5.5 Aylık Gece Uykusu

78 görüntüleme
M

Melek G.

15 Şubat 2026 00:07
Bebeğim 5 ay 22 günlük. Akşam 8 bucuk civarı gözlerini ovuşturmaya başlamasına rağmen uykuya dalması 11 i buluyor neredeyse. Asla uyumuyor. Emziriyorum mamasını da içiriyorum. Çok hafif bir şekilde yatağında sallıyorum bazen omzumuza alıp deniyoruz. Doktorların tavsiyesine göre en geç sekizde uyuması kuralını uygulamak istiyorum ve bunu yapamadığım için çok suçlu hissediyorum. Ama ne yaparsam yapayım çocuğum uyumuyor. Bebeğimin düzeltilmiş ayı 4.5 ay. Acaba uyku gerilemesini yeni mi yaşıyoruz? Fakat bu durum 2 haftadır da böyle
H

H.Nur

15 Şubat 2026 01:07
Uyku gerilemesi olabilir ayrıca diş de olabilir. Benim bebeğim 4 ay 5 günlükken diş çıkardı. Uykularımız haram olmuştu 😅 elinizi yıkayıp parmağınızla kontrol edebilirsiniz
Emel C.

Emel C.

15 Şubat 2026 01:41
Diş yapabilir ve uyku takibi yapmanızı öneririm uyudu diye bi uygulama kullanıyorum çok faydasını gördüm diş içinde doktorunuzla görüşüp calpol verebilirsiniz jel falanda satılıyor ben dentinox kullandım baya faydasını gördüm suan 10 aylık olacak yine diş çıkarıyor kullanmaya devam ediyorum
Damla A. .

Damla A. ..

15 Şubat 2026 08:48
Aynısını yaşıyoruz emin olabilirsiniz yalnız değilsiniz bu günleri de atlatacagiz insallah yanıma almama rağmen her saat uyandı 2 saat uyusam cok şükür diyorum
M

Melek G.

15 Şubat 2026 10:21

Emel Coşar

Diş yapabilir ve uyku takibi yapmanızı öneririm uyudu diye bi uygulama kullanıyorum çok faydasını gördüm diş içinde doktorunuzla görüşüp calpol verebilirsiniz jel falanda satılıyor ben dentinox kullandım baya faydasını gördüm suan 10 aylık olacak yine diş çıkarıyor kullanmaya devam ediyorum

Uyku takibi yaparak nasıl bir düzen oturtabiliriz biraz anlatır mısınız? Uyku eğitimi mi almalıyım acaba
M

Melek G.

15 Şubat 2026 10:22
Doktorumuz 1 ay önce diş etlerinin kabardığını söyledi. Muhtemelen diş yapıyor evet. Fakat ilk aylarda bile o saatlerde uyuyan bir yenidoğan değildi
Emel C.

Emel C.

15 Şubat 2026 10:57

Melek Güngör

Uyku takibi yaparak nasıl bir düzen oturtabiliriz biraz anlatır mısınız? Uyku eğitimi mi almalıyım acaba

Ben herhangi bir eğitim almadım zaten sizinde belli bi rutininiz oluşmuş sadece uyku saatlerini takip ederseniz bile aradaki farkı anlarsınız ama desteksiz uyutmak istiyorsanız onu bilemem tabi uyku eğitimi almak sizin tercihiniz ama bence suan bunun için uygun bi zaman değil diş çıkardığı için zaten çok sık kalkacak ve huysuz olacak o yüzden en azından ilk dişini çıkardıktan sonra düşünebilirsiniz desteksiz uykuyu ve birde gece yatırmadan önce ayına uygun şekilde calpol verip bi deneyin uyursa o şekilde verirsiniz gece uykusundan önce benim doktorum bi zararı olmayacağını söyledi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir