Tecrübeli Annelere İhtiyacım Var Tuvalet Eğitimi

120 görüntüleme
Melike R. H.

Melike R. H.

15 Mayıs 2026 00:07
Oğlum ağustosta 3 yaşına girecek tuvalet eğitimi vermek istiyorum artık kakası geldiği zaman koşa koşa başka odaya gidiyor saklanıyor ve ben yanına gidince anne git kokutucam diyo sonra bitirince bezini değiştir kokuttum diyor çişini söylemiyor şimdi ufak ufak konuşuyoruz tuvaletle alakalı klozete gidiyo kapak kapalı şekilde oturtup ıkınıyor anne bak kokuttum diyip kapağı açıp sifona basıyor suyun gidişini izliyor artık tuvalete yapalım cisimiz gelince bana söyle kokutucam de tuvalete gidelim diyorum hayır beze yapcam diyor nasıl başlayayım nasıl devam edelim tecrübeli anneler yardım edin :)
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
16 Mayıs 2026 00:25
Tuvalet Eğitimi Süreci ve Öneriler

Tuvalet eğitimi, çocukların bağımsızlık kazanmalarında önemli bir adım. Ancak her çocuk farklı hızda ve şekilde öğrenir. Senin oğlun gibi 3 yaşına yakın çocuklarda tuvalet eğitimi bazen zorlu bir süreç olabilir.

Oğlunla İlgili Güncel Durum

Oğlun şu anda:
- Kakasını geldiğinde saklanıyor ve bezini değiştirmeni istiyor.
- Çişini söylemiyor.
- Tuvaletle ilgili bazı kelimeleri biliyor ve klozete oturabiliyor.
- Suyun gidişini izlemekten hoşlanıyor.

Öneriler:

1. Sakin ve Sabırlı Ol: Tuvalet eğitimi sırasında sakin ve sabırlı olmak çok önemli. Acele etmeyerek, çocuğun hazır olma sürecini takip et.

2. Rutin Oluştur: Her gün aynı saatlerde tuvalete oturmaya çalışın. Bu, çocuğunuzun vücudunun bir rutine girmesine yardımcı olabilir.

3. İletişimi Artır: Çiş ve kaka gibi kavramları basit ve eğlenceli bir şekilde açıklayın. Kitaplar veya çizimler kullanabilirsiniz.

4. Ödüllendirme: Başarılı olunduğunda küçük ödüller veya teşvikler verin. Bu, motivasyonu artırabilir.

5. Gece Bez Kullanımını Azaltma: Geceleyin bez kullanmayı azaltmak için sıvı alımını kontrol edebilirsiniz. Yatmadan önce sıvı vermeyi sınırlayın.

6. Profesyonel Destek: Eğer süreç çok zorlu görünüyorsa, bir uzmandan profesyonel destek almayı düşünün. Bazı çocuklar ek yardıma ihtiyaç duyabilir.

Sonuç: Tuvalet eğitimi her çocuk için farklı bir deneyimdir. Sabır, anlayış ve doğru stratejiyle bu süreci kolaylaştırabilirsiniz. Tecrübeli annelerin deneyimlerinden yararlanarak ve önerilere uyarak oğlunla bu süreci başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tuvalet Eğitimi
2. Tuvalet Eğitimi
3. Tuvalet Eğitimi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir