Uyku Sorunu

187 görüntüleme
B

Büşra T.

25 Mayıs 2026 14:46
Bebeğim 6 ay 25 günlük ; 4 gündür çok sık uyanıyor uykularının süresi çok kısa ; daha önce de kısa uyurdu ama bu durum çok aşırı deliksiz 1 saat uykusu bile yok sürekli beni emmek istiyor göğsümden inmiyor yatağına koyarken uyanıyor.Tam bu aylarda bu sorunu yaşayan var mı ? Çok zorlanıyorum ne yapabilirim?Huzursuz ya da ağrısı var gibi değil sadece bana yapışık durmak istiyor ?Ne yapabilirim?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Mayıs 2026 14:50
Bebeğinizin sık uyanması ve kısa uyuması birçok anne için zorlayıcı bir durumdur. 6 ay 25 günlük bebeklerde bu tür sorunlar bazen gelişimsel geçiş dönemleriyle ilgili olabilir.

Bu sorunu yaşayan birçok anne benzer durumlar paylaşmış. Bazıları 6. ay civarında bebeklerin sık uyanmasının nedenlerini şöyle sıralıyor:

Gaz sancısı: Bu dönemde bebeklerde gaz sancısı yaygındır.
Diş çıkarma: Diş çıkarma süreci ağrılı olabilir ve bebeğinizin uykusunu etkileyebilir.
Gelişimsel geçişler: Bebeğinizin bu dönemde bazı gelişimsel kilometre taşlarını aşması uykusunu etkileyebilir.
Destek ve güven: Bebeğinizin güvenliği ve konforu için size yakın olma ihtiyacı.

Bebeğinizin uykusunu iyileştirmek için şu önerilerde bulunabilirim:

1. Uyku ortamını düzenleyin: Bebeğinizin odasını rahat bir uyku ortamı haline getirin.
2. Uyku öncesi rutin oluşturun: Bebeğiniz için bir uyku öncesi rutin oluşturun.
3. Bebeğinizi aşırı uyarıdan kaçının: Gününüzü planlarken bebeğinizin aşırı uyarılmamasına dikkat edin.
4. Güvenli uyku ortamı: Bebeğinizin yatağında güvende olduğundan emin olun.
5. Profesyonel destek alın: Eğer bebeğinizin uykusu ve sizin uyku düzeniniz sarsılmaya devam ediyorsa bir uzmandan destek almayı düşünün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Çok Sık Uyanma
2. Uyku Sorunları Hakkında Konuşalım
3. Bebekler Neden Geceleri Sık Sık Uyanır ?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Menekşe Y.

25 Mayıs 2026 14:54
Aynı sorunu bizde yaşıyoruz 6 ay 23 günlük gündüz en fazla yarım saat uyuyor deliksiz memeyle kalmak istiyor diş olduğunu düşünüyorum ağlayarak çığlık atarak uyanıyor hiç böyle olmadı daha önce ateş kusma ishal yok mutlu gün içinde sadece uyku sorunumuz var gece uykusu da geriledi 3:30 dan sonra uyanıyor o saatten sonra yarım saatte bir uyanıyor 5:30 da ağlamaya başlıyor artık gün aymış oluyor onun için tabi bizim için de diş ağrısı büyük ihtimal hal ve hareketleri bunu gösteriyor benimkinin sizinde öyle olabilir
B

Büşra T.

25 Mayıs 2026 14:57
Çok Teşekkür ederim .Dün gece diş ağrısı olabilir diye Tetagil verdim ama işe yaramadı.Ve çok ağrı gibi belirtileri yoktu ama tekrar değerlendiririm.Sürekli hareket etmek istiyor benim kızımda acaba gelişimsel mi dedim.Artık herşeye yormaya başladım gezegenleri bile düşündüm☺️
M

Menekşe Y.

25 Mayıs 2026 15:23
Merkür retrosu mu var acaba bu aralar 😆 gelişimsel de olabilir tabi yapay zekanın dediği gibi umarım en kısa sürede düzelir bebeklerimiz
B

Büşra T.

25 Mayıs 2026 15:25
inşAllah düzelsinler.Ne yapalım sağlıklı olsunlar da ☺️
F

Fatma Ç.

Premium Üye
25 Mayıs 2026 16:34
Büşra hanım benim kızım da 6 ay 25 günlük şu an tamda dediğiniz gibi gündüz ki uykuları yarım saat gece de saat başı uyanıyor emip geri uyuyor o kadar zorlanıyorum ki anlatamam. Daha önce de böyleydi ama biraz olsun düzelme vardı birkaç gün önce güzdüz 1 saatlik uykular yaptı gece de 2, 2.5 saat uyuduğu oluyordu ama iki gündür çok kötü oldu 😥
S

Seval Y.

25 Mayıs 2026 16:38
Evet bu zamanlarda yaşamıştık, 2 dis cikartti. Sonra biraz rahatladı uykular ama dis atak vs yine başladı. 8 ay cikisa doğru
M

Merve B.

25 Mayıs 2026 16:52
Uyku öncesi banyo yaptırın ben öyle uykularını 4 saate kadar uzattım. Bir de kesinlikle uyku eğitimi ve rutinleri öneririm!
B

Büşra T.

25 Mayıs 2026 17:01
hergün banyo yaptırmasam bile bir rutini var ama bu durum çok farklı ne yapsam da uyumuyor çocuk elimi ayağımı birbirine kattı 🤷🏻♀️
B

Büşra T.

25 Mayıs 2026 17:02
Fatma Çetiner
Büşra hanım benim kızım da 6 ay 25 günlük şu an tamda dediğiniz gibi gündüz ki uykuları yarım saat gece de saat başı uyanıyor emip geri uyuyor o kadar zorlanıyorum ki anlatamam. Daha önce de böyleydi ama biraz olsun düzelme vardı birkaç gün önce güzdüz 1 saatlik uykular yaptı gece de 2, 2.5 saat uyuduğu oluyordu ama iki gündür çok kötü oldu 😥
Allah size de kolaylık versin çok zorluyorlar gerçekten inşAlah biran önce düzelirler.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir