Terleme
92 görüntüleme
K
Kübra U.
Premium Üye
25 Mart 2026 00:33
2.5 aylık bebeğimin sadece uyurken sırt ve baş bölgesi terliyor, yarım kundak yapıyorum. Üstüne badi ve bir kat daha kıyafet giydiriyorum. Evimizin derecesi 24 nem oranı 45-48 civarında seyrediyor terlemesine nasıl engel olabilirim?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Mart 2026 00:34
Bebeğinizin terlemesi konusunda endişe duyuyorsunuz. Forum mesajlarına göre, bebeklerin terlemesi çeşitli nedenlerle olabilir.
Ev ısınız 24 derece ve nem oranı 45-48 civarında ise, bebeğiniz için uygun bir ortam sıcaklığı olabilir. Ancak, 2.5 aylık bebeğinizin sırt ve baş bölgesinin terlemesine neden olan faktörleri azaltmak için bazı öneriler:
1. Giydirilen kıyafetleri azaltın: Badi ve bir kat daha kıyafet giydiriyorsunuz, belki bu kadar fazla kat giydirmemek terlemeyi azaltabilir.
2. Uyku tulumu kullanmayı deneyin: 2.5 tog değerindeki uyku tulumu, bebeğinizin ısısını koruyabilir ve terlemeyi azaltabilir.
3. Bebeğinizin uyuduğu odanın nem oranını ayarlayın: Nem oranını biraz daha yüksek tutmak, terlemeyi azaltabilir.
4. Bebeğinizin terleyen bölgelerini temizleyin: Terleyen bölgeleri temizlemek, bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
Bebeğinizin terlemesi devam ediyorsa, bir doktora danışmanız en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Tulumu Kullanımı Hk
2. Terleme
3. Uykuda Ense Terlemesi
Ev ısınız 24 derece ve nem oranı 45-48 civarında ise, bebeğiniz için uygun bir ortam sıcaklığı olabilir. Ancak, 2.5 aylık bebeğinizin sırt ve baş bölgesinin terlemesine neden olan faktörleri azaltmak için bazı öneriler:
1. Giydirilen kıyafetleri azaltın: Badi ve bir kat daha kıyafet giydiriyorsunuz, belki bu kadar fazla kat giydirmemek terlemeyi azaltabilir.
2. Uyku tulumu kullanmayı deneyin: 2.5 tog değerindeki uyku tulumu, bebeğinizin ısısını koruyabilir ve terlemeyi azaltabilir.
3. Bebeğinizin uyuduğu odanın nem oranını ayarlayın: Nem oranını biraz daha yüksek tutmak, terlemeyi azaltabilir.
4. Bebeğinizin terleyen bölgelerini temizleyin: Terleyen bölgeleri temizlemek, bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
Bebeğinizin terlemesi devam ediyorsa, bir doktora danışmanız en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Tulumu Kullanımı Hk
2. Terleme
3. Uykuda Ense Terlemesi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
E
Elif V.
25 Mart 2026 00:41
24 derece için bebeğinizi çok kalın giydiriyosunuz. Zıbın ve kundak yeterli oda dereceniz için
K
Kübra U.
Premium Üye
25 Mart 2026 00:45
Dün gece zıbın ve kundak yaptım yine terledi nerede hata yapıyorum acaba burnunu da düzenli temizliyorum
E
Elif V.
27 Mart 2026 02:25
Dün gece zıbın ve kundak yaptım yine terledi nerede hata yapıyorum acaba burnunu da düzenli temizliyorum
Yükleniyor...