Uyku Güvenliği

193 görüntüleme
M

Melis

17 Ağustos 2025 23:14
Bebeğim 6aylık yüzüstü dönüp yatıyor yada yan yatıyor ama yüzüstü nden sırt üstüne geri dönmeye tam alışamadı dönemiyor güvenli olan sırt üstü olduğu için çeviriyor um ağlıyo uyanıyo hemen geri yan dönüyor bi süre sonra yüzüstü yatıyor ben yine çeviriyor um gece boyu uykusu rezil oluyor bende huzursuz um korkuyorum boğulur mu diye napmalıyım sırt üstü tutamıyorum
T

Tarik ..

17 Ağustos 2025 23:20
Merhaba melis hanım eğer bebek dönmeye başladıysa istediği şekilde uyuyabilir sıkıntı yaşamazsınız sadece üzerine örtü falan atmayın ki örtü bebeğe kavramasın
S

Saziye G.

17 Ağustos 2025 23:23
Bizimki de böyle çevirmiyorum arada kontrol ediyorum 8 aylık altı aylıkken de çevirmezdim
B

Büşra K. ..

17 Ağustos 2025 23:24
Merhaba Osman Hoca bebek uyumuş yaşını doldurmuşsa yüz üstü yatabilir çevirmenize gerek yok demişti sizin bebeğiniz daha küçükmüş en azından beşikte birşey bulundurmamak gergin çarşaf ile yatırmak uyku tulumu ile yatırmak işinizi bir nebze kolaylaştırabilir ama sırt üstü uyuması saha güvenli olur
M

Melis

17 Ağustos 2025 23:26
Bende çeviriyorum ama boşuna bir saniye durmuyor geri dönüyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
20 Mayıs 2026 03:27
Bebeğinizin uyku güvenliği konusunda endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, 6 aylık bebeklerin yüzüstü dönmeye başlaması normal bir gelişim evresidir. Ancak, sırt üstü pozisyona geri dönmeyi öğrenememesi ve gece boyunca uykusunun bölünmesi sizi endişelendiriyor.

Bazı öneriler:

1. Sırt üstü yatırmaya devam edin: Bebeğinizi uyuturken sırt üstü pozisyonda yatırın, ancak onu kendi haline bırakın. Kendi kendine dönmeye başladığında, boğulma riski olmadığı için müdahale etmeyin.
2. Yatakta güvenli bir ortam yaratın: Bebeğinizin yatağı sert ve düz olmalıdır. Yumuşak oyuncaklar, örtüler ve diğer nesneler bebeğinizin boğulma riskini artırabilir, bu nedenle bunları yataktan uzak tutun.
3. Uyku tulumu kullanın: Uyku tulumu, bebeğinizin hareketlerini kısıtlayarak yüzüstü dönmesini önleyebilir. Ancak, uyku tulumunu doğru şekilde kullanmanız önemlidir.
4. Geceleri kontrol edin: Bebeğinizin uyku düzenini izleyin ve gerektiğinde pozisyonunu düzeltin. Ancak, sık sık kontrol etmeyin, çünkü bu bebeğinizin uykusunu bölebilir.
5. Rahatlamaya çalışın: Bebeğinizin uyku güvenliği konusunda endişe duyuyor olabilirsiniz, ancak çoğu durumda bebekler kendi kendine dönmeyi öğrenir ve boğulma riski düşük olur.

Bebeğinizin uyku düzeni ve güvenliği konusunda doktorunuzla da konuşabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Güvenliği
2. Yüz Üstü Uyku
3. Uykuda Yüzüstü Dönme
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir