Tuvalet Eğitimi

51 görüntüleme
M

Meltem ..

20 Eylül 2025 21:54
Merhaba , Dorukhan 27 aylık ve 2 yaşına girdikten sonra tuvalet eğitimine başladım. Çok güzel ilerledik. 2 ay boyunca tuvalete yaptık. Minik kaçırmaları oluyordu sadece. Çişi veya kakası geldiğine hep söylüyordu. Fakat son 1 aydır sürekli altına yapıyor ve tuvalete gitmek istemiyor. Nazik yaklaşıyorum, telkinlerde bulunuyorum, tuvalete yaptığında teşekkür ediyorum vs vs fakat söylemiyor altına kaçırıyor. Ve söylemiyor çiş yaptığını. Gece bez takmıyordum fakat takmaya başladım. Geçici bir dönemdir diye düşünüyorum. Fakat nedenini anlayamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim 🌸
A

Ayşe N. C.

20 Eylül 2025 22:43
2 yaş sendromu da etkilemiş olabilir
E

Elif D.

Psikolojik Danışman

20 Eylül 2025 23:36
Son zamanlarda hayatınızda ani değişiklik oldu mu? Bazen çocuklar anlamlandıramadığı olayların ardından bu ve buna benzer fiziksel ve davranışsal tepkiler verebiliyorlar. İyi gözlem yapıp kaynağını bulmanız çözüm açısından önemli. Duygularını konuşun ayna karşısında duygu çalışmaları yapın oyuncak konuşturma hikayeleştirme yapabilirsiniz. Bazen ani değişimler veya Bazen anne ve babaya çok önemsiz görünen olaylar çocuklarda büyük etkiler bırakabiliyor. Başladığı günleri ve biraz öncesini gözden geçirin. Fiziksel bir rahatsızlığı yoksa gözlemleyerek çözüm bulabilirsiniz.
M

Meltem ..

21 Eylül 2025 06:57
Memeden bıraktırmayı denedim belki de bu yüzden olmuş olabilir , 1 ay kadar şehir dışında kaldık ondan etkilenmiş olabilir düzeni değiştiği için, umarım düzelir sabırla bekliyorum
M

Meltem ..

21 Eylül 2025 06:58
2 yaş sendromunu bu sıralar tavanda yaşıyoruz, olabilir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir