Temizlik Takıntısı

451 görüntüleme
Z

Zeynep s.

19 Nisan 2026 00:14
Çocuktan sonra aşırı bir temizlik takıntısı başladı her gün evi süpürmem toz almam gerekiyor gibi hissediyorum iki günde bir siliyorum camları siliyorum çok yoruluyorum bir de her gün duş alıp kıyafetlerimi temiz olmasına rağmen değiştiriyorum yapmazsam mutsuz oluyorum yaptığımda rahatlıyorum bu durumu yaşayan var mı acaba
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
20 Nisan 2026 00:35
Temizlik Takıntısı Sorunu ile Başa Çıkma

Anlattığınız durum, doğum sonrası bazı kadınlarda görülen ve " doğum sonrası obsesif-kompulsif bozukluk" olarak adlandırılan bir durum olabilir. Bu durum, anne adaylarının bebeklerinin sağlığı ve güvenliği konusunda aşırı endişe duymasına ve bu endişeyi gidermek için tekrarlayan temizlik ve düzenleme davranışlarına yol açabilir.

Benzer Sorunları Yaşayanlar Var mı?

Evet, birçok anne bu tür temizlik takıntısı sorunları yaşıyor. İnternet forumlarında ve anne gruplarında sık sık bu konuyla ilgili paylaşımlar ve sorular görüyoruz.

Nasa Çıkılır?

1.
Profesyonel Yardım: Eğer bu durum sizi çok zorluyor ve günlük hayatınızı etkiliyorsa, bir uzmandan profesyonel yardım almayı düşünmelisiniz. Bir terapist, bu tür duygusal zorluklarla başa çıkmanıza yardımcı olabilir.

2.
Zaman Yönetimi: Temizlik işlerini belirli günlere ve saatlere sınırlayarak, daha düzenli ve yönetilebilir bir hale getirebilirsiniz. Örneğin, süpürge ve toz alma işini haftanın belirli günleri yapabilirsiniz.

3.
Destek Alın: Eşiniz veya ailenizden birinin size bu konularda destek vermesi, işleri biraz daha kolaylaştırabilir.

4.
Kendi İhtiyaçlarınıza Odaklanın: Bazen, kendi kişisel ihtiyaçlarınıza zaman ayırmanız, enerjinizi doldurmanıza ve daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir. Bu, temizlik takıntısıyla başa çıkmak için daha fazla enerji ve motivasyon sağlamanıza yardımcı olabilir.

5.
Esnek Olun:** Her gün her şeyin mükemmel olması gerektiğini düşünmeyin. Bazen işler planlandığı gibi gitmeyebilir ve bu da sorun değil.

Unutmayın, anne olmak ve ev işleriyle uğraşmak bazen zor olabilir, ancak kendi sağlığınız ve iyiliğiniz de

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ev İşleri
2. Nasılsın?
3. Geçmeyen Burun Tıkanıklığı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Hatice C. .

Hatice C. ..

28 Nisan 2026 23:18
Valla bebek sakin duruyor ve siz fırsat bulup yapabiliyosanız bravo yemeği zor yapıyoruz temizlik nerde  yinede halimize şükür tabi
Ç

Çağla y.

28 Nisan 2026 23:43
Bende aynıydım 10ayım böyle geçti ta ki bebek emekleyene kadar takıntım emekledikçe pik yaptı hiç dinlenemez oldum.Yavaş yavaş bıraktım kendime telkin vererek çünkü çok agresif uykusuz sinirli birine dönüştüm
Ç

Çağla G.

1 Mayıs 2026 23:31
Temizlik yaptığınızda bir konu tamamen sizin kontrollünüzde ve bu kontrol hissi sizi rahatlatıyor olabilir. İlk bebeğini ise kaygılarınız çok artmıştır ve temizlik ile içten içe rahatlıyor olabilirsiniz. Temizlik yapma isteğinizin nedenini bulun sürekki kendinize o an soru sorarak. Ben de benzer şeyler yaşadım ve he seferinde bi tık saldım şu an daha iyiyim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir