3 Aylık Bebeğim Kafasını Tutamıyor

107 görüntüleme
Seren S.

Seren S.

3 Ağustos 2025 11:54
Merhaba bebeğim 14 haftalık kafasını henüz tutamıyor çok üzülüyorum. Doktorumuz nörolojiye yönlendirdi bu ayda tutması gerekiyor dedi. Göz takibi var ,oyuncaklara heyecanlanma var , ama eliyle tutup kaldırıp geri yatırınca kafası geriye düşüyor. Kan tahlilimizde B12 si düşük çıktı takviye başladık. Benimle aynı durumu yaşayan varmı. Biraz teselliye ihtiyacım var. Not: tummy time hiç sevmiyor max 1-2 kez bir kaç dk yaptırabiliyorum kaslar güçlü olmadığı için ağlıyor.
G

Gökçe

3 Ağustos 2025 11:57
merhaba, öncelikle canınızı hiç sıkmayın. eminim ki bebişiniz zamanla daha da güçlenecek. bir tavsiye olarak, suyu seviyorsa eğer bir borcam ya da tepsi içine bir miktar su doldurup o şekilde tummy time yaptırabilirsiniz.
Kader G.

Kader G.

3 Ağustos 2025 11:58
Benim bebeğim de 4 aylık tummy time yaptıramıyorum karın üstü oda durmak istemiyor huysuzlanıyor kol gücü çok az kendini kol üstünde tutmuyor kafasını tutuyor ama çok az sakin kalmaya çalışıyorum çünkü hepsinin gelişimi farklı bi anda herseyi yapmasını beklediğimde çocuğada eziyet etmiş oluyorum biraz daha pratik ve zamanla atlatabiliriz bu durumu stres korku bizi bizden kaynaklıda onları etkiliyor
Seren S.

Seren S.

3 Ağustos 2025 12:02
Bunu deneyeceğim Gökçe teşekkür ederim.
Seren S.

Seren S.

3 Ağustos 2025 12:04
Evet Kader her bebeğin gelişimi farklı bende bunla avunuyorum zaten. Doktorumuzun tutumu beni gerdi açıkçası . Annelerimizin zamanında tummy time diye birşey yoktu .
G

Gökçe

3 Ağustos 2025 12:07
belirli zamanlarda belirli şeyleri yapması bebeklerden beklenir tabii ki, ama her bebeğin fizyolojisi de farklıdır can sıkılacak bir durum yok kesinlikle. 1 ay daha siz egzersiz yaptırmaya çalışın. yerde tummy time sevmiyorsa siz yere oturun bacağınıza dayayın bebişin göğsünü, ya da onu gövdesinden tutup yerde yatırmayı deneyin. farklı pozisyonlarda o neyi sever diye deneme/yanılma yoluyla kaslarını güçlendirebilirsiniz
Ş

Şebnem Y.

3 Ağustos 2025 12:29
Kafasini tutmasi ilerisi icin onemli ama egzersizlerle destek olabilirsiniz. Tummy timei benimki de hic sevmedi ama su an her sey yolunda 😊 kucaginiza alip sirti size yaslanmis sekilde deneyin. Kisa sureyle baslayin. Biz oyle yaptik. Eminim kisa zamanda guclenecektir
E

Emine G.

6 Ağustos 2025 20:57
Bir çocuk doktoru kucakta dışa dönük şekilde tutulduğunda da tummy time yapılmış oluyor demişti . Onu bir araştırın isterseniz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir