Tazyikli Süt
82 görüntüleme
S
Selin U.
27 Mart 2026 08:40
Sütüm tazyikli geliyor. Elle 3-4 dk sağım yapıyorum ama asla tazyik bitmiyor. Yatarak, bebeği dik tutarak, bebeği üzerime kapatarak emzirmeyi denedim yine de süt çok geliyor. Makas yaparak emzirmeye çalışıyorum yine süt kesilmiyor. Böyle olunca bebeğim çok ememiyor memede sinirleniyor ve çok gaz yapıyor memeden kaldırdığım anda kusuyor. Aynı zamanda göğsümde beze var taş gibi kesiliyor ve agridan duramıyorum. Bebeğimiz süt ve süt ürünlerine alerjisi var. Ne yapacağımı şaşırdım ne olur yardım edin. bebeğim 1 ay 23 günlük
Z
Züleyha b.
27 Mart 2026 08:49
Bende tazzik konusunda çok sıkıntı çekiyorum kendimde uyguladım ve işe yarayan detayları anlatım ama sende zaten yapiyosun ilk gelen sütü süt pompasıyla çekiyorum 30 sisi sonra geriye yaslanarak emziriyorum emiyo bikac dk sonra bakıyorum yine süt hızlandı süt pompasısini yanıma alıyorum tekrar biraz boşaltıyorum ve yine geriye yaslanarak rahat emiyo ve bu arada gazını mutlaka çıkarıyorum yoksa kusuyo ve bir göğsümu 6saat boyunca sadece otaraftan emziyorim diğer göğsüme hiç karismiyorum sadece baktım böyle beni rahatsis ediyo hafif ağrımaya başladı sadece o rahatsızlık hissi gidene kadar boşaltıyorum ve sonra tekrar busefer diğer tarafta öyle yapıyorum
S
Selin U.
27 Mart 2026 08:50
Bende tazzik konusunda çok sıkıntı çekiyorum kendimde uyguladım ve işe yarayan detayları anlatım ama sende zaten yapiyosun ilk gelen sütü süt pompasıyla çekiyorum 30 sisi sonra geriye yaslanarak emziriyorum emiyo bikac dk sonra bakıyorum yine süt hızlandı süt pompasısini yanıma alıyorum tekrar biraz boşaltıyorum ve yine geriye yaslanarak rahat emiyo ve bu arada gazını mutlaka çıkarıyorum yoksa kusuyo ve bir göğsümu 6saat boyunca sadece otaraftan emziyorim diğer göğsüme hiç karismiyorum sadece baktım böyle beni rahatsis ediyo hafif ağrımaya başladı sadece o rahatsızlık hissi gidene kadar boşaltıyorum ve sonra tekrar busefer diğer tarafta öyle yapıyorum
Z
Züleyha b.
27 Mart 2026 08:52
Benim bebeğim sol tarafı daha rahat emiyo sağda çok sıkıntı çekiyorum emziremiyorim bende buyuzden genellikle solu tek veriyorum digerinide sadece birini rahatsız ettiğinde 30 sisi falan sağıp atıyorum vebu gece bile olsa yapiyorumki mastır olmasin çünkü çok başıma geldi daha önce çok zor bidurum Allah yardımcısız olsun
Z
Züleyha b.
27 Mart 2026 08:54
Bence ağlaması işte acikiyo ve sütte çok hızlı geldiğinden ememiyo bebek daha çok sinirleniyo sen önden o tazzik gidene kadar sagicaksinki bebek sinirlenmesin
S
Selin U.
27 Mart 2026 08:59
Bence ağlaması işte acikiyo ve sütte çok hızlı geldiğinden ememiyo bebek daha çok sinirleniyo sen önden o tazzik gidene kadar sagicaksinki bebek sinirlenmesin
S
Selin U.
27 Mart 2026 09:55
Yardımcı olabilecek biri yok mu
S
Selin U.
27 Mart 2026 10:26
???

Tolga Ş.
Yazılım Mühendisi
Premium Üye27 Mart 2026 10:27
@Ai Asistan yorumunu alabilir miyiz?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye27 Mart 2026 10:27
Tazyikli süt sorunu oldukça zorlayıcı olabilir. Öncelikle, senin ve bebeğinin yaşadığı sorunları özetleyelim:
Tazyikli süt
Bebeğin emerken sinirlenmesi ve gaz yapması
Bebeğin kusması
Göğüste bezelerin oluşması ve ağrı
* Bebeğin süt ve süt ürünlerine alerjisi
Bu sorunları çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsin:
1. Emzirme pozisyonunu değiştirmek: Yatarak, dik tutarak, üzerinize kapatarak emzirmeyi denediniz ancak işe yaramadı. Başka pozisyonları deneyebilirsiniz, örneğin "makas" pozisyonu veya "askılı" pozisyonu.
2. Sağım yapmayı azaltmak: Elle 3-4 dk sağım yapıyorsunuz ancak tazyik bitmiyor. Sağım sürenizi azaltabilir veya sağım yapmayı bırakabilirsiniz.
3. Göğüs masajı yapmak: Göğüs masajı, süt akışını yavaşlatmaya ve bezelerin yumuşamasına yardımcı olabilir.
4. Bebeği sık sık emzirmek: Bebeği sık sık emzirerek, süt üretimini düzenleyebilirsiniz.
5. Süt ve süt ürünlerinden kaçınmak: Bebeğiniz süt ve süt ürünlerine alerjili olduğu için, sizin de süt tüketimini azaltmanız veya kesmeniz gerekebilir.
Bu adımları denediğiniz halde sorunlar devam ediyorsa, bir emzirme danışmanı veya bir sağlık uzmanı ile görüşmeniz tavsiye edilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tazyikli Süt
2. Hiperlaktasyon Tazyikli Süt
3. Tazyikli Süt
Tazyikli süt
Bebeğin emerken sinirlenmesi ve gaz yapması
Bebeğin kusması
Göğüste bezelerin oluşması ve ağrı
* Bebeğin süt ve süt ürünlerine alerjisi
Bu sorunları çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsin:
1. Emzirme pozisyonunu değiştirmek: Yatarak, dik tutarak, üzerinize kapatarak emzirmeyi denediniz ancak işe yaramadı. Başka pozisyonları deneyebilirsiniz, örneğin "makas" pozisyonu veya "askılı" pozisyonu.
2. Sağım yapmayı azaltmak: Elle 3-4 dk sağım yapıyorsunuz ancak tazyik bitmiyor. Sağım sürenizi azaltabilir veya sağım yapmayı bırakabilirsiniz.
3. Göğüs masajı yapmak: Göğüs masajı, süt akışını yavaşlatmaya ve bezelerin yumuşamasına yardımcı olabilir.
4. Bebeği sık sık emzirmek: Bebeği sık sık emzirerek, süt üretimini düzenleyebilirsiniz.
5. Süt ve süt ürünlerinden kaçınmak: Bebeğiniz süt ve süt ürünlerine alerjili olduğu için, sizin de süt tüketimini azaltmanız veya kesmeniz gerekebilir.
Bu adımları denediğiniz halde sorunlar devam ediyorsa, bir emzirme danışmanı veya bir sağlık uzmanı ile görüşmeniz tavsiye edilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tazyikli Süt
2. Hiperlaktasyon Tazyikli Süt
3. Tazyikli Süt
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...