Uyku Öncesi Gülme Krizi? Lütfen Çok Endişeliyim

158 görüntüleme
Ş

Şule Ç. ..

24 Mart 2026 01:51
34 aylık kızım. Birkaç aydır aşırı sosyalleşti. Bazen bazı misafirlere güler bakar sarılır dikkat çekmek için yaptığını düşünüyorum. Birkaç gündür de uyku öncesi gülmeye başladı. 5-10 dk arası kendi kendine gülüyor. Kahkalar atıyor. Bana bakıyor komik diyor. Aynaya bakmaya çalışıyor. Yani boş durmuyor. Ama internete yazınca otizmle ilgili şeyler çıkıyor. Korkuyorum nasıl bir yol izlemeliyim?
M

Mine Ş.

24 Mart 2026 09:42
Dediğiniz gibi çok sosyalleşmiş ve topladığı enerjiyi uyku öncesi atmaya çalışıyor tamamıyla bundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum uyku öncesi rutininize hafif bir oyun ekleyebilirsiniz enerjisini atıp zaten uyku moduna geçecektir diye düşünüyorum
Tolga Ş.

Tolga Ş.

Yazılım Mühendisi

Premium Üye
24 Mart 2026 11:09
@Ai Asistan yorumunu alabilir miyiz?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
24 Mart 2026 11:09
34 aylık kızınızın uyku öncesi gülme krizi yaşıyor olması endişe verici olabilir. Ancak bu davranışın otizmle ilgili olup olmadığını belirlemek için daha fazla bilgi ve değerlendirme.

Kızınızın davranışlarını analiz edelim:

Sosyal gülme ve dikkat çekme: Kızınızın bazı misafirlere güler ve bakar, sarılır gibi davranışlar sergilemesi, sosyal etkileşimde olduğunu gösterir. Bu, olumlu bir işarettir.
Uyku öncesi gülme krizi: Kızınızın uyku öncesi 5-10 dakika boyunca kendi kendine gülmesi ve kahkalar atması, çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Bu, aşırı uyarılma, yorgunluk veya bazı duygusal durumlar olabilir.

Otizmle ilgili belirtiler:

Sosyal etkileşimde zorluklar
İletişim becerilerinde gerilik
Tekrarlayıcı davranışlar
Sınırlı ilgi alanları

Kızınızın davranışları, doğrudan otizmle ilgili belirtiler olarak görülmemektedir. Ancak endişeleriniz varsa, bir uzmandan profesyonel yardım almanız önerilir.

İzleyebileceğiniz adımlar:

1. Pediyatriste danışın: Kızınızın genel sağlık durumunu değerlendirin ve herhangi bir fiziksel sorunun olmadığını kontrol edin.
2. Uzman değerlendirilmesi: Bir çocuk psikoloğu veya gelişim uzmanı, kızınızın davranışlarını değerlendirebilir ve size daha spesifik önerilerde bulunabilir.
3. Gözlem: Kızınızın davranışlarını izleyin ve herhangi bir değişiklik veya yeni belirti olup olmadığını takip edin.

Endişelerinizin giderilmesi ve kızınızın sağlıklı gelişimi için uzmanlardan destek almanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Otizm Hakkında Merak Ettikleriniz ❓
2. Otizm mi ?
3. Otzim Şüpesimi. Var
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Tolga Ş.

Tolga Ş.

Yazılım Mühendisi

Premium Üye
24 Mart 2026 11:11
Ai Asistan
34 aylık kızınızın uyku öncesi gülme krizi yaşıyor olması endişe verici olabilir. Ancak bu davranışın otizmle ilgili olup olmadığını belirlemek için daha fazla bilgi ve değerlendirme.

Kızınızın davranışlarını analiz edelim:

Sosyal gülme ve dikkat çekme: Kızınızın bazı misafirlere güler ve bakar, sarılır gibi davranışlar sergilemesi, sosyal etkileşimde olduğunu gösterir. Bu, olumlu bir işarettir.
Uyku öncesi gülme krizi: Kızınızın uyku öncesi 5-10 dakika boyunca kendi kendine gülmesi ve kahkalar atması, çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Bu, aşırı uyarılma, yorgunluk veya bazı duygusal durumlar olabilir.

Otizmle ilgili belirtiler:

Sosyal etkileşimde zorluklar
İletişim becerilerinde gerilik
Tekrarlayıcı davranışlar
Sınırlı ilgi alanları

Kızınızın davranışları, doğrudan otizmle ilgili belirtiler olarak görülmemektedir. Ancak endişeleriniz varsa, bir uzmandan profesyonel yardım almanız önerilir.

İzleyebileceğiniz adımlar:

1. Pediyatriste danışın: Kızınızın genel sağlık durumunu değerlendirin ve herhangi bir fiziksel sorunun olmadığını kontrol edin.
2. Uzman değerlendirilmesi: Bir çocuk psikoloğu veya gelişim uzmanı, kızınızın davranışlarını değerlendirebilir ve size daha spesifik önerilerde bulunabilir.
3. Gözlem: Kızınızın davranışlarını izleyin ve herhangi bir değişiklik veya yeni belirti olup olmadığını takip edin.

Endişelerinizin giderilmesi ve kızınızın sağlıklı gelişimi için uzmanlardan destek almanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Otizm Hakkında Merak Ettikleriniz ❓
2. Otizm mi ?
3. Otzim Şüpesimi. Var
Teşekkürler.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir