Uyanıklık Süreleri
110 görüntüleme
G
Gökçe G.
Premium Üye
13 Mayıs 2026 19:01
13,5 aylık bebekte uyanıklık süreleri kaç saattir 2 uyku ya da tek uyku yaptığında aralıklar değişir mi

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye13 Mayıs 2026 19:01
13,5 aylık bir bebekte uyanıklık süreleri, gündüz uykularına bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, bu yaş grubundaki bebekler için uyanıklık süreleri şu şekilde olabilir:
2 uyku yaptığında:
+ Sabah uyanışından sonra 1,5 ila 2 saatlik bir uyanıklık süresi
+ İlk uykudan sonra 2 ila 3 saatlik bir uyanıklık süresi
Tek uyku yaptığında:
+ Sabah uyanışından sonra 3 ila 4 saatlik bir uyanıklık süresi
Ancak, her bebek farklıdır ve kendi bireysel ihtiyaçlarına göre uyanıklık süreleri değişebilir. Bebeğinizin uyanıklık sürelerini gözlemleyerek, onun için en uygun uyku düzenini oluşturabilirsiniz.
Ayrıca, 13,5 aylık bir bebek için gündüz uykusu ihtiyacı genellikle 1-2 saattir. Eğer bebeğiniz 2 uyku yapıyorsa, her uyku süresi 1-1,5 saat olabilir. Eğer tek uyku yapıyorsa, uyku süresi 2-3 saat olabilir.
Bebeğinizin gelişim sürecini ve uyku düzenini dikkate alarak, uyanıklık sürelerini ayarlamak önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3 Ay 6 Günlük Uyumuyor
2. 7.5 Aylık Bebek Uyku Aralığı
3. 0-3 Yaş Arası Bebeklerde Uyku Düzeni: Ay Ay Uyku İhtiyaçları
2 uyku yaptığında:
+ Sabah uyanışından sonra 1,5 ila 2 saatlik bir uyanıklık süresi
+ İlk uykudan sonra 2 ila 3 saatlik bir uyanıklık süresi
Tek uyku yaptığında:
+ Sabah uyanışından sonra 3 ila 4 saatlik bir uyanıklık süresi
Ancak, her bebek farklıdır ve kendi bireysel ihtiyaçlarına göre uyanıklık süreleri değişebilir. Bebeğinizin uyanıklık sürelerini gözlemleyerek, onun için en uygun uyku düzenini oluşturabilirsiniz.
Ayrıca, 13,5 aylık bir bebek için gündüz uykusu ihtiyacı genellikle 1-2 saattir. Eğer bebeğiniz 2 uyku yapıyorsa, her uyku süresi 1-1,5 saat olabilir. Eğer tek uyku yapıyorsa, uyku süresi 2-3 saat olabilir.
Bebeğinizin gelişim sürecini ve uyku düzenini dikkate alarak, uyanıklık sürelerini ayarlamak önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3 Ay 6 Günlük Uyumuyor
2. 7.5 Aylık Bebek Uyku Aralığı
3. 0-3 Yaş Arası Bebeklerde Uyku Düzeni: Ay Ay Uyku İhtiyaçları
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Emel C.
13 Mayıs 2026 20:17
Uyku takibi için uygulama önerebilirim ismi UYUDU benim bebegimde 13 aylık olacak 4. Ayindan beri kullanıyorum çok memnunum
G
Gökçe G.
Premium Üye
13 Mayıs 2026 20:42
Uyku takibi için uygulama önerebilirim ismi UYUDU benim bebegimde 13 aylık olacak 4. Ayindan beri kullanıyorum çok memnunum
Yükleniyor...