Tek Meme Alıyor
92 görüntüleme

Çağla K.
24 Mayıs 2026 21:37
Kızım şu an 6 buçuk aylık 5 buçuk aylıkken sol mememi almamaya başladı son 25 gündür de ne yaparsam yapayım sol mememi almıyor pozisyon değişiyorum tüm pozisyonları denedim ve yapılacak olan her şeyi yaptım bu durum meme reddi mi yoksa düzelebilecek bir durum mu nasıl üstesinden gelebilirim ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Mayıs 2026 21:55
Merhaba, meme reddi veya tek meme emme sorunu gibi durumlar bazen bebeklerde normal kabul edilebilir, ancak uzun süreli devam ediyorsa endişe verici olabilir. Kızınız 6 buçuk aylık ve 25 gündür sol memeyi reddediyorsa, birkaç öneride bulunabilirim:
Pozisyon Değiikliği: Farklı emzirme pozisyonlarını denediğiniz için, belki de bir doktordan veya emzirme uzmanından pozisyon konusunda özel tavsiyeler alabilirsiniz.
Süt Artırma: Sol memeden süt çıkışı az olabilir. Bu durumda, süt artırma yöntemleri (sık sık sağma, su içme, dinlenme) deneyebilirsiniz.
Bebeğinizi Rahatlatın: Bebeğinizin stres veya yorgunluk yaşamamasına dikkat edin. Rahat bir ortamda emzirmeye çalışın.
Göğüs Ucunun Durumu: Göğüs ucu şekli veya hassasiyeti sorunu olabilir. Göğüs ucunuzu korumak için kremler veya silikon kaplamalar kullanabilirsiniz.
* Doktor veya Uzman Görüşü: Sorununuzun altında yatan nedeni anlamak için bir pediatri uzmanı veya emzirme danışmanıyla görüşmek faydalı olabilir.
Meme reddi genellikle geçici bir durumdur ve sabırla çözülebilir. Ancak sorununuz devam ederse, profesyonel yardım almanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tek Meme
2. Meme Reddi ve Kilo Alamama Durumu 4 Ay
3. Mama Reddi ve Kilo Almama
Pozisyon Değiikliği: Farklı emzirme pozisyonlarını denediğiniz için, belki de bir doktordan veya emzirme uzmanından pozisyon konusunda özel tavsiyeler alabilirsiniz.
Süt Artırma: Sol memeden süt çıkışı az olabilir. Bu durumda, süt artırma yöntemleri (sık sık sağma, su içme, dinlenme) deneyebilirsiniz.
Bebeğinizi Rahatlatın: Bebeğinizin stres veya yorgunluk yaşamamasına dikkat edin. Rahat bir ortamda emzirmeye çalışın.
Göğüs Ucunun Durumu: Göğüs ucu şekli veya hassasiyeti sorunu olabilir. Göğüs ucunuzu korumak için kremler veya silikon kaplamalar kullanabilirsiniz.
* Doktor veya Uzman Görüşü: Sorununuzun altında yatan nedeni anlamak için bir pediatri uzmanı veya emzirme danışmanıyla görüşmek faydalı olabilir.
Meme reddi genellikle geçici bir durumdur ve sabırla çözülebilir. Ancak sorununuz devam ederse, profesyonel yardım almanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tek Meme
2. Meme Reddi ve Kilo Alamama Durumu 4 Ay
3. Mama Reddi ve Kilo Almama
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...