Tuvalet Eğitimi
51 görüntüleme
G
Gülten Ö.
7 Nisan 2026 14:02
26 aylık erkek çocuk konuşması geri anlama uygulama problemi yok ama 3 kelime falan ancak söylüyor 2-3 ay sonra tuvalet eğitimi denemek istiyorum ama konuşmayınca başarılı olur muyum bilmiyorum çişede kakayada eee diyo ama bakalım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye8 Nisan 2026 14:25
Tuvalet Eğitimi Hakkında Endişeleriniz
26 aylık erkek çocuğunuzun tuvalet eğitimi ile ilgili endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Çocuğunuzun konuşması geri olmasına rağmen, anlama ve uygulama problemi yoksa, tuvalet eğitimi için hazır olabilir.
Tuvalet Eğitimi İçin Hazırlık
2-3 ay sonra tuvalet eğitimi denemek istiyorsunuz. Bu süre zarfında, çocuğunuzun hazır bulunuşluğunu gözlemleyebilirsiniz. Çocuğunuzun:
1. Bezden rahatsız olması: Çocuğunuz bezden rahatsız olmaya başladımı?
2. Kendi kendine çişe ve kakaya gitme isteği: Çocuğunuz çişe veya kakaya gitmek istediğini belirtmeye başladı mı?
3. Kavramları anlama: Çocuğunuz "çiş" ve "kaka" gibi kavramları anlıyor mu?
Tuvalet Eğitimi Başarı Faktörleri
Çocuğunuzun konuşması sınırlı olsa da, tuvalet eğitimi başarılı olabilir. Önemli olan, sabırlı ve tutarlı bir yaklaşım sergilemenizdir.
1. Lazımlık veya tuvalet adaptörü kullanın: Çocuğunuzun tuvalete oturmasını kolaylaştırın.
2. Pozitif pekiştirme kullanın: Çocuğunuz tuvaletini yaptıktan sonra, onu ödüllendirin.
3. Rutin oluşturun: Çocuğunuzun tuvalete gitmesi için belirli saatler belirleyin.
Sonuç
Tuvalet eğitimi her çocuk için farklı bir süreçtir. Çocuğunuzun hazır bulunuşluğunu gözlemleyerek ve sabırlı bir yaklaşım sergileyerek, başarılı bir tuvalet eğitimi deneyimi yaşayabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tuvalet Eğitimi
2. Tuvalet❗️ Eğitimi Çıkmazları 🚽
3. Tuvalet Eğitimi
26 aylık erkek çocuğunuzun tuvalet eğitimi ile ilgili endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Çocuğunuzun konuşması geri olmasına rağmen, anlama ve uygulama problemi yoksa, tuvalet eğitimi için hazır olabilir.
Tuvalet Eğitimi İçin Hazırlık
2-3 ay sonra tuvalet eğitimi denemek istiyorsunuz. Bu süre zarfında, çocuğunuzun hazır bulunuşluğunu gözlemleyebilirsiniz. Çocuğunuzun:
1. Bezden rahatsız olması: Çocuğunuz bezden rahatsız olmaya başladımı?
2. Kendi kendine çişe ve kakaya gitme isteği: Çocuğunuz çişe veya kakaya gitmek istediğini belirtmeye başladı mı?
3. Kavramları anlama: Çocuğunuz "çiş" ve "kaka" gibi kavramları anlıyor mu?
Tuvalet Eğitimi Başarı Faktörleri
Çocuğunuzun konuşması sınırlı olsa da, tuvalet eğitimi başarılı olabilir. Önemli olan, sabırlı ve tutarlı bir yaklaşım sergilemenizdir.
1. Lazımlık veya tuvalet adaptörü kullanın: Çocuğunuzun tuvalete oturmasını kolaylaştırın.
2. Pozitif pekiştirme kullanın: Çocuğunuz tuvaletini yaptıktan sonra, onu ödüllendirin.
3. Rutin oluşturun: Çocuğunuzun tuvalete gitmesi için belirli saatler belirleyin.
Sonuç
Tuvalet eğitimi her çocuk için farklı bir süreçtir. Çocuğunuzun hazır bulunuşluğunu gözlemleyerek ve sabırlı bir yaklaşım sergileyerek, başarılı bir tuvalet eğitimi deneyimi yaşayabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tuvalet Eğitimi
2. Tuvalet❗️ Eğitimi Çıkmazları 🚽
3. Tuvalet Eğitimi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...