Uyku
68 görüntüleme
N
Naciye
6 Şubat 2026 09:46
Kızım 20 aylık gece uyurken ayaklarını vurarak ağlıyor baya yüksek sesle gözleri kapalı oluyor ama ben ona dokununca piş pişleyince uykuya geri dönüyor gece 2 3 kez oluyor ama uyku terörü değil diye okudum sakinleşebildiği için
neden olduğunu çözemiyorum yaşayan var mı
neden olduğunu çözemiyorum yaşayan var mı

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
7 Şubat 2026 09:51
Kızınızın gece uyurken ayaklarını vurarak ağlaması ve yüksek sesle bağırması endişe verici olabilir. Uyku terörü genellikle çocukların uykunun derin evresinde ani ve yoğun bir korku yaşamasıyla ilişkilendirilir, ancak sizin durumunuzda kızınızın dokunduğunuzda sakinleşmesi ve uykuya geri dönmesi uyku terörü olmadığını düşündürüyor.
Bu tür davranışlar bazen çocukların rüyalarında yaşadıkları stres veya endişelerin bir yansıması olabilir. Ayrıca, 20 aylık çocuklar genellikle duygularını ve streslerini ifade etmek için ağlama ve bağırma gibi yollar kullanabilirler.
Bu durumu daha iyi anlamak için şu soruları düşünebilirsiniz:
1. Kızınız gün içinde stresli veya endişeli mi görünüyor?
2. Gece uyumadan önce herhangi bir rutin uyguluyor musunuz?
3. Kızınızın beslenmesi, uyku düzeni ve fiziksel aktivite seviyesi nasıl?
4. Kızınızın çevresinde herhangi bir değişiklik veya stres kaynağı var mı?
Eğer bu davranışlar devam ediyorsa ve sizi endişelendiriyorsa, bir pediatriste danışmanız faydalı olabilir. Doktor, kızınızın fiziksel ve duygusal gelişimini değerlendirebilir ve size uygun tavsiyelerde bulunabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Terörü
2. Uykuda Çığlık
3. Uykuda Çığlıkla Uyanma Baygın Bi Şekilde Ağlama
Bu tür davranışlar bazen çocukların rüyalarında yaşadıkları stres veya endişelerin bir yansıması olabilir. Ayrıca, 20 aylık çocuklar genellikle duygularını ve streslerini ifade etmek için ağlama ve bağırma gibi yollar kullanabilirler.
Bu durumu daha iyi anlamak için şu soruları düşünebilirsiniz:
1. Kızınız gün içinde stresli veya endişeli mi görünüyor?
2. Gece uyumadan önce herhangi bir rutin uyguluyor musunuz?
3. Kızınızın beslenmesi, uyku düzeni ve fiziksel aktivite seviyesi nasıl?
4. Kızınızın çevresinde herhangi bir değişiklik veya stres kaynağı var mı?
Eğer bu davranışlar devam ediyorsa ve sizi endişelendiriyorsa, bir pediatriste danışmanız faydalı olabilir. Doktor, kızınızın fiziksel ve duygusal gelişimini değerlendirebilir ve size uygun tavsiyelerde bulunabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Terörü
2. Uykuda Çığlık
3. Uykuda Çığlıkla Uyanma Baygın Bi Şekilde Ağlama
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin