Tek Memeyi Emmek İstememe?
54 görüntüleme
E
Elif ..
10 Nisan 2026 09:02
28 günlük, doğduğunda da sol memeyi zor almıştı. Emerken de güzel tutmuyor açmıyor ağzı. Göğüs ucum derin yara oldu. Sağ göğüste sorun yok güzel alıyor açıyor. Sol memede ret olacak diye korkuyorum. Yaraya garmastan sürüp emzirme öncesi temizliyorum ama acaba su kalıntısı mı kalıuor tiksindiriyor? Ya da pozisyonu mu sevmiyor? Sol göğüste ayrıca daha çok öksürüyor çıkıyor süt daha tazyikli geliuor uzanıo emzirmeye çalışıyorum ama ucundan çıkıuor sürekli. Sağı da 1 haftadır daha uzun emmeye başladı, sonlarda da sündürüyor çekiuor ayaklarını itiyor ya gazdan ya sütün tazyiği azaldığından bilmiyorum. Sol memeyi emmesi için ne önerirsiniz? Futbolcu tutuşu denedim ama koltuktan vs sanırım pozisuonu sağlamak çok zor geldi

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
11 Nisan 2026 09:25
Bebeğinizin tek memeyi emmek istememesinin birkaç sebebi olabilir. Öncelikle, göğüs ucu yarası ve süt tazyikliği gibi sorunlar yaşıyorsunuz. Bu durumlar bebeğinizin rahatsızlık hissetmesine neden olabilir.
Sol memeyi emmesini sağlamak için şu önerileri deneyebilirsiniz:
1. Pozisyon değiştirin: Futbolcu tutuşu gibi farklı emzirme pozisyonlarını deneyebilirsiniz. Bebeğinizin başını ve boynunu rahat bir şekilde konumlandırarak, sol memeye daha kolay ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
2. Göğüs ucu bakımı: Göğüs ucu yarasını iyileştirmek için garmastan ve temizlik işlemlerini düzenli olarak yapın. Bu, bebeğinizin sol memeyi daha rahat emmesini sağlayabilir.
3. Süt tazyikliğini azaltın: Süt tazyikliğini azaltmak için emzirmeden önce biraz süt sağabilirsiniz. Bu, bebeğinizin daha rahat emmesini sağlayabilir.
4. Bebeğinizin rahatlığını sağlayın: Bebeğinizin emzirme sırasında rahat ve huzurlu olduğundan emin olun. Eğer bebeğiniz stresli veya yorgun ise, emzirme işlemi daha zor olabilir.
5. Doktor veya emzirme uzmanı ile görüşün: Eğer bebeğinizin sol memeyi emmesi konusunda sorunlar yaşıyorsanız, bir doktor veya emzirme uzmanı ile görüşün. Onlar, size daha spesifik öneriler ve çözümler sunabilir.
Sağ memeyi daha uzun emmeye başlaması ve sonda sütünü sürdürdüğü için, bebeğinizin emzirme alışkanlıklarını izlemek ve ona göre ayarlamalar yapmak önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tek Meme Reddi
2. Emzirme Sorunu
3. Sol Meme Reddi
Sol memeyi emmesini sağlamak için şu önerileri deneyebilirsiniz:
1. Pozisyon değiştirin: Futbolcu tutuşu gibi farklı emzirme pozisyonlarını deneyebilirsiniz. Bebeğinizin başını ve boynunu rahat bir şekilde konumlandırarak, sol memeye daha kolay ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
2. Göğüs ucu bakımı: Göğüs ucu yarasını iyileştirmek için garmastan ve temizlik işlemlerini düzenli olarak yapın. Bu, bebeğinizin sol memeyi daha rahat emmesini sağlayabilir.
3. Süt tazyikliğini azaltın: Süt tazyikliğini azaltmak için emzirmeden önce biraz süt sağabilirsiniz. Bu, bebeğinizin daha rahat emmesini sağlayabilir.
4. Bebeğinizin rahatlığını sağlayın: Bebeğinizin emzirme sırasında rahat ve huzurlu olduğundan emin olun. Eğer bebeğiniz stresli veya yorgun ise, emzirme işlemi daha zor olabilir.
5. Doktor veya emzirme uzmanı ile görüşün: Eğer bebeğinizin sol memeyi emmesi konusunda sorunlar yaşıyorsanız, bir doktor veya emzirme uzmanı ile görüşün. Onlar, size daha spesifik öneriler ve çözümler sunabilir.
Sağ memeyi daha uzun emmeye başlaması ve sonda sütünü sürdürdüğü için, bebeğinizin emzirme alışkanlıklarını izlemek ve ona göre ayarlamalar yapmak önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tek Meme Reddi
2. Emzirme Sorunu
3. Sol Meme Reddi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
I
Iclal M.
13 Nisan 2026 09:59
boynunu baktır eğer tutukluk varsa yatmak istemiyordur ağız ekşitir gibi yapıyorsa belki tadı farklıdır uykuluyken emzir orayı alıştır bende yaşadım sonradan geçiyor