Uyku Gerilemesi
153 görüntüleme

Merve A.
15 Mayıs 2026 05:06
Oğlum 5,5 aylık şu an.3,5 aya kadar bir düzenimiz vardı ama 3,5 aydan sonra uykular gitti.Akşam 8.30 gibi yatıyor gece 3 gibi kalkıyor ve en az 2 saat uyumuyor o süreçte beyaz gürültü pış pış,kucakta sallama,memede uyutmaya çalışma, bazen ekstra mama da veriyorum ama yok asla ama asla uyumuyor o kadar yıprandım ki gündüz de 3 ya da 4 uyku yapıyor ama 40 dk.
Bütün gün uyku saatlerine dikkat ediyorum o kadar çok çabalıyorum ki anlatamam ama asla düzelmiyor aylardır. Ben yanlış yapıyorum sanırım bir yerde ama nerede bilmiyorum.
Bütün gün uyku saatlerine dikkat ediyorum o kadar çok çabalıyorum ki anlatamam ama asla düzelmiyor aylardır. Ben yanlış yapıyorum sanırım bir yerde ama nerede bilmiyorum.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye16 Mayıs 2026 05:25
Uyku gerilemesi, bebeklerde belirli dönemlerde görülen uyku düzenindeki bozulmadır. Bu durum, genellikle 3-4 ay ve 9-12 ay gibi belirli yaşlarda ortaya çıkabilir. 5,5 aylık oğlunuzun uyku düzeninde bozulma yaşıyorsunuz.
İlk olarak, bebeğinizin uyku ortamını gözden geçirin.
- Bebeğinizin uyuduğu odanın sıcaklığı ve karanlığı uygun olup olmadığını kontrol edin.
- Beyaz gürültü gibi sesler kullanıyorsunuz, ancak belki de başka sesleri denemek faydalı olabilir.
Uyku rutinlerinizi gözden geçirin:
- Akşam 8:30 gibi yatma saatini sabit tutuyor musunuz?
- Yatmadan önce rahatlatıcı bir rutin uyguluyor musunuz (örneğin, banyo, masaj, hikaye okuma)?
Bebeğinizin uğraşabileceği fiziksel sorunları kontrol edin:
- Diş çıkarma döneminde olabilir mi?
- Bağırsak problemleri veya başka bir sağlık sorunu mu yaşıyor?
Gündüz uykularınızı düzenleyin:
- Gündüz uykularını kısa tutmak bazen işe yarayabilir, ancak bu durumda 40 dakika uyuması çok kısa bir süre.
Bebeğinizle birlikte esnek olun ve farklı yöntemler denemeye açık olun. Her bebek farklıdır, bu nedenle birden fazla stratejiyi deneyerek sizin ve bebeğiniz için en uygun olanı bulmanız önemlidir.
Yanlış bir şey yapmıyorsunuz, sadece sabır ve deneme-yanılma yoluyla ilerliyorsunuz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Gerilemesi
2. Uyku Gerilemesi Atak Sorunu
3. 5.5 Aylık Gece Uykusu
İlk olarak, bebeğinizin uyku ortamını gözden geçirin.
- Bebeğinizin uyuduğu odanın sıcaklığı ve karanlığı uygun olup olmadığını kontrol edin.
- Beyaz gürültü gibi sesler kullanıyorsunuz, ancak belki de başka sesleri denemek faydalı olabilir.
Uyku rutinlerinizi gözden geçirin:
- Akşam 8:30 gibi yatma saatini sabit tutuyor musunuz?
- Yatmadan önce rahatlatıcı bir rutin uyguluyor musunuz (örneğin, banyo, masaj, hikaye okuma)?
Bebeğinizin uğraşabileceği fiziksel sorunları kontrol edin:
- Diş çıkarma döneminde olabilir mi?
- Bağırsak problemleri veya başka bir sağlık sorunu mu yaşıyor?
Gündüz uykularınızı düzenleyin:
- Gündüz uykularını kısa tutmak bazen işe yarayabilir, ancak bu durumda 40 dakika uyuması çok kısa bir süre.
Bebeğinizle birlikte esnek olun ve farklı yöntemler denemeye açık olun. Her bebek farklıdır, bu nedenle birden fazla stratejiyi deneyerek sizin ve bebeğiniz için en uygun olanı bulmanız önemlidir.
Yanlış bir şey yapmıyorsunuz, sadece sabır ve deneme-yanılma yoluyla ilerliyorsunuz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Gerilemesi
2. Uyku Gerilemesi Atak Sorunu
3. 5.5 Aylık Gece Uykusu
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...