2 Yaş Uyku

73 görüntüleme
Sıla K.

Sıla K.

13 Ocak 2026 20:32
2 yaşına yeni giren kızımda aşırı derecede uykuya direnç var çok yıprandım uyku kelimesini duymak bile delirtiyor kriz geçirip ağlıyor uyutmam saatler sürüyor bir öğlen uykusu var her uykuya dalması benden iki saat alıyor dalacağı sırada tırnak yemeye başladı kanatıyor ne yapacağımı bilmiyorum
Hatice C. .

Hatice C. ..

13 Ocak 2026 20:42
Kardeşi mi oldu tırnak yemesi bi tepki kıskançlık göstergesi olabilir uyumak istemediğinde zorlamayın
Sıla K.

Sıla K.

13 Ocak 2026 20:51
Yok kardeşi olmadı aslında çok iyi iletişimiz var çalışmıyorum bütün günümü onunla oynayarak ilgilenerek geçiriyorum babasıda evde olduğu zaman onunla ilgileniyor mutlu bir çocuk ama uyku konusunda çok zor uyumak istemiyorum diye ağlaya ağlaya uyuyor uyutmaya zorlamasam gece 2 3 buluyor bikaç defa denedim öylede olmuyor
Kübra G. .

Kübra G. ..

13 Ocak 2026 20:56
uykuya geçiş sürecine kendisinin de keyif alacağı sakin bir aktivite ekleyebilirsiniz. benim bebeğim bu aralar kitaplara sardı mesela okumamı istiyor ben de yattığı yerden ayağımda sallarken okumaya ikna ediyorum resimleri incelerken bir süre sonra uyuyakalıyor elinde de en sevdiği arabası oluyor her seferinde
Bihter E. K.

Bihter E. K.

13 Ocak 2026 20:57
2 yaşta uykuya direnç normal o direniyorsa siz de direnin gerçek bir direnç değil diyorlar ama pratikte işler öyle değil maalesef🙃 oğlum da 2 yaşı az geçe bıraktı son zamanlarda da zorrla uyuyordu zaten halbuki ihtiyacı var(hala var) ama o inatlaşmalar ikimizden de götürdü tavsiyem zorlamayın aksam daha erken uyutursunuz kendi de cok bocalayacak zaten akşamüstü krizler artacak uyku iyice başa vuracak.. uyuduğu bir sistem varsa onunla götürmeye çalışın atıyorum araçta giderken uyuyordur o saatlerde çıkarmaya çalışın bebek arabasında uyuyordur onu denk getirin gibi..
Bihter E. K.

Bihter E. K.

13 Ocak 2026 20:59
bu arada uyumuyorsa bile gün içinde yarım saat bir saatlik sakin zamanlar geçirmeye özen gösterin. uyumuyor ama vücudun bu dinlenmeye sakinleşmeye ihtiyacı var onu sağlamış olacaksınız yatakta uzanın kitap okuyun bir şeyler inceleyin rutininizde ne varsa artık bedenini dinlendirmek zihnini sakinleştirmek için. sevgiler ve kolaylıklar diliyorum 🥰
Sıla K.

Sıla K.

13 Ocak 2026 21:34
Teşekkür ederim kitapları çok seviyor ama her uykuya bir kitap sınırı koyuyorum çünkü uyumamak sürekli başka kitaplarda istiyor bebek arabasında dışarda uyumayı seviyor ama Sivas’ta yaşıyorum malum hava şartları kar pek araba kullanamıyoruz çok bocaladım yoruldum her yolu deniyorum değişen bir şey olmuyor
Sıla K.

Sıla K.

13 Ocak 2026 21:36
Birde tırnak yemesi beni çok tedirgin ediyor babasında varmış bebekliğinden beri hala devam ediyor kızımda öyle olacak diye korkuyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir