Fetal Dna Testi?

208 görüntüleme
Ö

Özlem Y.

25 Ekim 2025 07:40
Merhabalar bebeğim 12 hafta 4 günlük. Dün devlet hastanesinde ikili tarama testini yaptık. Sonuçlar 10 güne çıkacak. Fetal dna test sizce yaptırılmalı mıdır?
Şimdiden cevaplar için çok teşekkür ederim.
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

25 Ekim 2025 07:49
Merhaba şuan diğer testler yerine çoğunlukla fetal dna tercih ediliyor hem yüksek güvenilirlik hem de hız açısından ancak siz zaten ikili test yaptırmışsınız doktorunuza sorun eğer ihtiyaç görürse söyleyecektir ☺️
M

Merve K.

25 Ekim 2025 08:36
Özlem hanım merhaba,ben fetal DNA yaptırdım.
Testi biraz açıklayayım size:
Anneden bir veya iki tüp kan alınarak yapılıyor. Yani 5 dklık bir işlem.
Belirli kromozomal hastalıklar için %99 kadar hassasiyeti var örneğin down sendromu.
2li teste göre daha hassas bir test.
Bebeğin cinsiyetini bir kaç hafta önceden öğrenebiliyorsunuz.
Özelde yaptırılıyor bir miktar ücreti var. Yaptırmayı düşünürseniz kesinlikle pazarlık yapın. En az 2-3 bin indirtin fiyatı. Bir de nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum. Eskişehir’de bir hastanede 500 tl gibi cüzzi bir ödeme ile yapıldığını okumuştum.

Ama benim size önerim şu olur Allah göstermesin bebeğinizde bir anomali olursa bebeği aldırmayı düşünür müsünüz ? Eğer evet ise yaptırın, hayır ben anomali de olsa doğururum diyorsanız bence gerek yok.
A

Aycan

25 Ekim 2025 09:12
Sevgili Merve hanıma ek olarak , bazı anne ve babalar rherhangi bir rahatsızlık çıkma durumunda kendimizi psikolojik olarak ona hazırlayalım önümüzdeki süreç için bilgi sahibi olalım diyerek de testi uaptırıyor , veyahut anne karnında bir rahatsızlık tespit edüldiyse doğum akabinde bir işlem gerekecekse ona göre doğacak hastaneyi seçmek istiyorlar daha donanımlı vs gibi aldırıp aldırmamak haricinde Buda geçerli bi neden sanırım çoğumuz için . İkili test de çok çok sayıda hatalı sonuçlar söylendiğini okumuştum .
Ö

Özlem Y.

27 Ekim 2025 08:53
Merve hanım cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

27 Ekim 2025 09:06
Hamile kaldığım dönem fetal dna testi yaptırmıştım açıkçası bir çok kafa karışıklığının önüne geçmek için en güvenilir test kaldı ki sonuçlar da kötü bir şey görürseniz ben aldırmam deseniz bile nasıl bir yol haritası izleyeceğiinize dair bile bir fikir edinmiş oluyorsunuz bir hekim arkadaşım yaptırmayı düşündüğüm dönem insanlar bebeklerini alacaklari pahalı herhangi bir şeyi almak yerine bu testi yaptırmalı diyerek zaten gerekliliğini oldukça açık gözler önüne seriyordu bence bireysel fikrim yaptırmanızın en güzeli olduğu yönünde sağlıkla dolsun inşallah 🙏🏻
Ö

Özlem Y.

27 Ekim 2025 10:56
Çok teşekkür ederim hemşire hanım (Ayça Hanım) inşallah bütün çocuklar sağlıkla gelsin :)
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

27 Ekim 2025 22:43
Ne demek rica ederim faydam olduysa ne mutlu bana
E

Elif V. ..

3 Kasım 2025 12:43
Merhabalar benimde ikili tarama test sonucm yukse çıktı.177/1 ihtimal dedi doktor. Yuksek risk gurubuymus. Fetal DNA testi verdik. Elim yuregimde sonuç bekliyorum.🙏
Ö

Özlem Y.

3 Kasım 2025 12:58
Elif hanım inşallah güzel haberler alırsınız 🙏🏻
Y

Yağmur K. ..

3 Kasım 2025 16:27
Bende direk fetal DNA testi yaptırdım daha doğruve sağlam sonuçlar çıkıyor
E

Elif V. ..

3 Kasım 2025 21:33
Çok teşekkür ederim umarım🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir