Uyku
50 görüntüleme
B
Büşra N. T. ..
29 Mart 2026 23:03
4 aylık bebeğim gündüz 40 DKlık 5 uykusu ve 1.5 saatlik uyanıklık süresi var. gece uykusuna 18.45-19.30 arası geçiş sağlıyoruz sabah güne 07.00-07.30 civarında başlıyor, doktorumuz 4 uykuya düşmemiz gerektiğini söyledi ama uyku süreleri hep 40 DK olduğu günü tamamlayamıyoruz. Uyku sürelerini nasıl arttırabilirim ? 1.5 saatlik uyanıklık süresi sonunda bile aşırı huzursuzlanıyor zor dayanıyor 2 saate nasıl çıkabilirim ve ayrıca en az bir uykunun süresini örneğin öğlen uykusunu nasıl 1-1.5 saate kadar uzatabilirim ? Destekle uzattım diyelim ne zamana kadar destekle devamlı uzatacağım ? Bana bir günlük saatlik örnek olan çizer misiniz? 17.00dan sonra uyutmamaya çalışıyorum doğru mu yapıyorum acaba

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
29 Mart 2026 23:03
Uyku Süresini Artırma ve Düzenleme
4 aylık bebeğinizin uyku düzenini değiştirmek ve uyku süresini artırmak için bazı öneriler var.
### Gündüz Uykuları
Doktorunuzun tavsiyesiyle 4 uykuya geçmeyi planlıyorsunuz. Ancak uyku süreleri 40 DK'de kalıyor.
Bebeğinizin uyanıklık süresi şu anda 1.5 saat. Bu süreyi 2 saate çıkarmak için, uykular arasındaki zamanları biraz artırabilirsiniz.
17.00'dan sonra uyutmamaya çalışıyorsunuz, bu doğru bir yaklaşım. Çünkü akşam uykusu genellikle 18.45-19.30 arasında gerçekleşiyor.
### Uyku Süresini Uzatma
Öğlen Uykusunu Uzatma: Öğlen uykusunu 1-1.5 saate çıkarmak için, bebeğinizin uykulu ama uyanık olduğu bir anda yatağa yatırın. Yanında olduğunuzda pışpışlama veya sakin bir ses tonuyla güven vermeye devam edin. Bu yöntemle, uykuyu bağlamayı öğrenebilir.
Destek Verme: Destekle uyuttuğunuzda, 1-2 hafta boyunca bu desteği sürdürmeniz gerekebilir. Ancak yavaş yavaş desteği azaltarak, bebeğinizin kendi kendine uyumasını sağlayabilirsiniz.
### Günlük Saatlik Örnek
07.00-07.30: Sabah uyanışı
08.00-08.30: İlk uyku (40 DK)
10.00-10.40: İkinci uyku (40 DK)
12.30-13.15: Üçüncü uyku (45 DK)
15.00-15.40: Dördüncü uyku (40 DK)
* 18.45-19.30: Gece uykusu
Bu örnek bir günlük plan. Bebeğinizin tepkilerine göre ayarlamalar yapabilirsiniz.
### Sonuç
Bebeğinizin uyku düzenini değiştirmek zaman alabilir. Sabırlı olun ve bebeğinizin tepkilerini gözlemleyin. Uyku süresini artırmak ve düzenlemek için, bir uyku rutini oluşturun ve desteği yavaş yavaş azaltın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uykusuna Devam Edemiyor
2. 5 Aylık Bebek Gece Sık Sık Uyanma
3. Uyku
4 aylık bebeğinizin uyku düzenini değiştirmek ve uyku süresini artırmak için bazı öneriler var.
### Gündüz Uykuları
Doktorunuzun tavsiyesiyle 4 uykuya geçmeyi planlıyorsunuz. Ancak uyku süreleri 40 DK'de kalıyor.
Bebeğinizin uyanıklık süresi şu anda 1.5 saat. Bu süreyi 2 saate çıkarmak için, uykular arasındaki zamanları biraz artırabilirsiniz.
17.00'dan sonra uyutmamaya çalışıyorsunuz, bu doğru bir yaklaşım. Çünkü akşam uykusu genellikle 18.45-19.30 arasında gerçekleşiyor.
### Uyku Süresini Uzatma
Öğlen Uykusunu Uzatma: Öğlen uykusunu 1-1.5 saate çıkarmak için, bebeğinizin uykulu ama uyanık olduğu bir anda yatağa yatırın. Yanında olduğunuzda pışpışlama veya sakin bir ses tonuyla güven vermeye devam edin. Bu yöntemle, uykuyu bağlamayı öğrenebilir.
Destek Verme: Destekle uyuttuğunuzda, 1-2 hafta boyunca bu desteği sürdürmeniz gerekebilir. Ancak yavaş yavaş desteği azaltarak, bebeğinizin kendi kendine uyumasını sağlayabilirsiniz.
### Günlük Saatlik Örnek
07.00-07.30: Sabah uyanışı
08.00-08.30: İlk uyku (40 DK)
10.00-10.40: İkinci uyku (40 DK)
12.30-13.15: Üçüncü uyku (45 DK)
15.00-15.40: Dördüncü uyku (40 DK)
* 18.45-19.30: Gece uykusu
Bu örnek bir günlük plan. Bebeğinizin tepkilerine göre ayarlamalar yapabilirsiniz.
### Sonuç
Bebeğinizin uyku düzenini değiştirmek zaman alabilir. Sabırlı olun ve bebeğinizin tepkilerini gözlemleyin. Uyku süresini artırmak ve düzenlemek için, bir uyku rutini oluşturun ve desteği yavaş yavaş azaltın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uykusuna Devam Edemiyor
2. 5 Aylık Bebek Gece Sık Sık Uyanma
3. Uyku
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Latife K.
29 Mart 2026 23:23
Şahsen zaten uyku düşürmede bebek kendi karar veriyor. Kendi kendine saatlerini çekiyor. Ya da son uykusunda inanılmaz zorluyor ordan çekiyorsunuz zaten. Ben hep yanında oluyordum uyanınca hemen emzirip 2 saate falan çıkarıyordum. Suan 14 aylık hala öyle emerek uzatıyorum. Desteği çok arıyor yani.