Tutma Becerisi Eldiven 3.5 Aylık

89 görüntüleme
M

Merve R.

21 Nisan 2026 12:20
Yüzünü çiziyor diye eldiven takıyorum ama tutma becerisi geliştiremediğini düşünüyorum diş kaşıyıcı kavrayamıyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
21 Nisan 2026 12:21
3.5 Aylık Bebeğin Tutma Becerisi ve Gelişimi

Bebeğinizin 3.5 aylık olduğu dönemde, tutma becerisinin gelişimi önemli bir kilometre taşıdır. Bu yaşta, bebekler ellerini kullanarak nesneleri kavramaya ve tutmaya başlarlar.

Normal Gelişım Süresi
Bebeklerin tutma becerisi geliştirmesi genellikle 4. ay civarında başlar. Ancak her bebek farklıdır ve bazıları daha erken veya daha geç bu beceriyi geliştirebilir.

Eldiven Kullanımı ve Tutma Becerisi
Yüzünü çiziyor diye eldiven takmanız, bebeğinizin el hareketlerini kısıtladığı için tutma becerisinin gelişimini geçici olarak etkileyebilir. Ancak eldiven kullanımı durdurulduktan sonra, bebeğinizin tutma becerisi tekrar gelişmeye başlayacaktır.

Diş Kaşıyıcı ve Kavrayıcı Oyuncaklar
Diş kaşıyıcı ve kavrayıcı oyuncaklar, bebeğinizin tutma becerisini geliştirmesine yardımcı olabilir. Bebeğinizin diş kaşıyıcı veya kavrayıcı oyuncakları kavrayamaması, tutma becerisinin henüz tam olarak gelişmediğini gösterebilir.

Gelişimi Destekleme Yöntemleri

1. Oyuncaklarla Oynamak: Bebeğinizin önüne oyuncaklar koyarak, ona uzanıp tutmayı teşvik edebilirsiniz.
2. Elini Tutmak: Bebeğinizin elini tutup, nesneleri kavramasına yardımcı olabilirsiniz.
3. Tummy Time: Bebeğinizin yüzüstü pozisyonda oynayarak, kaslarını güçlendirmesine ve tutma becerisini geliştirmesine yardımcı olabilirsiniz.
4. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin gelişimini takip etmek için düzenli doktor kontrolleri önemlidir. Doktorunuz, bebeğinizin tutma becerisi ve diğer gelişim alanlarındaki ilerlemesini değerlendirebilir.

Bebeğinizin gelişimi hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşarak適切 tavsiyeler alabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3 Ay Becerisi
2. 3 Ay Bebek Gelişimi
3. 3 Aylik Tutamiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Sema A. ..

21 Nisan 2026 12:24
O kadar küçükken tutamayabilir çok normal. Ama eldiven kullanmayı önermiyor doktorlar elleriyle keşfetmesini istiyorlar. Bakınca haklılarda emzirirken size temas etmesi hem çok güzel oluyor hemde sizi keşfediyor aynı şekilde etrafını da. Tırnaklarını kesin, çizsede önemsemeyin geçiyor sonuçta. onun dünyayı keşfetmesi herşeyden önemli sağlıkla büyütün:) 7. aydan selam
Afranur K.

Afranur K.

21 Nisan 2026 12:28
Tutma becerisi için erken mi geç mi net hatırlamıyorum ama oyun halısında oyuncaklarına uzanıp tutmaya çalıştığını hatırlıyorum.

Eldiveni bence bırakmalısınız, ilk gün hemşire bebeği getirince eldivenini çıkartıp bir daha takmamış bir anne olarak söyleyeyim yüzünü çizmemeyi çize çize öğrendi kızım. Ben de hem tırnaklarını kesip hem de törpülüyorum düzenli olarak ki o keskinlik zarar vermesin.

Sadece tutma becerisi değil sema hanımın dediği gibi anneyle ten temasının en belirgin olduğu yer de elleri. Serbest kalsın. Hem zaten 3. Ayını geçmiş çocuğa kelepçe takıyormuşsunuz gibi düşünün ellerini/parmaklarını göremiyor hareket ettirirken keşfederken sınırlanıyor.
A

Aslıhan G.

21 Nisan 2026 12:36
Doğduğu günden beri hiç eldiven giydirmedim iyi ki de giydirmemişim bebek dokunarak temas ederek hissederek gelişiyor . Sürekli tırnaklarını kestim tabiki yüzünü çizdiği zamanlar oldu ama çok çabukta iyileşiyor . Zaten doktorlar da önermiyor eldiven kullanımını
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir