Tuvalet Eğitimi
147 görüntüleme
G
Gülsüm S.
15 Haziran 2025 21:41
Merhabalar kızım Eylül’de 3 yaşına girecek Ben de tuvalet eğitimini vermek istiyorum Ancak tam daha konuşamıyor çiş kaka gibi kavramları henüz bilmiyor konuşma gecikmesi var komutlarımı anlıyor ancak cümle kurması yok iki gündür klozete oturtuyorum tuvalete yapmıyor Bugün 3.gündü bezini tamamen çıkardım öğlen altına kaçırdı Tuvalete nasıl alıştırmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim Fikri olan anneler yardımcı olursa sevinirim
S
Sevcan Y. ..
16 Haziran 2025 09:54
Bende tuvalet eğitimi vermek istiyorum klozete oturtuyorum yapmıyor yok diyor kaldırınca yere yapıyor. Nasıl Olcak çok gözüm korkuyor
Ş
Şaika F.
16 Haziran 2025 09:59
Benim oğlum da eylül de 3 yaşına girecek tuvalet eğitimini yeni tamamladık sayılır bir ay kadar önce çıkardım bezini ilk iki üç gün söyledikleriniz oluyor sonra alıştı klozete oturmadı lazımlığa da oturmadı elimde tuttum ilk etapta sonra alıştıkça klozete de lazımlığa da oturmaya başladı ve söylüyo artık tabiki daha küçükler arada az ıslatmalar olabiliyor
G
Gülsüm S.
16 Haziran 2025 17:04
Teşekkür ederim yorumun için benim kızım Daha tam anlamıyla konuşmuyor sadece komut alımı İyi konuşma gecikmesi yaşıyoruz çiş Kaka diye söylemiyor bugün oturtmaya çalıştım çok diretti ben de bezini bağladım artık hazır değil diye düşünüyorum Eylül'de 3 olacak o zaman deneyeceğim
F
Fatma S. ..
16 Haziran 2025 17:14
Kızım suyla oynamayı çok sevdiği için önce basamaklı tabure aldım lavaboda bütün gün oynadı. Lazımlık oyuncak gibi evin heryerini gezdi. Oyuncakları oturttuk önce birde tuvalet kağıdı verdim oynadı öyle. Birkaç gün sonra lazıölığı yanımıza aldım. Bezi çıkardım. Artık buna yapıcaz dedim. Sürekli su verdim sık sık tuvaleti gelsin otursun diye. Ama hiç sormadım desem yeridir. Birkaç gün arada kaçırdı ama sonra alıştı. Hiç tuvaletim geldi diyen yada saklanarak yapan bir çocukta değildi.
F
Fatma S. ..
16 Haziran 2025 17:19
Sürekli sorarak değilde çocuğunuzun sevdiği oyunu yada oyuncağı kullanabilirsiniz. O gün defalarca tuvaletini yaptı ve her seferinde elini yıkamaya gidip oyun oynadı. 2.5 yaşında bu şekilde öğrendi. Kitaplara ilgisi varsa elifin/tunanın tuvalet eğitimi kitabı var onu alabilirsiniz. Hatta ben bir çıkardım bezi gece bile bağlamadım. Uykudan 1-2saat önce sıvı alımını kestim.
F
Fatma S. ..
16 Haziran 2025 17:36
Birde birkaç gün özellikle muz, pirinç, patates gibi şeyler vermedim aksine kayısı gibi daha lifli şeyler verdim ki kabızlık olmasın kaka yaparken zorlanıp korkmasın diye.