Otzim Şüpesimi. Var

75 görüntüleme

S. N. ..

12 Ocak 2026 13:21
16 aylık oğlum var arkadaşlarıyla oynamayı arkadaşları ondan büyük olduğu için ona vuruyor elinden oyuncu alınca korkuyor yanıma geliyor ama bazı arkadaşlarıyla çok güzel oynuyor ismine tepki veriyor kitaplığını getiriyor bu ne diye gösteriyor 5-6 kelimesi var istediğini parmağı ile gösteriyor Bunu ver diyor dediklerimizi anlıyor yerine getiriyor ama ismini çoğu kez tepki veriyor göz teması var ama bazen televizyona falan daldığı zaman tepki vermiyorsun Ama duyduğunu da görüyorum yani diyor ama dönüp arkasını bakmıyor sadece benim bir şeyim arkadaşlarıyla bir araya geldim ondan ona zarar verdim oynamak istemiyor kucağımdan inmiyor pek
B

Büşra K. ..

12 Ocak 2026 13:50
Merhaba kendine zarar geldği yerden uzaklaşması kadar normal bir davranış yok bence tv'ye dalıp cevap vermeme olayını benim kızım da yapıyor normal değil mi biz de bir işe odaklandığımız zaman çevremizle ilgilenmiyoruz göz teması sosyal gülümseme ne alemde ona bakın ve en önemlisi doktorunuza danışın

S. N. ..

12 Ocak 2026 13:53
Sosyalgülmseme var göz temasıda var çocuk doktorumuza sordum böyle bir şey yani olması bunun aylarında normal dedi ben bile fark ettim dedi odaya girince dedi etrafı ilgisi var dedi bana ilgisi var dedi bir şeyden anlatmaya çalışıyor dedi bunda Korkulacak bir şey yok dedi etrafa ilgisi bayağı bir var dedi

S. N. ..

12 Ocak 2026 13:57
Sadece kafamı o konuyu takıyorum yoksa sosyal iletişimi falan çok güzel yani o konularda iyi mesela Biri senin gideceğini anlıyor Eğer sağlıyor öpücük atıyor kişinin arkasından ağlıyor Eğer otizm olsaydı bunların hiçbiri olmazdı diye düşünüyorum
S

Sibel Y.

12 Ocak 2026 14:06
doktor değilim ama dbeş yıl rehabilitasyonda müdürlük yapan biri olarak söylüyorum çocuğunuzda otizm yok diye düşünüyorum ekranı direkt kesin kesinlikle iki yaşa kadar 0 ekran siz de izlemeyin telefon tablet tv dahil 0 olmalı 2 yaştan sonra yaşı çarpı on yani 2 yaşındaysa maks 20 dk günlük toplam ekran, onunla sürekli konuşun oyun kurun işiniz gücünüz kalsın çocukla ilgilenin kelime sayısını arttırır, yaşıtlarıyla oyun gruplarına dahil edin

S. N. ..

12 Ocak 2026 14:08
Şu an zaten Sadece televizyon izliyor O da biz yanımda olursak yazıyor Onun dışında izlemiyor Hep yanımızda dolanıyor kendi başına oyun kuruyor oyun oynuyor ama televizyonu da zaten kesmeyi düşünüyorum telfon vermiyorum zaten ama gerçekten de ilgilendiğim zaman kitapları ilgisi çok fazla yani Ondaki o şeyi görüyorum kelime şeyinin artacağını fark ediyorum Sadece dediğiniz gibi birazcık ilgi olması gerekiyor
S

Sibel Y.

12 Ocak 2026 14:27
televizyonun telefondan hiçbir farkı yok o yüzden bir an önce kesin erkan çocuğu otizm yapmaz ama ufak bir kırıntı varda en büyük tetikleyen şey ekrandır bol oyun bol sosyalleşmesi iyi gelecektir🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir