Uykuda Ense Terlemesi
130 görüntüleme
E
Emine S.
28 Aralık 2025 18:31
Merhaba . Bebeğim 5 aylık . Uyurken ensesi çok terliyor , özellikle uykuya geçerken , uyku tulumu giydirsem boynuna çıkıyor bu nedenle daha çok terliyor boynu ve ensesi , giydirmeyip ince pamuklu tulum üzerine battaniye örtüyorum bu seferde göğsü sıcak boynu soğuk oluyor , ve üzerini açıyor tabi uyurken . Kafayı yiyecem siz nasıl yapıyorsunuz . Oda çok sıcak değil max 24 derece falan oluyor . Kalorifer yüksek açmıyorum bu sefer daha çok terliyor . Ay imdat
N
Nur A.
28 Aralık 2025 18:51
Bebeğiniz erkek mi benim oğlumda böyleydi erkekler sıcağı sevmiyor ben uykuya geçerken ve emzirken bez koyardım terlemesi bitince alırdım sırtından oda sıcaklığını biraz daha düşürün bence 24 üst sınır aslında ideal 22
E
Emine S.
28 Aralık 2025 18:58
Teşekkür ederim Nur hanım 🌸 Kız bebeğim . Termometre 24 yazıyor ama oda soğuk aslında , dışarısı 1 derece ve rüzgarlı
E
Elif B. ..
28 Aralık 2025 19:22
Benimde aynı sorunum var ense terliyor uyku tulumu giydirsem ağlıyor uyumuyor emzirirken falan daha çok terliyor bende mecbur ıkı kat giydirip üzerini örtüyorum
G
Gamze ..
28 Aralık 2025 19:27
Ayyy bende terliyor oda 24 derece diye ince giydirip giydirip yatırdım çocuk bu sefer üşüttü kışın bu sorun hep var ya

Afranur K.
28 Aralık 2025 19:29
Evet biz düşününce 24 çok düşük geliyor ama aslında gece odanın ısısı aslında kapalı bi alanda hava sirkülasyonu olduğu için daha fazla yükseliyor. 18 derece gibi düşük bi sıcaklık benim de kullandığım bi yöntem değil ama gece 21-22 arası kullanmaya özen gösteriyorum ben de.
Benim kızım ilk başlarda çarşaf ıslatacak kadar terlerdi, şimdi 21-22 derece arasında, bir takım zıbın ve uyku tulumu ile uyuyor ense terlememiz geçti , kafamız hala biraz terliyor mesela
Benim kızım ilk başlarda çarşaf ıslatacak kadar terlerdi, şimdi 21-22 derece arasında, bir takım zıbın ve uyku tulumu ile uyuyor ense terlememiz geçti , kafamız hala biraz terliyor mesela
E
Emine S.
28 Aralık 2025 19:30
Teşekkür ederim Hanımlar 🌸Termometrede yazan dışında hissedilen daha gerçek ben artık kendime göre ayarlıyorum ya . Çünkü dışarısı 0 derece iken 24 derece aslında daha soğuk hissettiriyor.ense terlese bile göğsü dikkate alıyorum artık . Enseye bez koyuyorum . Başka çare kalmadı ya

Selen B.
28 Aralık 2025 19:50
Benimde oğlum doğduğundan beri emerken ve uyurken kafası su içinde kalıyor. Uyurken yönünü değiştiriyorum sürekli üşümesin diye. Doktora sordum genetik dedi kalın giydirmiyorumda
E
Emine S.
28 Aralık 2025 19:57
Yalnız değilmişim demekki . Hepinize teşekkür ederim🌸