Uykusuzluk

103 görüntüleme
Ö

Özlem ..

Premium Üye
3 Mayıs 2026 02:48
Düzeltilmiş 1 ay 20 günlük memede uykuya dalıyor yerine bırakınca 2/3 dk içinde ağlamaya başlıyor uykuya geçişi kolay ama uykuda kalamıyor kucağımdan bıraktığımda uyanıyor hemen bu çoğu zaman geceleri de böyle nasıl uyku düzeni oluşturmalıyım bu şekilde nasıl büyüyecek endişedeyim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
3 Mayıs 2026 02:49
Bebeğinizin uykuyla ilgili yaşadığı zorluklar, sizin de belirttiğiniz gibi, gelecekteki büyümesi ve gelişmesi için endişe verici olabilir. Ancak, bu tür uyku düzenleri 1-2 yaş grubundaki bebeklerde oldukça yaygındır.

### Öneriler

1. Tutarlı Uyku Rutini Oluşturun:
Bebeğiniz için her gün aynı saatlerde uyku ve uyanma zamanı belirleyin. Bu, bebeğinizin iç saatini düzenleyerek uykuya daha kolay geçmesini sağlayabilir.

2. Uykuya Geçişi Kolaylaştırmak:
Bebeğiniz memede uyuya benziyor. Bu nedenle, emzirdikten sonra, onu yavaşça kucağınızdan ayırarak beşiğine veya yatağına koyabilirsiniz. Bebeğinizin uykuya dalmasını kolaylaştırmak için hafifçe sallayarak veya şarkı söyleyerek rahatlatabilirsiniz.

3. Kucağınızdan Bırakırken Adım Adım Hareket Edin:
- Bebeği kucağınızda sallayarak uyutun.
- Yavaşça kucağınızdan kaldırarak, yanınızda bir minder veya yastık üzerinde uzanmasını sağlayın.
- Bebeği beşiğine veya yatağına aktarın ve bir süre yanından ayrılmadan bekleyin.

4. Aşamalı Olarak Destek Azaltma:
- Her gece, bebeği uyuttuktan sonra yanından ayrılma sürenizi biraz daha uzatmayı deneyin.
- İlk gece 2-3 dakika, sonraki gece 4-5 dakika gibi bir süre belirleyerek, bebeğinizi kendi kendine uyumaya teşvik edebilirsiniz.

5. Gündüz Uykularından Başlayın:
- Gündüz uykularında bu yöntemleri denemek, gece uykularına da olumlu yansıyabilir.
- Bebeğiniz gündüzleri de kendi kendine uykuya dalmayı öğrenirse, gece uykuları daha kolay olabilir.

6. Sabır ve Tutarlılık:
- Uyku eğitimi bir süreçtir ve hemen sonuç vermeyebilir.
- Sabırlı olun ve yöntemlerinizi tutarlı bir şekilde uygulayın.

Unutmayın ki her bebek farklıdır ve bir bebeğe işe yarayan yöntem, diğerine yaramayabilir. Bebeğinizin ihtiyaçlarına ve mizacına uygun bir yaklaşım bulmak zaman alabilir. Eğer endişeleriniz devam ediyorsa, bir uzmandan profesyonel yardım almayı düşünün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sadece Memede Uyuma
2. Bebekler Neden Geceleri Sık Sık Uyanır ?
3. Uyku Eğitimi Yöntemleri ❓
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
N

Nazlıcan

Premium Üye
3 Mayıs 2026 04:40
1 ay 20 günlük olduğunu yazmışsınız, bebiş daha çok minik şu anda ağlaması vs hepsi çok normal. Benim bebeğim de 3,5 aylık nerdeyse ve hala yatağa bıraktığımda eğer yüzüstü olmazsa uykuda kalamıyor ağlama kriziyle uyanıyor. 1 aylık zamanlarında park yatağımızın üzerinde küçük bir kutu gibi minicik yatağı vardı orada sırtından vs destekleyerek, yarım kundaklayıp hafif yan yatırıyorduk. Sırttan desteklemek ona güven veriyordu sanırım. Tabi sonra öyle uyumamaya başladı artık sadece yüzüstü uyuyor.. Gaz problemi yaşıyorsanız uzandığında sıkışıklık hissi arttığından dolayı da ağlaması mümkün
Ö

Özlem ..

Premium Üye
3 Mayıs 2026 04:57
Nazlıcan
1 ay 20 günlük olduğunu yazmışsınız, bebiş daha çok minik şu anda ağlaması vs hepsi çok normal. Benim bebeğim de 3,5 aylık nerdeyse ve hala yatağa bıraktığımda eğer yüzüstü olmazsa uykuda kalamıyor ağlama kriziyle uyanıyor. 1 aylık zamanlarında park yatağımızın üzerinde küçük bir kutu gibi minicik yatağı vardı orada sırtından vs destekleyerek, yarım kundaklayıp hafif yan yatırıyorduk. Sırttan desteklemek ona güven veriyordu sanırım. Tabi sonra öyle uyumamaya başladı artık sadece yüzüstü uyuyor.. Gaz problemi yaşıyorsanız uzandığında sıkışıklık hissi arttığından dolayı da ağlaması mümkün
Teşekkür ederim sağolun farklı şekiller deneyeyim birde dediğiniz gibi sağolun 🤲🏼
İ

İnanç B.

3 Mayıs 2026 05:57
Yüz üstü tehlikeli diyorlar boğulma tehlikesi var yine de dikkatli olun bunun benimde bebeğim gündüz uykusunu sadece kucağımda yapardı ilk 2 ay sonra hamak aldık içinde minderi vardı ince onu sevmedi onu da kaldırdım öylelikle içinde yatıyor biraz arada uyanacak gibi oluyor sallıyorum ancak biz böyle çözebildik gündüz uykularını hergün değişiyor uyku süresi bazen çok bazen az uyuyor ama uyuyor en azından sizde alıp deneyebilirsiniz ebebekten aldık biz ayakları demir olandan aldık bir bakın isterseniz
Ö

Özlem ..

Premium Üye
3 Mayıs 2026 06:08
İnanç Bilgi
Yüz üstü tehlikeli diyorlar boğulma tehlikesi var yine de dikkatli olun bunun benimde bebeğim gündüz uykusunu sadece kucağımda yapardı ilk 2 ay sonra hamak aldık içinde minderi vardı ince onu sevmedi onu da kaldırdım öylelikle içinde yatıyor biraz arada uyanacak gibi oluyor sallıyorum ancak biz böyle çözebildik gündüz uykularını hergün değişiyor uyku süresi bazen çok bazen az uyuyor ama uyuyor en azından sizde alıp deneyebilirsiniz ebebekten aldık biz ayakları demir olandan aldık bir bakın isterseniz
Sağolun teşekkür ederim fikirleriniz ve yönlendirmeniz için
İ

İnanç B.

3 Mayıs 2026 06:10
Özlem
Sağolun teşekkür ederim fikirleriniz ve yönlendirmeniz için
Rica ederim inşallah işinize yarar
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir