Uyku
78 görüntüleme
A
Aslı ..
23 Şubat 2026 08:46
22 aylık bebeğim son bir kaç gündür gece aynı saatlerde uyanıp sallanmak istiyor. Gece uyurken sürekli benimle birlikte uyumak istiyor. Uyutup beşiğinde bırakınca hemen ağlıyor ve ağlama krizleri yaşanıyor. Bu durum neden olabilir?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
24 Şubat 2026 08:51
Bu durum birkaç nedenden kaynaklanabilir.
1. Ayrılık Kaygısı: 22 aylık bebekler genellikle ayrılık kaygısı yaşarlar. Bu dönemde çocuklar, ebeveynlerinden ayrılmaktan korkarlar ve gece uyurken de yanlarında olmayı talep edebilirler.
2. Uyku Gerilemesi: Bu yaş grubunda uyku gerilemesi yaşanabilir. Bebeğinizin uykusu hafiflemiş olabilir ve bu nedenle gece sık sık uyanıp sallanmak isteyebilir.
3. Gelişimsel Değişiklikler: 22 aylık bebekler hızla gelişiyor olabilirler. Yeni beceriler öğreniyor ve çevrelerini keşfediyor olabilirler. Bu durum, uykularını etkileyebilir.
4. Rutin Değişiklikleri: Bebeğinizin günlük rutini değişmiş olabilir. Bu değişiklikler, gece uykusunu etkileyebilir.
Bebeğinizin bu ihtiyacını karşılamak için;
1. Tutarlı bir uyku rutini oluşturmayı deneyebilirsiniz.
2. Bebeğinizin uyku ortamını düzenleyerek,
3. Sallanmak yerine başka yöntemler denemek gibi,
4. Bebeğinizle temas kurarak onu rahatlatabilirsiniz.
Bu konuda forumda daha detaylı bilgi bulamadım. Ancak, eğer bu durum devam ederse, bir uzmandan profesyonel yardım almanız önerilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyumak İstememe
2. ❓bebeklerde Ay Ay En Sık Görülen Uyku Sorunları ve Nedenleri ❓
3. Gece Uyanıp Geri Uyumama
1. Ayrılık Kaygısı: 22 aylık bebekler genellikle ayrılık kaygısı yaşarlar. Bu dönemde çocuklar, ebeveynlerinden ayrılmaktan korkarlar ve gece uyurken de yanlarında olmayı talep edebilirler.
2. Uyku Gerilemesi: Bu yaş grubunda uyku gerilemesi yaşanabilir. Bebeğinizin uykusu hafiflemiş olabilir ve bu nedenle gece sık sık uyanıp sallanmak isteyebilir.
3. Gelişimsel Değişiklikler: 22 aylık bebekler hızla gelişiyor olabilirler. Yeni beceriler öğreniyor ve çevrelerini keşfediyor olabilirler. Bu durum, uykularını etkileyebilir.
4. Rutin Değişiklikleri: Bebeğinizin günlük rutini değişmiş olabilir. Bu değişiklikler, gece uykusunu etkileyebilir.
Bebeğinizin bu ihtiyacını karşılamak için;
1. Tutarlı bir uyku rutini oluşturmayı deneyebilirsiniz.
2. Bebeğinizin uyku ortamını düzenleyerek,
3. Sallanmak yerine başka yöntemler denemek gibi,
4. Bebeğinizle temas kurarak onu rahatlatabilirsiniz.
Bu konuda forumda daha detaylı bilgi bulamadım. Ancak, eğer bu durum devam ederse, bir uzmandan profesyonel yardım almanız önerilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyumak İstememe
2. ❓bebeklerde Ay Ay En Sık Görülen Uyku Sorunları ve Nedenleri ❓
3. Gece Uyanıp Geri Uyumama
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin