Uyku

80 görüntüleme
A

Aslıhan I.

10 Nisan 2026 10:57
2 yaşında kızım sabaha karşı yatağından yere inmiş orada uyumaya devam etmiş yerler yerden ısıtma ama yanmıyordu ve taştı yaklaşık 3 saat orada uyumuş endişeleniyorum bişey olurmu diye ne yapmam lazım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

10 Nisan 2026 11:22
haba,

Kızınızın yatağından düşüp yere inmesi ve orada uyumaya devam etmesi gerçekten endişe verici bir durum. Öncelikle, kızınızın fiziksel sağlığı için potansiyel riskler taşıdığı için dikkatli olunması gereken bir durum.

İlk olarak, düşmenin etkilerini değerlendirin. Kızınızın kafasını mı yoksa vücudunun başka bir kısmını mı yere vurdu, bunu belirlemek önemlidir. Eğer kafa travması söz konusuysa, bu daha ciddi bir durum olabilir.

Şu adımları alın:

1. Hemen bir doktora başvurun: Kızınızın sağlık durumunu değerlendirmek için bir pediatriste götürün. Doktor, fiziksel muayene yaparak olası herhangi bir yaralanmayı tespit edebilir.
2. Gözlemleyin: Kızınızın davranışını ve fiziksel durumunu yakından izleyin. Eğer kusma, baş ağrısı, uyuşukluk, denge kaybı veya diğer endişe verici semptomlar gösterirse, hemen tıbbi yardım alın.
3. Yaralanma ihtimaline karşı hazırlıklı olun: Düşme sonucu oluşabilecek yaralanmalar, bazen hemen belirti göstermeyebilir. Bu nedenle, kızınızın durumunu yakından izlemek önemlidir.

Daha sonra, gelecekte benzer durumların önlenmesi için bazı önlemler alabilirsiniz:

1. Yatağı güvenli bir şekilde konumlandırın: Yatağın yanına yumuşak bir zemin oluşturun veya yatağı duvarın yanına iterek güvenli bir alan yaratın.
2. Koruyucu önlemler alın: Yatak korkulukları veya güvenlik kenarlıkları kullanarak çocuğunuzun yatağından düşmesini önleyebilirsiniz.
3. Çocuğunuzu gözetim altında tutun: Özellikle uyku zamanı, çocuğunuzun yakınında olun ve güvenliğini sağlayın.

Endişelenmeniz gayet normal, ancak önlemler alarak ve tıbbi yardım talep ederek kızınızın güvende olduğundan emin olun

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yataktan Düştü
2. 2 Yaş Uyku
3. 2 Yaş Uyku Düzeni
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Aslıhan I.

10 Nisan 2026 11:23
Yatağından düşmedi kendisi inip yerde yatmış
B

Büşra K. ..

10 Nisan 2026 11:32
Aslıhan Hanım benim kızım 23 aylıkken yatağından inmiş tuvaletin kapısının önünde uyumuş bazen bizim yanımıza gelirdi koridorda uyuyakalırdı ben yatarken her yerin kapısını kitlerim sadece kendi odası ile yatak odası açık kalır [25.ayına](25.ayına) kadar devam ettirdi şu an 26 aylık unuttu çok şükür aynı konudan bir kaç hanımefendi daha açmıştı demek ki 2 yaşta yapıyorlar bunu neden yapıyorlar bir fikrim yok geçenlerde buradaki hanımın biri küçük ergen diyorum ben 2 yaşındaki kızıma demişti doğru söylüyor bence 😊

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir