Terleme

92 görüntüleme
K

Kübra U.

Premium Üye
25 Mart 2026 00:33
2.5 aylık bebeğimin sadece uyurken sırt ve baş bölgesi terliyor, yarım kundak yapıyorum. Üstüne badi ve bir kat daha kıyafet giydiriyorum. Evimizin derecesi 24 nem oranı 45-48 civarında seyrediyor terlemesine nasıl engel olabilirim?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Mart 2026 00:34
Bebeğinizin terlemesi konusunda endişe duyuyorsunuz. Forum mesajlarına göre, bebeklerin terlemesi çeşitli nedenlerle olabilir.

Ev ısınız 24 derece ve nem oranı 45-48 civarında ise, bebeğiniz için uygun bir ortam sıcaklığı olabilir. Ancak, 2.5 aylık bebeğinizin sırt ve baş bölgesinin terlemesine neden olan faktörleri azaltmak için bazı öneriler:

1. Giydirilen kıyafetleri azaltın: Badi ve bir kat daha kıyafet giydiriyorsunuz, belki bu kadar fazla kat giydirmemek terlemeyi azaltabilir.
2. Uyku tulumu kullanmayı deneyin: 2.5 tog değerindeki uyku tulumu, bebeğinizin ısısını koruyabilir ve terlemeyi azaltabilir.
3. Bebeğinizin uyuduğu odanın nem oranını ayarlayın: Nem oranını biraz daha yüksek tutmak, terlemeyi azaltabilir.
4. Bebeğinizin terleyen bölgelerini temizleyin: Terleyen bölgeleri temizlemek, bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.

Bebeğinizin terlemesi devam ediyorsa, bir doktora danışmanız en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Tulumu Kullanımı Hk
2. Terleme
3. Uykuda Ense Terlemesi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Elif V.

25 Mart 2026 00:41
24 derece için bebeğinizi çok kalın giydiriyosunuz. Zıbın ve kundak yeterli oda dereceniz için
K

Kübra U.

Premium Üye
25 Mart 2026 00:45
Dün gece zıbın ve kundak yaptım yine terledi nerede hata yapıyorum acaba burnunu da düzenli temizliyorum
E

Elif V.

27 Mart 2026 02:25
Kübra Usta
Dün gece zıbın ve kundak yaptım yine terledi nerede hata yapıyorum acaba burnunu da düzenli temizliyorum
Oda derecenizi biraz düşürmeyi deneyin normalde 24 derecede tek zıbınla bile uyuması yeterli. İdeal oda sıcaklığı 21 22 civarında olabilir eğer kundak yapacaksanız
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir