Uyku Eğitimi

1435 görüntüleme
B

Büşra A.

26 Haziran 2025 16:58
Uyku eğitimi alıpta memnun olan varmı. 4. Aydayız kendi çabalarımla uyku eğitimi vermeye çalışıyorum. Gündüz hiç uyumuyoruz doğduğumuzdan beri böyle anca emerken nekadar uyursa. Uyku eğitimi alıp memnun kalan annelerim bizleride bilgilendirir cevaplarsa çok sevinirim.
A

Ayşegül İ.

11 Mart 2026 21:43
Ayy benimki de 4.5 aylıkken sünnet oldu, üstüne aşı denk geldi, atak derken şimdi 5 aylık, kucakta uyumaya alıştı geceleri yarım saatte bir uyanıyor ve kucakta daha doğrusu memede uykuya dalıyor, gündüzleri bende uyutamıyordum 2.5 aylıkken ayağımda sallamaya başladım sonra onu istemedi hamak şeklinde küçük beşik aldık gündüzleri onda uyutuyorum 20-30 dk sonra gözleri açıyor uykusu uzasın diye memeye alıp öyle devam ettiriyorum uyursa, hava güzelse parka götürüp parkta uyutuyırm uyanasıya kadar bekliyorum, ama geceleri sürekli kucağa almak çok yoruyor geçen gece kucağımda uyuyakalmışım kollarımdan aşağı kayarken uyandım 3 saat uyumuşuz
S

Sacide O.

12 Mart 2026 09:02
@Kevser Kılınç chatcptye sorup yapıyorum çoğu zaman 25. Dakikada uyar pışpışla göğsüne hafif pat pat yap neler denedim uzatamıyorum uykusunu zaten kucağımda yapıyor bide yatağa koymak ne mümkün sensör var sanki daha bedenimden uzaklaştırırken kıpırdanmaya başlıyor
E

Esra Ç.

5 Haziran 2026 07:44
Sacide Oral
Bende emzirerek uyutuyorum daha doğrusu uyutmaya çalışıyorum destekle bile uyutamıyorum desteksiz nasıl yapıcam bilmiyorum gündüz uykusu yok çok az oda emerek kucakta yarım saat anca ne bir iş ne de dinlenme hiçbir şey yapamıyorum emzikte almıyor
bir çözüm bulabildiniz mi ? Ben de aynı durumdayım
C

Canan K. ..

5 Haziran 2026 08:09
4. Ayda uyku gerilemesi başlıyor Üstüne de ataklar ve diş sancıları ekleniyor Ben beklemeyi tercih ediyorum Uyku borcu ve bağlanma sorunu yaşamak yerine şuanda istediği tüm destekleri veriyorum 6. Ay aşısı sonrasında deneme yapacağım gündüz uykusu için
S

Sacide O.

5 Haziran 2026 08:29
Esra Çağ
bir çözüm bulabildiniz mi ? Ben de aynı durumdayım
Emzirerek uyutmaya devam ediyorum en azından uykuları kucakta değil yatakta yapıyo ona seviniyorum bazen yarım saat uyuyo devam etsin diye emziriyorum canı nasıl isterse ya devam ediyor ya kalkıyor
S

Sacide O.

5 Haziran 2026 08:36
Canan Küçük
4. Ayda uyku gerilemesi başlıyor Üstüne de ataklar ve diş sancıları ekleniyor Ben beklemeyi tercih ediyorum Uyku borcu ve bağlanma sorunu yaşamak yerine şuanda istediği tüm destekleri veriyorum 6. Ay aşısı sonrasında deneme yapacağım gündüz uykusu için
Haklısınız ama ne atak bitiyo ne diş sancısı inşallah başarabilirsiniz uyumlu bir bebektir umarım.Eğitim almayı düşündüm ama öyle bir pazar olmuş ki her fiyattan var sonra vazgeçtim çünkü emme desteği kademeli bırakılacak bir destek değil onun yerine koyabilecek bir destek yok sallamayı kabul etmiyo inatçı bir bebek aynı zamanda
E

Esra Ç.

5 Haziran 2026 08:41
Sacide Oral
Emzirerek uyutmaya devam ediyorum en azından uykuları kucakta değil yatakta yapıyo ona seviniyorum bazen yarım saat uyuyo devam etsin diye emziriyorum canı nasıl isterse ya devam ediyor ya kalkıyor
Ben de acaba 4. aydan sonra geçer mi diye umutlanıyordum uyku eğitimi araştırıyorum ama çeşit çeşit var hepsinin fiyatı farklı şikayetvarda çok fazla şikayet oluyor fiyat ucuzladıkça oysa İnstagramda hepsinin postlarının altı dualarla dolu herkes teşekkür etmiş sanki sahte gibi geliyor. Bebeğim emzik de tutmuyor emzirmek harici bir çözümüm yok her geçen gün giderek bağımlılığı bırakmak zorlaşacak diye de korkuyorum. Emerek yatakta nasıl uyuyor peki yatarak mı emziriyosunuz? Öyle yaptığımda kolumu çekerken yine uyanıyor benimki, ayrıca 30 dakikadan uzun uyuduğu gündüz uykusu yok
S

Sacide O.

5 Haziran 2026 10:49
Esra Çağ
Ben de acaba 4. aydan sonra geçer mi diye umutlanıyordum uyku eğitimi araştırıyorum ama çeşit çeşit var hepsinin fiyatı farklı şikayetvarda çok fazla şikayet oluyor fiyat ucuzladıkça oysa İnstagramda hepsinin postlarının altı dualarla dolu herkes teşekkür etmiş sanki sahte gibi geliyor. Bebeğim emzik de tutmuyor emzirmek harici bir çözümüm yok her geçen gün giderek bağımlılığı bırakmak zorlaşacak diye de korkuyorum. Emerek yatakta nasıl uyuyor peki yatarak mı emziriyosunuz? Öyle yaptığımda kolumu çekerken yine uyanıyor benimki, ayrıca 30 dakikadan uzun uyuduğu gündüz uykusu yok
Yok hiç yatarak emzirmedim kucağımdaydı hep 6 aylıktı bayram için memlekete gitmiştik orda emzirdim yatırdım öyle öyle alıştı yatakta uyumaya.Bu bayramda belki emzirmeden uyuturum diye ümitlendim ama başaramadım hasta oldu çünkü daha çok bağlandı memeye. Hala emzik deniyorum ama diş kaşımak için kullanılıyor malesef.
E

Esra Ç.

5 Haziran 2026 10:52
Sacide Oral
Yok hiç yatarak emzirmedim kucağımdaydı hep 6 aylıktı bayram için memlekete gitmiştik orda emzirdim yatırdım öyle öyle alıştı yatakta uyumaya.Bu bayramda belki emzirmeden uyuturum diye ümitlendim ama başaramadım hasta oldu çünkü daha çok bağlandı memeye. Hala emzik deniyorum ama diş kaşımak için kullanılıyor malesef.
Benim de denemediğim emzik kalmadı oyuncak olarak kullanıyor sadece ısırıyor tutuyor yalandan emiyor birkaç dakika atıyor. Meme bağımlılığını azaltmak için sağarak biberonla besleme deneyenler var ama sütüm kesilir diye öyle şeylere kalkışmak istemiyorum hiç. Uyku eğitimenleriyle görüşüyorum bazıları çok monoton genelgeçer şeyleri tekrar ediyor ilgimi çekmiyor bazıları çok ikna edici konuşuyor ama ücretleri çok yüksek İşe yarayacağına inansam veririm o parayı ama ile yaramayacağını düşünüyorum
S

Sacide O.

5 Haziran 2026 10:52
Esra Çağ
6. Ayda geçer sizinde uyanmaları ama emzirerek uyutmak için bir şey diyemiyorum bende istikrarlı olamıyorum çünkü düzenimiz bozuluyor hep ve ağlamasına dayanamıyorum. Uyku eğitimindede bunlar gerekli bide.Ben bi eğitmenin seminerine katıldım denedim ama başaralı olamadım artık bıraktım çok kastım daha da kötüye gitti sanki ne zaman isterse uyutuyorum artık o moddayım
E

Esra Ç.

5 Haziran 2026 10:54
Sacide Oral
6. Ayda geçer sizinde uyanmaları ama emzirerek uyutmak için bir şey diyemiyorum bende istikrarlı olamıyorum çünkü düzenimiz bozuluyor hep ve ağlamasına dayanamıyorum. Uyku eğitimindede bunlar gerekli bide.Ben bi eğitmenin seminerine katıldım denedim ama başaralı olamadım artık bıraktım çok kastım daha da kötüye gitti sanki ne zaman isterse uyutuyorum artık o moddayım
Ben emzirerek uyutmaktan şikayetçi değilim aslında. 30 dakika uyumasından ve gece uyanmalarından şikayetçiyim onların sebebini de memede uyumasına bağlıyorlar. Gündüz uykuları uzasa gece uyanmaları azalsa ben emziririm hiç sorun değil
S

Sacide O.

5 Haziran 2026 11:01
Esra Çağ
Ben emzirerek uyutmaktan şikayetçi değilim aslında. 30 dakika uyumasından ve gece uyanmalarından şikayetçiyim onların sebebini de memede uyumasına bağlıyorlar. Gündüz uykuları uzasa gece uyanmaları azalsa ben emziririm hiç sorun değil
Düzelicek inanın şu an uyku gerilemesinden dolayı yapıyordur 6 aylık olunca siz başarabilirseniz düzene girer ben yapamamışken daha iyi uykuları gece evet zorluyor ama idare ediyorum bir şekilde çok şükür saat başı uyanmıyor ama 4-5 aylıkken uyanıyordu tabi o zaman tükenmiştim tabi biraz daha zamana ihtiyaç var. Eğitim düşünürseniz de 6 aylık olmadan başlamayın bence
S

Sacide O.

5 Haziran 2026 11:02
Esra Çağ
Benim de denemediğim emzik kalmadı oyuncak olarak kullanıyor sadece ısırıyor tutuyor yalandan emiyor birkaç dakika atıyor. Meme bağımlılığını azaltmak için sağarak biberonla besleme deneyenler var ama sütüm kesilir diye öyle şeylere kalkışmak istemiyorum hiç. Uyku eğitimenleriyle görüşüyorum bazıları çok monoton genelgeçer şeyleri tekrar ediyor ilgimi çekmiyor bazıları çok ikna edici konuşuyor ama ücretleri çok yüksek İşe yarayacağına inansam veririm o parayı ama ile yaramayacağını düşünüyorum
Ağlatarak uyku eğitimi verenler varmış korkunç geliyo bana ve herkes eğitmen olmuş bide çok fazla var
E

Esra Ç.

5 Haziran 2026 11:05
Sacide Oral
Ağlatarak uyku eğitimi verenler varmış korkunç geliyo bana ve herkes eğitmen olmuş bide çok fazla var
Ağlatmadan uyku eğitimi verenler hakkında şikayetvarda ağlattı bebeğimi diye yorumlar var nasıl güvencez bilmiyorum 🤷🏻♀️
S

Sacide O.

5 Haziran 2026 11:12
Esra Çağ
Ağlatmadan uyku eğitimi verenler hakkında şikayetvarda ağlattı bebeğimi diye yorumlar var nasıl güvencez bilmiyorum 🤷🏻♀️
Uyku uyanıklık süresine dikkat edin diyorlar ya ama işte her bebek farklı
S

Sacide O.

5 Haziran 2026 20:41
Esra Çağ
Bebek_uyku_koçu nazlı çevik ben eğitim seminerine katıldım tatlı genç bir kadın fikir olur diye söyleyeyim dedim
E

Emn

6 Haziran 2026 09:52
Biz eşimle @uykuannesigulnazik hanımdan eğitim aldık çok memnun kaldık ağlatmadan olması bizi en çok tedirgin eden durumdu. Sağolsun bu konuda tavrı netti.Kesinlikle tavsiyemdir
N

Nehar K.

8 Haziran 2026 10:14
Sabah uyandıktan sonra ne kadar ara veriyorsunuz. Once uyku saatleri duzene girmeli yoksa stres yükseliyor uyumama problemi çıkıyor. Bizde uyuma sinyalleri gelince yada 1,5 - 2 saate yaklaşınca odaya götürüyorum memede uyuyor ama en azından saat olusturdum.

Şimdilik tracy hogg yöntemiyle çalışıyorum. Memeden sonra emzikle yatağa koyuyorum. Bakalim ne olacak
N

Nehar K.

8 Haziran 2026 10:21
Esra Çağ
Yataga yatin memeyi öyle verin ben bazen bu sekilde uyutuyorum yapacak başka care kalmıyor :))
N

Nehar K.

8 Haziran 2026 10:23
Sacide Oral
Sut sağıp biberonla verdim ilk oynadı sonra baktı bi seyler geliyor emdi. Nerden aklıma geldiyse emziği de o esnada verdim emmeye başladı 10 gun oluyor. Ara ara uykuya dalsın diye veriyorum yoksa hep meme nereye kadar
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir