz ☺️
B

Betül

13 Şubat 2026 10:42

Yaren İlayda Korman

Merhabalar bahsettiğiniz tepkiler bu dönemlerde normal olarak kabul edilir. Çocuğunuzun gelişimi ayına göre yerinde görünüyor.

Çok teşekkürler cevabınız için

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir