3 Ay Bebek Gelişimi
137 görüntüleme
G
Gülşen A.
21 Temmuz 2025 07:36
Merhaba
Bebeğim 3 aylık sosyal gülümseme anne babayı tanıma kafayı dik tutabilme vs var ancak el ayak keşfi yok. Çoğunlukla elleri yumruk açmaya çalışıyorum ama kapalı ellerini ağzına götürüyor emiyor ama oyuncağa uzanma tutma eğilimi yok bu durum normal mi?
Osman hocam ya da bilgisi olanlar bakabilir mi
Bebeğim 3 aylık sosyal gülümseme anne babayı tanıma kafayı dik tutabilme vs var ancak el ayak keşfi yok. Çoğunlukla elleri yumruk açmaya çalışıyorum ama kapalı ellerini ağzına götürüyor emiyor ama oyuncağa uzanma tutma eğilimi yok bu durum normal mi?
Osman hocam ya da bilgisi olanlar bakabilir mi

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
21 Temmuz 2025 07:43
4.ay civarında başlar genelde. Endişelenmeyin.

Seray
21 Temmuz 2025 16:52
3 ay erken diye biliyorum. Benim kızım 4. Ayda başladı ve 5. Ayın içinde tutmaya ağzına götürmeye başlamıştı. Şimdi 6 aylık. Tabii doktorunun ön görüşü çok önemli.
A
Aleyna K.
22 Temmuz 2025 11:23
Benim kızım 4 bucuk aylık şuan yeni yeni uzanıyo birşeylere 3 ayda bizimde öyleydi doktorum normalde olduğunu söyledi 4-5 aylıkken oluyor
B
Burcu Ö.
22 Temmuz 2025 18:39
Benim bebeğim 3 aylık elini ağzına götürme ve ayaklarına bakınmalar bir şeyleri tutmalar başladı özellikle bezleri 2,5 aydan beri tutuyor. Çıngırak gibi şeyleri tam tutamıyor hala ama kısa süreli tutuyor sonra düşürüyor. Doktor kontrolünüzde sorun bence ama şimdiden endişelenmeyin diğer her şey yolundaysa bence