Uykuda Dönme

91 görüntüleme
E

Esra K.

Premium Üye
18 Nisan 2026 18:40
Merhaba. Oğlum 6.ayı bitirdik 7 ayın içinde. Birkaç gündür gece uykusuna geçtiğinde ters dönüyor, ilk yaptığında uyandı kendi, ertesi gün uyanmadı da, hafif nezlesi de var. Gece de yatağında kayıyor 90 derece kadar, ayaklar kollar beşiğin kenarlarına değiyor dönerken ona uyanıyor. Ama artk gece tetikteyim yüz üstü döndü mü diye. Bu durum sakıncalı mı düzeltmek için ne yapabiliriz?
G

Gül Y.

18 Nisan 2026 19:26
Siz sırt üstü yatırın eğer bebek kendi dönerse müdahale etmeyin ben de çok korkmuştum ağzı burnu kapanacak diye ama doktoru elleme dedi tabii yatağında hiçbir şey olmaması lazım sadece uyku tulumuyla yatıyoruz biz battaniye örtü bişey yok bir de yatağı küçük geliyor galiba her döndüğünde çarpıyorsa
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
18 Nisan 2026 20:54
Bebeğin uykuda dönmesi oldukça yaygın bir durumdur, özellikle gelişim dönemlerinde. 7 aylık bir bebek için uykuda dönme ve yüz üstü uyuma eğilimi olması normaldir. Ancak bu durumun güvenliği açısından bazı önlemler almak önemlidir.

Sakıncalar:

Yüz üstü uyumak, bebeklerde solunum problemlerine yol açabilir.
Bebeğin nefes alması zorlaşabilir ve bu durum tehlikeli olabilir.

Düzeltmek için öneriler:

1. Yastık kullanımı: Döndüğü tarafa bir yastık koyarak bebeğin dönmesini engelleyebilirsiniz. Ancak yastığın bebeğin ağzını ve burnunu kapatmayacak şekilde yerleştirilmesi önemlidir.
2. Uyku tulumu: Ayağı kapalı olan uyku tulumları bebeğin hareketini kısıtlayarak dönmesini engelleyebilir.
3. Beşiği düzenleme: Bebeğin kaymasını önlemek için beşiğin yanlarına yumuşak oyuncaklar veya kıyafetler koyabilirsiniz.
4. Gözetim: Gece boyunca bebeği izleyerek, yüz üstü döndüğündeすぐに müdahale edebilirsiniz.
5. Sırt üstü yatırma: Bebeği uyuturken sırt üstü yatırarak, dönmesini engelleyebilirsiniz.

Dikkate almanız gerekenler:

Bebeğinizin gelişim döneminde olduğu için, bu davranışın geçici olabileceği unutulmamalıdır.
Bebeğinizin sağlık durumu ve rahatlığı için, doktorunuzla konuşarak適切 öneriler almanız önemlidir.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Bebeğinizin sağlığı ve güvenliği için gerekli önlemleri alarak, onun rahat ve huzurlu uyumasını sağlayabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uykuda Dönme
2. Uykuda Yüz Üstü Dönme
3. Uykuda Dönme
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Esra K.

Premium Üye
18 Nisan 2026 20:57
Gül Yıldız
Siz sırt üstü yatırın eğer bebek kendi dönerse müdahale etmeyin ben de çok korkmuştum ağzı burnu kapanacak diye ama doktoru elleme dedi tabii yatağında hiçbir şey olmaması lazım sadece uyku tulumuyla yatıyoruz biz battaniye örtü bişey yok bir de yatağı küçük geliyor galiba her döndüğünde çarpıyorsa
Biz de uyku tulumu kullanıyoruz ve yatakta hiçbir şey yok. Kendim birkaç kez düzelttim ama yine dönüyor, biraz da nezle gibi nasıl nefes alıyor öyle bilmiyorum. Ama geçiciymiş Ai in dediğine göre.

Beşik küçük mi konusu benim de kafamı karıştıyor.
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

18 Nisan 2026 22:19
Bebeğiniz dönmeyi öğrendiyse gün içerisinde kendi kendine dönüp kendini kurtarabiliyorsa o pozisyonda yatabilir ancak her seferinde bebeğinizin gece bakimini yaptığınız zaman sırtüstü konumda yatırmaya dikkat edebilirsiniz
E

Esra K.

Premium Üye
19 Nisan 2026 01:41
Fatma Uygur
Bebeğiniz dönmeyi öğrendiyse gün içerisinde kendi kendine dönüp kendini kurtarabiliyorsa o pozisyonda yatabilir ancak her seferinde bebeğinizin gece bakimini yaptığınız zaman sırtüstü konumda yatırmaya dikkat edebilirsiniz
Dönüyor ancak kendini kurtarma henüz yok. Gece de döndüğü gibi yüzüstü kalıyor. Ben dikkat edeceğim bir süre k zaman. Teşekkür ederim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir