Uykusunda Sık Sık Kıvranma ve Kendini Germe

52 görüntüleme
E

Elif A.

8 Nisan 2026 08:43
Bebeğim 4 aylık uykusunda sürekli kendini arkaya doğru gererek sağına soluna dönüp duruyor. Reflüsü var biliyorum ona göre dikkat ediyorum emzirdiğim için yediğim içtiğime. Çoklu gıda alerjisi olduğunu düşünüyoruz ben diyet yapıyorum ona rağmen uykularında kendini yay gibi germe durumu var.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

8 Nisan 2026 08:45
Bebeğinizin uykusunda kendini arkaya doğru gererek sağına soluna dönmesi ve yay gibi germe durumu, birkaç farklı sebebe bağlanabilir.

Reflü: Bebeğinizin reflüsü, bu tür hareketlerin bir nedeni olabilir. Reflü, mide içeriğinin esophagus'a geri akmasıdır. Bu durum, bebeğinizin rahatsızlığına ve germe hareketlerine yol açabilir.
Gaz sancısı: Bebeğinizin sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için gaz sancısı onu rahatsız ediyor olabilir.
4. Ay uyku gerilemesi: Bebeğiniz 4 aylık olduktan sonra, uyku düzeninde değişiklikler olabilir. Bu dönemde bebekler uykuya dalmakta zorlanabilir ve sık sık uyanabilirler.
Diş çıkarma: Diş çıkarma süreci de bebeğinizin uyku düzenini etkileyebilir.

Bebeğinizin bu hareketlerini azaltmak için aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz:

1. Emzirme ve beslenme alışkanlıklarını gözden geçirin: Bebeğinizin reflüsünü kontrol altına almak için beslenme alışkanlıklarınızı değiştirebilirsiniz.
2. Diyet: Çoklu gıda alerjisi düşünülüyorsa, annenin diyeti bu durumda etkili olabilir.
3. Uyku ortamını düzenleyin: Bebeğinizin uyku ortamını rahat ve güvenli hale getirin.
4. Gün içinde düzenli uyku: Bebeğinizin gün içinde düzenli uyumasını sağlayın.
5. Doktor kontrolü: Bebeğinizin bu davranışları devam ediyorsa ve sizi endişelendiriyorsa, bir pediatri uzmanına danışın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Nasıl Uyutacağımı Şaşırdım..
2. Uyku Gerilemesi mi Başka Bir Şey mi
3. 4 Aylık Bebeğim Gece Dönmeleri
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir