Emzirme Sorunu
132 görüntüleme
K
Kübra Ç.
10 Şubat 2026 19:27
Merhaba bebeğim 4 aylık, anlamadığım şekilde sağ memeyi reddedip; sol memeyi alıyor. Uyku sersemliğiyle geceleri sorun yaşamıyoruz ama gün içinde asla yanaşmıyor. Zorla alsa bile, emip bırakıyor. Neden olabilir? Yaşayanınız var mı?
H
H. N.
10 Şubat 2026 19:52
Sütün hızlı akmasindan kaynaklı olabilir benimki bu yüzdendi. Aynı şekilde reddedip uykulu iken alıyordu. Osman hocanın bununla alakalı bir videosu var onu izledip dediklerini uyguladım ve geçti çok şükür tuttu tekrar. Mesela biraz yatay pozisyonda emzirmek yada emzirmeden önce memeyi biraz boşaltıp vermek gibi bir çok uygulama sunuyor video izlemenizi tavsiye ederim

Aslı Z.
10 Şubat 2026 19:58
Ya da sütünüz az olduğu için benim de tam tersine öyle oldu.Sağdığımda anladım bunu.Sağ göğsümü alıyor sol göğsümde kafasını çeviriyordu neredeyse 3te1 i kadar süt farkı var.Benim bebeğimde 4 aylık bazı öğünlerinde sütünü sağıp öyle veriyorum emin olabilmek için
B
Burcu E. S. ..
10 Şubat 2026 20:40
Aynı durumla mücadele ediyorum,Osman hocanın konuyla ilgili videosunun başlığı,adı nedir?

Damla B.
10 Şubat 2026 20:56
Benim meme ucum olmadığı için zar zor kabul ediyordu sonra tamamen bıraktı sol mememi şimdi hiç emmiyor. Meme reddi bebek memede mutsuzsa oluyor maalesef. Altta yatan sebebi bulup düzeltmekte fayda var
H
H. N.
10 Şubat 2026 22:37
Aynı durumla mücadele ediyorum,Osman hocanın konuyla ilgili videosunun başlığı,adı nedir?
E
Elif G. A. Ö.
12 Şubat 2026 00:41
Ben de aynı durumdaydım, gece kabul ettiği memeyi gündüz tutamıyordu. Zamanla farklı emzirme pozisyonları deneyerek geçti, sağım yapmakla uğraşmayın sağdığınızda çıkan süt ve bebeğinizin aldığı miktar aynı değildir. Tüm sorularınız için bir uzman daha iyi yardımcı olur, instagram emziren anne hesabını tavsiye ederim, bana da buradan tavsiye etmişlerdi kendisinin çok faydasını gördüm
E
Elif G. A. Ö.
12 Şubat 2026 00:41
Ben de aynı durumdaydım, gece kabul ettiği memeyi gündüz tutamıyordu. Zamanla farklı emzirme pozisyonları deneyerek geçti, sağım yapmakla uğraşmayın sağdığınızda çıkan süt ve bebeğinizin aldığı miktar aynı değildir. Tüm sorularınız için bir uzman daha iyi yardımcı olur, instagram emziren anne hesabını tavsiye ederim, bana da buradan tavsiye etmişlerdi kendisinin çok faydasını gördüm

Seda N. E.
Emzirme Danışmanı
13 Şubat 2026 02:58
Merhabalar; 4 aylık bir bebeğin tek memeyi tercih etmesi çoğu zaman hastalık değil, akış ve pozisyon konforuna bağlı bir tercihtir. Bebek bu dönemde sütü daha kolay gelen, kavraması daha rahat olan ya da boynunu daha konforlu çevirebildiği memeyi seçebilir. Bazen o memede yaşanmış zorlanma, yavaş akış ya da gaz gibi deneyimler de diğer memeden kaçınmasına yol açar. Bu durum genellikle geçicidir. Reddedilen memeyi uykuluyken teklif etmek, emzirmeye o taraftan başlamak, farklı tutuş pozisyonları (örneğin futbol topu tutuşu) denemek ve emzirmeden önce o memeden biraz sağım yaparak akışı başlatmak, bebeğin o memeyi yeniden kabul etmesine yardımcı olur. Müdahale edilmezse zamanla tek memeye alışır ve diğer memede süt azalabilir; bu yüzden nazik yönlendirme önemlidir. Geçmiş olsun 💐