Tek Gögüs Emmeme

86 görüntüleme
Çilem K.

Çilem K.

8 Şubat 2026 13:31
Bebeğim 6bucuk aylık 3 haftadır ek gıda veriyorum.. 1 ay önce kadar bi rsv geçirdi o günden beri emmesi azaldı hastalık geçti ama emme hala sıkıntı hasta iken burnundan dolayı ememiyordu şimdi sol gögsümğ 3,5 dk emiyor sağ gögsümü agzına bile almıyor. Ağlamaya baslıykr sağ tarafa getirince. Süt akuşı olduğunu düşünmüyorum çünkü hiç agzıma almıyor memeyi..Biberon nda almıyor sağıp vereyim desem neden olur bu. Doymadığını düşünüyorum tek gögüsle. Sağ gögsğm doluyor iyice akmaya başlıyor süt sağıyorum ama çöp oluyor oda doymadıpı için de huysuz oluyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

9 Şubat 2026 13:51
Merhaba,

Bebeğinizin bir göğüs emmemesi ve bunun sonucunda süt miktarındaki değişiklikler konusunda endişe duyuyorsunuz. Bebeğiniz 6 buçuk aylık ve 3 haftadır ek gıdaya başlamışsınız. 1 ay önce RSV geçirmiş ve o günden beri emmesi azalmış. Hastalık geçtiği halde emme sorunu devam ediyor.

Bebeğiniz sol göğsünüzü 3,5 dakika emerken sağ göğsünüzü ağzına bile almamakta. Sağ tarafa getirdiğinizde ağlamaya başlamaktadır. Süt akışı olduğunu düşünmüyorsunuz çünkü hiç ağzına almamakta.

Biberonla da beslenmeyi kabul etmediği için sütü sağarak verme düşüncesinde olabilirsiniz. Ancak bu durumda bebeğinizin doymadığı düşünülüyor ve huysuz oluyor.

Bu sorunun çözümü için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Sakin bir ortamda emzirmeyi deneyin: Bebeğinizin emme sorununu çözmek için sakin ve huzurlu bir ortamda emzirmeyi deneyebilirsiniz.

2. Emzirme Destek Sistemi (EDS) kullanın: EDS, bebeğinizin memeden süt almasına yardımcı olabilir ve süt üretimini destekler.

3. Yarı uykulu anlarda emzirmeyi deneyin: Bebeğiniz yarı uykulu anlarda emzirmeye daha açıktır.

4. Sağ göğsünüzü uyarmaya çalışın: Sağ göğsünüzü uyararak süt akışını sağlamak için masaj yapabilir veya sıcak kompres uygulayabilirsiniz.

5. Doktorunuzla konuşun: Bebeğinizin emme sorununu ve süt miktarındaki değişiklikleri doktorunuzla konuşun. Doktorunuz size özel tavsiyelerde bulunabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hem Meme Hem Biberon Reddi
2. Yemiyor
3. Biberon ve Meme Karışıklığı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Çilem K.

Çilem K.

9 Şubat 2026 14:59
1 sakın loş ortamda demiyorum.. 3 yarı uykulu zamanlarda bazen alıyor bazen almıyor sağ gögsümü. 4. Sağ gögsümden süt kendisi akıyor sol gögsümü emerken 5. Dr ile de görüştüm kilo kaybı yok ama alımıda durdu bu yüzden ek gıda çorba içine mama eklememi istedi geriye sadece eds kullanımı kaldı onuda deneyeceğim..
H

Hatice ..

17 Şubat 2026 11:28
Bende aynı sorunu yaşadım çözüm bulabildiniz mi acaba
Çilem K.

Çilem K.

17 Şubat 2026 13:44
Geçti şükür emiyor suan.. Uyurken emzirdim daha çok ve çocuğu yere yatırdım üstüne eğilip gögsümü verdim inek gibi bir nevi bir iki gün böyle yaptım 🙄 işe yaradı inşallah sizde de yarar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir