Ev İşleri

214 görüntüleme
M

M.Kurtulmuş ..

24 Ağustos 2025 20:01
Merhabalar, bebeğim 11.5 aylık ve genelde gün içerisinde hep peşimde, ev işler ile çok zorlanıyorum, ev çok dağınık, bi türlü toparlamıyorum. Gündüz bebeğim uyurken topluyorum bir kısmı ama yetmiyor, eşim günde 12 çalışıyor, ve maalesef ev işlerde yardımcı olmuyor,( ayda 2 kez bulaşık makinesi boşaltıyor ve kedi kumu temizlik onda )2 kedimiz de var,evimiz 2+1 odalar biraz dar herşey birikmiş dağınık oluyor, bunalıyorum, ben galiba yapamıyorum temizlik doğru düzgün, siz nasıl yapıyorsunuz, yardımcı olur musunuz lütfen
Gamze D. .

Gamze D. ..

24 Ağustos 2025 20:09
Temizlik çocuk büyüyene kadar yapılmıyor malesef dert etmeyin çok. Ama kediler ekstra yük oluyordur onları sahiplendirebilirsiniz tavsiye olarak sadece bebekle ilgilenseniz daha iyi naçizane...
T

Tuğba A.

24 Ağustos 2025 20:17
Merhaba benimde evim 2+1 ve küçük dar aynı günde bir çok iş yapmaya çalışmıyorum bebeğim uyurken yapıyorum o da önemli olanları bir gün yemek günü bir gün çamaşır günü her gün süpürge açıyorum silemesem bile aldığım şeyi yerine koymaya gayret ediyorum ama bazende hiç bişi yapamıyorum . Sizin kedilerinizin olması işi ekstra zor yapıyor. Kendinizi üzmeyin bebeğinizle ilgilenin geçiçi bir dönem düzene girecek Allah yardımcımız olsun.
N

Nurten

24 Ağustos 2025 20:21
Emin olun hiç önemi yok ve çoğu anne bu şekilde yaşıyor. En önemli şey bebeğinizle, çocuğunuzla keyifli vakit geçirmek. Çünkü bu zamanlarımızı onlar büyüyünce özlemle anıcaz tıpkı kendi annelerimizin özlemle aradığı gibi. Varsın evimiz dağınık olsun, temizlenemesin boşverin. Bir daha çocuklarımızın bu masum küçücük yaşlarını yaşayamayacağız. Evimiz toplu olacak ama belkide onlar yanımızda olmayacak uzaklarda olacaklar. Sevgiyle kalın ve bunları dert etmeyin lütfen. 😇❤️
M

M.Kurtulmuş ..

24 Ağustos 2025 20:28
❣️🙏🏻
S

Sena K. E.

24 Ağustos 2025 20:32
Ahh benimde bir kedim vardı hamileyken asla vermem kimseye bizimle kalacak diyordum ama maalesef benim eşimde 12 saat çalışıyor desteksiz büyütüyorum ve asla yetişemedim evin temizliğine tüyüne :( bazen mama koymayı bile unutur hale gelmiştim sahiplendirmek zorunda kaldık kendime bile vakit bulamazken kedi bakmak benim için ekstra bir bebek bakmak gibiydi :( kedi ekstra sorumlulukmuş gidince anladım. Şimdide canım isterse yapıyorum temizlik bebeğim müsade ederse yoksa yapamıyorum zaten sizinde elinizden gelenin en iyisini fazlasıyla yaptığınıza eminim annelik zor bu serüvende Allah hepimize bol sabır güç kuvvet versin inşallah 😌
Ş

Şifa ..

24 Ağustos 2025 20:34
Merak etmeyin yalnız değilsiniz. Çocuktan önce halının yamuk durmasına bile tahammülüm yoktu şimdi ise tişörtüm bile tes😂 benim bebeğim de yedi aylık ve alerjik bi bebek genel olarak huysuz ve kucak istiyor ve bunlar yetmezmiş gibi gurbetteyim buda yetmezmiş gibi eşim sık sık 15 günlüğüne göreve gidiyor tek kalıyorum evde olsa bile pek faydası olmuyor ama hep aklımdan geçirdiğim şey bu günler geçecek büyüyecek o yüzden bebeğime odaklanmaya çalışıyorum. Çünkü bebeğim gözlerini açıp baktığı zaman yamuk kirli tişörtümü dağınık evimizi görmüyor ki ona gülümseyip gülümsemediğime onunla ilgilenip ilgilenmediğime bakıyo. Ve ne zaman ev için kendimi yorsam farkettim ki yorgun olduğum be kimseden destek alamadığım için çocuğuma tahammülüm azalıyor böyle olacağına evim dağınık olsun ne yapayım bizde yavrumuzdan önemli değil ya ☺️
M

M.Kurtulmuş ..

24 Ağustos 2025 20:38
Sena hanım, kediniz için elinizden gelen en iyisi yaptınız, üzülmeyin lütfen ❣️herkese çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için🤍🙏🏻
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

24 Ağustos 2025 20:52
Temizlik konusunda ultra takıntı sahibiyim. SahibiyDim desem daha doğru olabilir. Nöbet sonrası uykusuzluktan ölecek gibi olurdum, yine de tüm evi elden geçirmeden duramazdım. Evime yardımcı alıyorum doğumdan önce onun yaptığı işi beğenmez arkasından tekrar yapardım şimdi dağılan oyuncakları kenara itecek halim yok demem o ki takmayın hiç önemli olan sizin ruh halinizin iyi olması çocuğunuzun sağlıklı mutlu büyümesi evdir toplanır dağılır
Gözde Y.

Gözde Y.

24 Ağustos 2025 21:32
Şöyle bir söz var ya eskiden halının bile kaymasına takarken şimdi ev darmadağın ( benimde öyle)boşver bugünler geri gelmez tadını çıkar:)
B

Buse S.

28 Eylül 2025 19:49
Ben biraz temizlik konusunda takıntılıyım. Biri 20 aylık diğeri 18 günlük iki bebeğim var. Eşim sizin eşiniz gibi 12 saat çalışıyor. Ben her gece uyumadan önce her şeyi topluyorum eşimle beraber. Ev sabah süpürülecek şekilde uyuyorum. Her gün yaptığım için zaten en fazla 10 dk sürüyor. Gündüz bebeğimin en sakin olduğu zamanlar süpürüyorum 20 aylık bebeğimide dahil ediyorum temizliğe yardım ediyor. Uyurken yemek yapıyorum. Bu şekilde yapabilirsiniz.
M

M.Kurtulmuş ..

28 Eylül 2025 20:22
Teşekkür ederim Buse hanım😊

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir