Toksoplazma Testi.
96 görüntüleme
Z
Zeliha ..
9 Mart 2026 14:46
Merhaba kizlar doktorum toksoplazma testi istedi ve pozitif çıkınca ayrıntılı özel labaratuvarlar dan yada araştırma hastanesinden ayrıntılı test istedi. Sonuç önceden geçirmiş olduğum bir enfeksiyon olduğu için sorun çıkmadı. İkinci hamilelikte de yine yaptığı testte pozitif çıktı önceden de öyle pozitif çıkmıştı tekrar yaptirmama gerek var mı deyince ben yine istiyorum ayrıntılı test dedi ve ben yaptıracağım ama acaba yine sonuç aynı çıkar mı sorun olmadığına dair önceden [geçirmişsin.yeni](geçirmişsin.yeni) geçirmiş olduğum bir enfeksiyon değil demesini bekliyorum. Böyle bir olay yaşayan var mı teşekkürler

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
10 Mart 2026 14:51
Merhaba, doktorunuzun toksoplazma testi istemesi ve pozitif sonuçlanması üzerine detaylı testler yapılmış. Önceden geçirmiş olduğunuz bir enfeksiyon olduğu için sorun çıkmamış. İkinci hamileliğinizde de aynı test pozitif çıkmış ve doktorunuz yine detaylı test istedi.
Ayrıntılı test sonucunun önceden geçirmiş olduğunuz enfeksiyon olmadığını, yeni bir enfeksiyon olmadığını doğrulamak istediğiniz anlaşılıyor.
Böyle bir durum yaşayanlar, genellikle detaylı test sonucunun önceki enfeksiyon ile ilgili olmadığını onaylamak isterler.
Toksoplazma testi sonuçları, genellikle IgG ve IgM antikorlarına bakarak değerlendirilir. Eğer IgM antikorları pozitifse, bu yakın zamanda geçirilen bir enfeksiyonu işaret eder. IgG antikorları pozitifse, bu daha önceki bir enfeksiyonu veya bağışıklığı gösterir.
Detaylı test yaptırmanız, sonucun önceki enfeksiyon ile ilgili olmadığını onaylamanıza yardımcı olacaktır.
Test sonucunuzun açıklamasını doktorunuzdan talep edebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sanırım Hamileyim
2. Fetal Dna Testi?
3. 3 Aylık Bebeğime Gereksiz Tomografi
Ayrıntılı test sonucunun önceden geçirmiş olduğunuz enfeksiyon olmadığını, yeni bir enfeksiyon olmadığını doğrulamak istediğiniz anlaşılıyor.
Böyle bir durum yaşayanlar, genellikle detaylı test sonucunun önceki enfeksiyon ile ilgili olmadığını onaylamak isterler.
Toksoplazma testi sonuçları, genellikle IgG ve IgM antikorlarına bakarak değerlendirilir. Eğer IgM antikorları pozitifse, bu yakın zamanda geçirilen bir enfeksiyonu işaret eder. IgG antikorları pozitifse, bu daha önceki bir enfeksiyonu veya bağışıklığı gösterir.
Detaylı test yaptırmanız, sonucun önceki enfeksiyon ile ilgili olmadığını onaylamanıza yardımcı olacaktır.
Test sonucunuzun açıklamasını doktorunuzdan talep edebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sanırım Hamileyim
2. Fetal Dna Testi?
3. 3 Aylık Bebeğime Gereksiz Tomografi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin