Uyku Kalitesi
92 görüntüleme
D
Damla
11 Şubat 2026 16:48
4,5 aylık bebeğim var. Gündüz uykuları çok kısa (30–45 dk). En ufak seste uyanıyor ve tekrar uyuması zor oluyor, bazen hiç uyumuyor. 2. ayında ortamda konuşma olsa bile kendi kendine uyuyabiliyordu ama şimdi sadece kucakta uyuyor ve sese çok hassas. Uyurken kısık sesli ortam uğultusu ya da konuşma sesi açmanın faydası olur mu diye merak ediyorum. Uyku kalitesini bozar mı diye endişeliyim. Benzer durumu yaşayan ve çözüm bulan var mı?
B
Büşra K. ..
11 Şubat 2026 17:06
Damla Hanım ilk 2 buçuk ay benim kızımda öyleydi bilerek ses yapıyordum seste uyusun diye [3.ayına](3.ayına) girdi ve sese karşı hassaslaştı bizde ilk 40 gün bebek sesi almaz derler bilimsel açıklamasını bilmiyorum ben pış pış sesi ve süpürge sesi açıyorum gündüzleri evin genel gürültüsüne alışsın diye
İ
İlkin D.
11 Şubat 2026 17:10
Damla Hanım keşfediyor tam 5 ay 2 günlük olduk 4.5 aydan beri yaşıyorum bu durumu. Sürekli tabiri caizse güncelleme geliyor ve uyku şekli değişiyor. Rutinlere uymaya,bozmamaya çalışıyorum ben bu dönemde. Yani direniyorum anlayacağınız. Ortamı karanlıklaştırdım, emzirme yastığı denedim, beyaz gürültümüz var. Aklıma gelenler bunlar🌺
D
Damla
11 Şubat 2026 23:09
@Büşra Kılıçaslan @İlkin Demir cevaplarınız için teşekkürler. Ben de şşş sesi açıyorum ama uyuyunca kapatıyordum. Yarından itibaren uyurken ses açmaya başlıcam. Bakalım faydası olucak mı
B
Büşra K. ..
11 Şubat 2026 23:21
Rica ederim umarım faydası olur