5 Aylık Bebek Gece Sık Sık Uyanma

157 görüntüleme
B

Betül A. Ç. ..

25 Ocak 2026 14:18
Bebeğimin [4.aya](4.aya) gelene kadar gece uykularımız düzenliydi ancak [4.ayla](4.ayla) birlikte gece gece 6 7 kez uyanıyor. Uyandığı vakitlerde hemen uykuya dalamıyor,ağlıyor. Bazen de sanki uykusunu almış gibi uyanıyor ve 1 2 saat sonra geri uyuyor. Sabaha kadar destekli( sallayarak) bebeğimi uyutmaya çalışıyorum. Neredeyse 2 aynı olacak ve hiç düzgün bir gece uykusu almıyoruz. Gündüz 7 8 gibi uyanıyor ilk uykusuna 2 saat sonra uyuyor. Gündüz 1 bucuk 2 saat aralıklarla uyutuyorum. Uyumamak için bazen direniyor 30 40 dk uğraştığım oluyor bazende hemen uyuyor. Gündüz uykularımız genellikle 30-40 dk arası. Akşam uykusu içinde 6 dan sonra uyutuyorum 8 buçuk 9 gibi uyuyor. Derin uykuya geçene kadar 30 dk 40 dk bi uyanıyor.
A

Azra

25 Ocak 2026 14:25
Gündüz uykusunu toplamda 4 saat olacak şekilde ayarlayın daha fazla olmasın ve günde 3 uyku şeklinde 3. Uykuyu ise en fazla 45 dakika olacak şekilde ayarlayın en son 17:30 da uyanmış olsun ondan sonrasına geçmeyin daha sonra da 8 gibi beslenmesini alt değişme vs yapıp gece uykusuna yatırın ilk bir hafta uyuduktan sonra uyanmalar olabilir bi düzen oluşturana kadar

gece de acıkınca beslersiniz ve uykuya devam edebilir bu şekilde sabah 7 ye kadar 2 veya 3 kez beslenme tekrar uyku şeklinde ilerler.. biz bu şekilde düzen oluşturabildik umarım işinize yarar ve sizde uyuyabilirsiniz kolaylıklar diliyorum 🌸
B

Betül A. Ç. ..

25 Ocak 2026 14:42
Çok teşekkür ederim deneyeceğim fakat biz zaten gündüz toplamda en fazla 2 saat falan uyuyor gündüz uykularımız çok kısa ne yazık ki. Yazdıklarınızı deneyeceğim umarım işe yarar ben de bebeğim de çok zorlanıyoruz bu durumdan.
A

Akile B. ..

25 Ocak 2026 15:03
@Betül Aydoğan Çetin bizde 5 ay 9 günlük olduk destekle sallayarak uyutuyorum 4. Ayın sonuna kadar en azından geceleri iyiydi 15 gündür bizde aynısını yaşıyorum bazen kalkıyor 2 saat sallıyorum geri uyusun diye sık sık uyanıyor 1 1.5 saatte o uyusun diye ben uykusuzluktan bittim
B

Betül A. Ç. ..

25 Ocak 2026 15:07

Akile Beydili

@Betül Aydoğan Çetin bizde 5 ay 9 günlük olduk destekle sallayarak uyutuyorum 4. Ayın sonuna kadar en azından geceleri iyiydi 15 gündür bizde aynısını yaşıyorum bazen kalkıyor 2 saat sallıyorum geri uyusun diye sık sık uyanıyor 1 1.5 saatte o uyusun diye ben uykusuzluktan bittim

Çok zor bir durum gece uyusa gündüz yine idare edeceğim ama gece uykusu yok. Diş sancıları başlarsa diye korkuyorum bu seferde diş yüzünden uyumayacak. Hiç bir düzen işe yaramıyor
A

Akile B. ..

25 Ocak 2026 15:09

Betül Aydoğan Çetin

Çok zor bir durum gece uyusa gündüz yine idare edeceğim ama gece uykusu yok. Diş sancıları başlarsa diye korkuyorum bu seferde diş yüzünden uyumayacak. Hiç bir düzen işe yaramıyor

Herşeyi denedim diş mi o mu bazen olmayınca olmuyor büyüdükçe düzelir diyorlardı maalesef öyle değilmiş
A

Azra

25 Ocak 2026 18:02
@Betül Aydoğan Çetin gündüz uykusu iki saat çok az maalesef bu yüzden gece uykuları etkileniyor olabilir eğer uyanırsa destekli de olsa uykuya döndürmeye çalışın gündüz uykusu gece uykusunun kalitesini arttırır
A

Azra

25 Ocak 2026 18:06
@Akile Beydili bende 5. Ay ilk başlarında sizin gibi olmuştum gece uykusu diye yatırdığım bebeğim 20 dakika sonra sanki kaç saatlik uykudan uyanmış gibi oluyordu sonra uyku düzenine dikkat etmeye başladım çünkü bebekler 5. Ay itibari ile yetişkinler gibi uyku düzeni istiyormuş. Bir çok uyku eğitmeni takip ettim edindiğim bilgiler ve bebeğimin isteği doğrultusunda bir düzen oluşturdum dediğim gibi eğer düzen oluşturabilirseniz en azından gece sizde uyursunuz

Tabi başka bir sıkıntısı yoksa hasta veya diş çıkarmıyorsa bunlar etkili olacaktır umarım yardımcı olabilmişimdir
A

Akile B. ..

25 Ocak 2026 20:11

Azra

@Akile Beydili bende 5. Ay ilk başlarında sizin gibi olmuştum gece uykusu diye yatırdığım bebeğim 20 dakika sonra sanki kaç saatlik uykudan uyanmış gibi oluyordu sonra uyku düzenine dikkat etmeye başladım çünkü bebekler 5. Ay itibari ile yetişkinler gibi uyku düzeni istiyormuş. Bir çok uyku eğitmeni takip ettim edindiğim bilgiler ve bebeğimin isteği doğrultusunda bir düzen oluşturdum dediğim gibi eğer düzen oluşturabilirseniz en azından gece sizde uyursunuz

Tabi başka bir sıkıntısı yoksa hasta veya diş çıkarmıyorsa bunlar etkili olacaktır umarım yardımcı olabilmişimdir

Rutin uyguluyorum ama şuan bi faydası olmadı aynı nelere dikkat etmem lazım peki öneriniz var mı?
B

Betül A. Ç. ..

25 Ocak 2026 20:49

Azra

Bazen ayağımda sallıyorum sırf uyanmasın diye ayağımda yatıyorum ona rağmen 30 dk da uyanıyor tekrar sallıyorum uykusunu açmadan uyusun geri diye ama uyumayınca uyumuyor. Bazen dalıyor geri o zaman 1 saat çok nadir 2 saat uyuyabiliyor benim kucağımda ama bu da zorluyor. Düzen oluşturmaya çalışıyorum bu aralar bende takip ediyorum inşallah yakın zamanda uyku düzeni oluşur en azında gece düzelsin yeter
A

Azra

25 Ocak 2026 21:07

Akile Beydili

Rutin uyguluyorum ama şuan bi faydası olmadı aynı nelere dikkat etmem lazım peki öneriniz var mı?

Dediğim gibi benim en çok dikkat ettiğim şey uyku süresi ve aralıkları oldu onu ayarladıktan sonra bebeğim uyumaya başladı
A

Azra

25 Ocak 2026 21:07

Betül Aydoğan Çetin

Bazen ayağımda sallıyorum sırf uyanmasın diye ayağımda yatıyorum ona rağmen 30 dk da uyanıyor tekrar sallıyorum uykusunu açmadan uyusun geri diye ama uyumayınca uyumuyor. Bazen dalıyor geri o zaman 1 saat çok nadir 2 saat uyuyabiliyor benim kucağımda ama bu da zorluyor. Düzen oluşturmaya çalışıyorum bu aralar bende takip ediyorum inşallah yakın zamanda uyku düzeni oluşur en azında gece düzelsin yeter

İnşallah çok güzel uykusu olur bebişinizin 🌸
A

Akile B. ..

25 Ocak 2026 21:25

Azra

İnşallah çok güzel uykusu olur bebişinizin 🌸

İnşallah bebeklerimizin uykusu çok güzel olur güzel güzel uyurlar 🫂
A

Akile B. ..

25 Ocak 2026 21:27

Betül Aydoğan Çetin

Bende ediyorum uyku aralıklarını düzen oluşturmaya başladım düzelsin inşallah 🤲 çok zor gece uykusuzluk hele ki Allah hepimize kolaylık versin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir