Tuvalet Eğitimi Sonrası Çiş Kaçırma

157 görüntüleme
N

Nilay

Premium Üye
18 Nisan 2026 21:24
Merhaba 3 yaşında tuvalet eğitimi verdiğim oğlum bu haftaya kadar hiç kaçırma söylememe gibi birşey yapmadı şuan 40 aylık

ve şu son 1 haftadır okulda ve evde altına kaçırıyor geldiğinde söylemiyor altına kaçırdıktan sonra anne çiş yaptım diyor çok moralim bozuk ne yapacağımı şaşırdım
R

Rumeysa K.

18 Nisan 2026 21:55
Biz de durum çok benzer ilk zamanlar çok güzel soyluyordu sonra kaçırmaya başladı şu an hiç söylemiyor hatta büyük tuvaletini bile söylemiyor ben oturduğu için götürüyorum. Sonra ben cis yaptım diyor ne yapacağımı bilemiyorum.
N

Nilay

Premium Üye
18 Nisan 2026 22:02
Rumeysa Keşan
Biz de durum çok benzer ilk zamanlar çok güzel soyluyordu sonra kaçırmaya başladı şu an hiç söylemiyor hatta büyük tuvaletini bile söylemiyor ben oturduğu için götürüyorum. Sonra ben cis yaptım diyor ne yapacağımı bilemiyorum.
benim aşırı moralim bozuluyor ne yapacağımı şaşırdım nasıl yaklaşsam bilemiyorum sinirlerim yıpranıyor artık Herşey o kadar yolundayken nasıl oldu da böyle oldu bu çocuk diyorum sürekli
R

Rumeysa K.

18 Nisan 2026 22:12
Kızmayın sakin kalın vs deniyor öyle yapmaya çalışıyorum ama bizde iş iyice çığırından çıkıyor bazen elimde olmadan sinirleniyorum sanki bize inat yapar gibi cisi gelince koltuğa gidip yapıp iniyor gerçekten çok zoor
N

Nilay

Premium Üye
18 Nisan 2026 22:28
Rumeysa Keşan
Kızmayın sakin kalın vs deniyor öyle yapmaya çalışıyorum ama bizde iş iyice çığırından çıkıyor bazen elimde olmadan sinirleniyorum sanki bize inat yapar gibi cisi gelince koltuğa gidip yapıp iniyor gerçekten çok zoor
Bende öyleyim kızmamaya çalışıyorum ama elde değil inşallah geçici bir süreçtir yoksa hunilik olmama az kaldı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Nisan 2026 08:59
Tuvalet Eğitimi Sonrası Çiş Kaçırma Sorunu

Merhaba, 3 yaşındaki oğlunuzun tuvalet eğitimi sonrası çiş kaçırma sorunu yaşaması oldukça yaygındır. Öncelikle, çocuğunuzun yaşadığı bu durumun geçici ve normal bir süreç olabileceğini unutmayın.

Olası Sebepler:

Stres ve Değişim: Okul hayatı, yeni arkadaşlar, değişen rutinler çocuklarda strese neden olabilir. Bu stres, tuvalet alışkanlıklarında geçici bir gerilemeye yol açabilir.
Duygusal Faktörler: Çocuğunuzun duygusal olarak kendini iyi hissetmemesi, korku, endişe gibi duygular yaşıyor olması tuvalet kaçırmasına neden olabilir.
* Fiziksel Faktörler: Bazı fiziksel sorunlar, örneğin idrar yolu enfeksiyonu, bağırsak problemleri de tuvalet kaçırmasına yol açabilir.

Yapabilecekleriniz:

1. Sakin ve Destekleyici Olun: Çocuğunuzun yaşadığı bu durum karşısında sakin ve anlayışlı bir yaklaşım sergileyin. Ona kızgınlığınızı değil, sevgi ve desteğinizi gösterin.
2. Nedenini Anlamaya Çalışın: Çocuğunuzun yaşadığı stres, endişe gibi duyguları konuşun. Ona, "Her şeyin yolunda olduğunu" ve "Seninle birlikte bu sorunu çözebileceğimizi" hissettirin.
3. Rutin Oluşturun: Çocuğunuzun tuvalet alışkanlıklarını düzenli hale getirmek için belirli saatlerde tuvalete gitmesini sağlayın.
4. Pozitif Pekiştirme: Çocuğunuz tuvaletini yaptıktan sonra olumlu geri bildirimler verin. Ona, "Çok iyi yaptın", "Güzel iş" gibi sözlerle teşvik edin.

Unutmayın: Bu süreç geçici olabilir ve sabır gerektirir. Çocuğunuzun tuvalet eğitimi sürecinde yaşadığı bu gerileme, ileride daha iyi bir şekilde tuvalet alışkanlığı kazanmasına yardımcı olabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tuvalet Eğitimi
2. Tuvalet Eğitimi
3. 26 Aylık Altına Yapma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir