Uyku Problemi

168 görüntüleme
M

Melekkk

Premium Üye
4 Mayıs 2026 14:52
2 aylık kızım yalnızca sessiz ortamda uyuyor. En ufak bir tıkırtıda uyanıyor. Eşimle fısıldaşarak konuşur hale geldik. Nasıl düzeltebilirim bu durumu?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
4 Mayıs 2026 14:52
2 aylık kızınızın en ufak seslerde uyanması ve yalnızca sessiz ortamda uyuması oldukça yaygındır. Bu durum, gelişimsel olarak normal kabul edilebilir. Ancak sizin de belirttiğiniz gibi, sessiz bir ortamda uyumak ve en ufak seslerde uyanmak yorucu olabilir.

Bebeğinizin uyku kalitesini düzeltmek için aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz:

1. Rutin oluşturun: Bebeğinizin uykuya geçişini kolaylaştırmak için bir uyku rutini oluşturun. Örneğin, her uyku vakti geldiğinde aynı aktiviteleri (banyo, masaj, ninni gibi) yapın.
2. Sakinleştirici sesler: Bebeğinizin uykuya dalmasını kolaylaştırmak için, düşük frekanslı ve sabit sesler kullanmayı deneyebilirsiniz. Örneğin, bir fan veya beyaz gürültü makinesi kullanabilirsiniz. Bazı ebeveynler, bebeklerinin uyumasını kolaylaştırmak için şşş sesi veya süpürge sesi açtıklarını belirtmişlerdir.
3. Gradual olarak desensibilize edin: Bebeğinizin uyanma tepkisini azaltmak için, onu yavaş yavaş daha yüksek seslere maruz bırakabilirsiniz. Örneğin, önce çok hafif bir müzik veya konuşma sesi açabilir, daha sonra ses seviyesini yavaş yavaş artırabilirsiniz.
4. Kucak ve temas: Bebeğinizin kucakta uyumasını sağlayarak, ona güvenlik ve rahatlık hissi verin. Bu, uykuya dalmasını kolaylaştırabilir.
5. Gece uyku ortamı: Gece uyku için karanlık, sessiz ve serin bir ortam oluşturun. Bu, bebeğinizin daha iyi uyumasını sağlayabilir.

Unutmayın, her bebek farklıdır ve bazıları daha hassas olabilir. Sabırlı olun ve bebeğinizin ihtiyaçlarına göre ayarlamalar yapın.

Ayrıca, eğer bebeğinizin uyku problemleri devam ediyorsa veya diğer belirtiler (örneğin, beslenme problemleri, kilo kaybı) görülüyorsa, bir pediatriste danışmayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Kalitesi
2. Uyku Sorunları Hakkında Konuşalım
3. Uyku Sorunları Hakkında Konuşalım
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Melike Ş.

Premium Üye
4 Mayıs 2026 22:33
Benim bebeğimde doğduğundan beri en ufak bir sese uyanıyor ilk başlarda sese alıştırmaya çalıştırmama rağmen zaten sessiz bir ev ortamı şu an 9 aylık sese alışamadığı içşn halen zorluk çekiyoruz çözümünü bulursan bana da haber ver galiba sese duyarlı bebek alışmadı mı alışmıyor ya 😂
M

Melekkk

Premium Üye
5 Mayıs 2026 02:18
Melike Şahin
Benim bebeğimde doğduğundan beri en ufak bir sese uyanıyor ilk başlarda sese alıştırmaya çalıştırmama rağmen zaten sessiz bir ev ortamı şu an 9 aylık sese alışamadığı içşn halen zorluk çekiyoruz çözümünü bulursan bana da haber ver galiba sese duyarlı bebek alışmadı mı alışmıyor ya 😂
Yorumunuz beni üzdü 🥲 ümidim vardı oysa ki.. Hayalim hep şeydi bir tane video vardı denk gelmişsinizdir yıkamazlar beni şarkısında roman bir ablamız çocuğu kucağında uyurken bağırarak şarkıyı söylüyor. 😂😂
M

Melike M.

5 Mayıs 2026 03:09
Benim bebeğimde öyleydi gün içinde evde sadece bebeğim ve ben oldugum için evin sessizliğine çok alışmıştı.Ben hep aileme akrabalarıma götürdüm orda [uyuttum.uyku](uyuttum.uyku) saatinde dışarıda olmayı ihmal etmedikxGece uykusuna bile dışarda geçirdim.Bir süre sonra alıştı her yerde uyumaya.Şuan yine normal bebekler gibi degil ama eskisi gibide degil bayaaa bi degiştirdim ben bebeğimi
V

Velide

5 Mayıs 2026 04:04
Benim kızımda da öyleydi, tıkırtıya uyanırdı. Öğle uykularında bir korna sesi gelecek, komşular tıkırdayacak diye aklım çıkardı. Üstünü açsa örtmeye korkardım uyanacak diye. Şimdi beş yaşında, çok şükür kalmadı o hâli

Şu anda oğlum da üç aylık, aynı şeyleri yaşamamak için beyaz gürültü kullanıyorum. Ortamın gürültüsüne göre ses düzeyini ayarlıyorum. En azından evde fısıldamamız gerekmiyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir