Tummy Time Sevmiyor

136 görüntüleme
G

Gözde

27 Mart 2026 23:37
Oğlum 3,5 aylık oldu Tummy time yaptıramıyorum hemen ağlıyor sıkılıyor. Nasıl yaptırabilirim siz yaptırırken kollarının altına yastık desteği koyuyor musunuz. Kafayı uzun süre tutamıyor ağlıyor hemen
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

27 Mart 2026 23:37
Bebeğinizin tummy time'ı sevmediği için endişe duyuyorsunuz. Tummy time, bebeklerin yüzüstü yatma pozisyonunda kalma süresi olup, boyun ve sırt kaslarının gelişmesi için önemlidir.

Tummy time'ı sevdirmek için bazı yöntemler denemek faydalı olabilir:

Kol desteği: Bebeğinizin kollarının altına yastık desteği koymak, ona güven ve rahatlık hissi vererek tummy time'ı kabul etmesini kolaylaştırabilir.
Oyun ve oyuncaklar: Bebeğinizin sevdiği oyuncaklarla tummy time yaptırırken oynamak, dikkatini çekmek ve onu motive etmek için iyi bir yöntem olabilir.
Az ve sık: Bebeğinizin başlangıçta kısa süreliğine tummy time yaptırın ve süreyi kademeli olarak artırın. Örneğin, 1-2 dakika ile başlayıp, 3-5 dakikaya kadar çıkabilirsiniz.
Farklı pozisyonlar: Bebeğinizi kucağınızda yüzüstü pozisyonda tutarak tummy time yaptırmanız da可能です. Bu, ona daha rahat ve güvende hissetmesini sağlayabilir.
* Kafayı dik tutma: Bebeğinizin kafasını dik tutması için destek verebilirsiniz. Bunu, bebeğinizin başını hafifçe yukarı kaldırarak veya bir yastıkla destekleyerek yapabilirsiniz.

Her bebeğin gelişimi farklı olduğu için, tummy time konusunda sabırlı ve esnek olmak önemlidir. Bebeğinizin tepkilerini gözlemleyin ve onun için en uygun yöntemleri bulun. Eğer endişeleriniz devam ediyorsa, bir çocuk doktoru veya fizyoterapist ile görüşmek faydalı olabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tummy Time
2. 3 Aylık Bebeğim Kafasını Tutamıyor
3. 3 Aylık Oturtma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gözde

27 Mart 2026 23:41
Benimle aynı durumu yaşayan var mı
A

Ayşe Ş. ..

27 Mart 2026 23:45
Yastık koyun, battaniyesini katların koyun, kendi göğüsünuze yatırın siz geriye doğru yaslanın ne kadar açıda rahatsız olmuyor ise hem yüz yüze konuşursunuz biraz. Bize doktorumuz kendi vücudunuzda alıştırin demişti. Biz ilk bir kaç ay öyle alustirdik
S

Seval Y.

27 Mart 2026 23:47
Benim kizim hic sevmedi, 7 aylik olacak hala sevmiyor. Ama emzirme yastığına koyuyordum surekli, önüne sağına soluna oyuncaklar birakiyordum. Bazen kendim karsisina geçip ellerimi parmaklarimi oynatiyordum. Şarkı soyluyordum dursun diye çok şeyler yapmışım ama degdi.. artik donebiliyor, kafasını tutuyor, oturması gecikti hala egzersizlere tummy time devam ettiriyorum
G

Gözde

27 Mart 2026 23:50

Ayşe Şahin

Yastık koyun, battaniyesini katların koyun, kendi göğüsünuze yatırın siz geriye doğru yaslanın ne kadar açıda rahatsız olmuyor ise hem yüz yüze konuşursunuz biraz. Bize doktorumuz kendi vücudunuzda alıştırin demişti. Biz ilk bir kaç ay öyle alustirdik

Destekle yapmanın da faydası olur mu acaba. Yüzüstü koymayı da bi deneyeceğim teşekkür ederim
G

Gözde

27 Mart 2026 23:51

Seval Yelken

Benim kizim hic sevmedi, 7 aylik olacak hala sevmiyor. Ama emzirme yastığına koyuyordum surekli, önüne sağına soluna oyuncaklar birakiyordum. Bazen kendim karsisina geçip ellerimi parmaklarimi oynatiyordum. Şarkı soyluyordum dursun diye çok şeyler yapmışım ama degdi.. artik donebiliyor, kafasını tutuyor, oturması gecikti hala egzersizlere tummy time devam ettiriyorum

Günde yarım saat dursa yeterli olur mu acaba. Bende uğraşıyorum sürekli ama o kadar çok ağlıyor ki sinirim bozulmaya başladı artık 🤦♀️
A

Ayşe Ş. ..

28 Mart 2026 00:00

Gözde

Destekle yapmanın da faydası olur mu acaba. Yüzüstü koymayı da bi deneyeceğim teşekkür ederim

Destekli olsun, yüzyüze göğüsunuzde olsun hiç fark etmez önemli olan alıştırmak ve kasların gelişmesi
G

Gözde

28 Mart 2026 00:01

Ayşe Şahin

Destekli olsun, yüzyüze göğüsunuzde olsun hiç fark etmez önemli olan alıştırmak ve kasların gelişmesi

Anladım çok teşekkür ederim birde öyle deneyeceğim
A

Ayşe Ş. ..

28 Mart 2026 00:02

Gözde

Günde yarım saat dursa yeterli olur mu acaba. Bende uğraşıyorum sürekli ama o kadar çok ağlıyor ki sinirim bozulmaya başladı artık 🤦♀️

Tabiki olur bu zamanla artıyor zaten. Keyfi yerinde iken 5 dk 5 dk koysaniz bile bunun faydasını görürsünüz. Ne kadar duruyor ise çok takılmayın günlük bu kadar kalsın diye
S

Seval Y.

28 Mart 2026 00:15

Gözde

Bence kısa kısa 5 dk 5 dk yaptırabilirsiniz gune bölüp. Hem aglama cok olmaz, sizde bebekte bunalmamis olur. Yavaş yavaş arttirirsiniz sureyi. Ne kadar çok tummy time egzersizi o kadar çabuk güçleniyorlar. Hareketli sesli oyuncaklar seviyor ise onlardan da destek alabilirsiniz.
G

Gözde

28 Mart 2026 05:21

Ayşe Şahin

Tabiki olur bu zamanla artıyor zaten. Keyfi yerinde iken 5 dk 5 dk koysaniz bile bunun faydasını görürsünüz. Ne kadar duruyor ise çok takılmayın günlük bu kadar kalsın diye

İlk oğlum çok severdi küçüğü böyle yapınca tedirgin oldum. Oyuncak falan alıp oyalaysyım birde yavaş yavaş ☺️
G

Gözde

28 Mart 2026 05:22

Seval Yelken

Bence kısa kısa 5 dk 5 dk yaptırabilirsiniz gune bölüp. Hem aglama cok olmaz, sizde bebekte bunalmamis olur. Yavaş yavaş arttirirsiniz sureyi. Ne kadar çok tummy time egzersizi o kadar çabuk güçleniyorlar. Hareketli sesli oyuncaklar seviyor ise onlardan da destek alabilirsiniz.

Hareketli oyuncaklara bi bakacağım belki onlar ilgisini çeker☺️ zeka kartları almıştım ama onlara bakmıyor Tummy time yaparken
Özdemir

Özdemir

28 Mart 2026 12:12
Benim oğlum da hiç sevmiyordu ama doktor yaptırırsan çok daha iyi olur dedi. Ben de gün içine yaydım tek sefer de uzun süre durmuyordu bi iki dakika ile başladım ama günde üç dört defa yaptırdım öyle öyle uzadı süresi. Yani siz de kısa kısa ama sık sık yaptırabilirsiniz Emekleme vs için de önemli çünkü
Emel C.

Emel C.

28 Mart 2026 12:24
Emzirme yastığı yada battaniyesini katlayıp koyuyordum benim bebegimde hiç sevmiyordu kucagimda yatırıyordum öyle duruyordu bende bırakınca çığlık kiyamet agliyordu ama çok faydalı onu yormadan ve sinirlendirmeden kısa sürelerde yapmaya devam edin zamanla sever birde beslenmeden hemen sonra koyarsanız midesi sis olduğu için durmak istemeyebilir
G

Gözde

28 Mart 2026 17:02

Özdemir

Benim oğlum da hiç sevmiyordu ama doktor yaptırırsan çok daha iyi olur dedi. Ben de gün içine yaydım tek sefer de uzun süre durmuyordu bi iki dakika ile başladım ama günde üç dört defa yaptırdım öyle öyle uzadı süresi. Yani siz de kısa kısa ama sık sık yaptırabilirsiniz Emekleme vs için de önemli çünkü

Öyle yapıyorum mecbur bugün kısa kısa başladım zaten genel olarak huysuz bi bebek inşallah zamanla alışır
G

Gözde

28 Mart 2026 17:03

Emel Coşar

Emzirme yastığı yada battaniyesini katlayıp koyuyordum benim bebegimde hiç sevmiyordu kucagimda yatırıyordum öyle duruyordu bende bırakınca çığlık kiyamet agliyordu ama çok faydalı onu yormadan ve sinirlendirmeden kısa sürelerde yapmaya devam edin zamanla sever birde beslenmeden hemen sonra koyarsanız midesi sis olduğu için durmak istemeyebilir

Teşekkür ederim. Bu bebeğim genel olarak biraz huysuz öyle koyunca iyice deliriyor bende gün içinde kısa kısa koyacağım artık hiç durmamasından iyidir artık

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir