Tazyikli Süt
221 görüntüleme
Y
Yasmina Y. Ö.
20 Haziran 2025 08:48
Oğlum 4 aylık. 3. Aydan itibaren sütüm tazyikli ve çok fazla. Başlarda sağıp tazyiğini azaltıp öyke emziriyordum ama bu durum tazyik sorununu iyice arttırdı. Yatarak emzirme, geriye yaslanarak emzirme, makaslama hepsini denedim. Bir emzirme danışmanı dönüşümlü olarak nadasa bıraktırdı memelerimi o da bir işe yaramadı aksine su an sütüm azaldı ama tazyik yine bitmedi. Silikon uçla denedim, onu kabul etmiyor ayakta eğer çok açsa emiyor. Oğlum su anda sadece geceleri beni emiyor. Gündüzleri uykudan uyanır uyanmaz emiyor bazen onun dışında mecbur mama veriyorum. En başından beri mama + anne sütü gidiyorduk. Sütümün artmış olması bir işe yaramıyor. Sadece anne sütü vermek istiyorum. Bir kez bile sakin sakin emmişliği yoktur. Yardımcı olur musunuz? Başka bildiğiniz bir çözüm var mı?
Z
Zeynep E. O. ..
20 Haziran 2025 09:08
4. Ay civarı geçici meme reddi yaşanıyor. Ondan dolayı da emmek istemiyorlar. Uykuda emzirmeye devam et. Ekstra mama iciyorsa sık acıkmayacaktır. Kilo alımı çok iyi ise mamayı azaltarak bırakın. Emzirebildiğiniz anlarda emzirin. Benim kızım 3.5 ayda başladı kavgayla emmeye. Şimdi 5 aylik olduk 2 - 3 gündür düzeldi emmeleri. Ama mama vermedim hiç. Uykulu ayakta balkonda arkamda birileri alkış çala çala... yılmadan devam ettim 😂😂😂 22. Haftada kazanan ben oldum galiba sanırım
Y
Yasmina Y. Ö.
20 Haziran 2025 09:28
Ne kadar güzel. ❤ Dilerim bende bunu söyleyebilirim 🙏🏻 emmek istememesi çok yıpratıcı
R
Rabia Ö. B.
20 Haziran 2025 12:31
Sağıp biberonla verin mamadan iyidir
Y
Yasmina Y. Ö.
20 Haziran 2025 14:58
Sağınca sütüm daha da tazyikleniyor bir kısır döngüye giriyorum. Bu sefer gece de ememiyor öksürmekten. Bir de sağınca önceden 120-180ml arası çıkardı şimdi 60 ml anca çıkıyor
K
Kübra Y.
20 Haziran 2025 15:03
Aynı sorun bende de var malesef. Bebeğim emdiğinde de çok sinirleniyor kızıyor emerken mırıldanıyor resmen. Bazen ise boğazında kaldıktan sonra hiç emmiyor. Ve işin kötüsü ben de hala çözüm yolu bulamadım. Bebeğin tazyiğe alışmasını bekliyorum 😔
Y
Yasmina Y. Ö.
20 Haziran 2025 15:19
Kaç aylık bebeğiniz. Bende alışmasını bekliyorum ama henüz bir gelişme yok. Silikonla emer gibi oldu. Artık onu da istemiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum
E
Emine T. ..
20 Haziran 2025 15:25
Belki de sağdığınız pompanın ucunda ince çıkışlı bi parça olacak yıkarken formu bozulduysa ondan sağım miktarı azalmış olabilir onu değiştirip pompalayın mutlaka artacaktır pompayla gelen miktar
Y
Yasmina Y. Ö.
20 Haziran 2025 15:26
Değiştirdim bir etkisi olmadı malesef
Y
Yasmina Y. Ö.
20 Haziran 2025 15:31
Acaba biberonda philips avent in 2 numaralı başlığını kullanıyoruz. 3 numaraya geçsem etkisi olur mu? 3.ayın başında denediğimde o da tazyikli gelmişti ağlamıştı.
B
Bera N. H. ..
20 Haziran 2025 19:24
Hayır pompa ile sağmak daha çok tazyikli yapıyor. Ya çok düşük sağma moduna alın ve yavaşça yada elinizle sağmayı deneyin. İlk çıkan tazyikli süt gitsin. Benim bebeğimin hep boğazına kaçıyordu memeden başını çekiyordu. Araştırdım yapısal olabiliyor. Sizin de öyleyse bebeğe uygun pozisyon bulabilirsiniz yoksa da sağımı dediğim gibi elle öneriyorlar.
E
Ezgi İ. A.
21 Haziran 2025 02:28
Ben de aynı sorunları yaşıyorum. Dışarıda hiç emziremiyordum ben bu zamanlarda sağıp aynı biberonla verdim hep. Büyüdü deyip başlığı değiştirdiğimde daha rahat emebildiğini farketti ve meme reddi arttı. Önce başlığı daha küçük başlığa değiştirdim zorlansın da memeyi tercih etsin diye. Hemen sonra biberonu tamamen kaldırdım. 1 aydır uykudan hemen uyandığı anda emziriyorum. O dakikaları yakalarsam sorun yok yakalayamazsam aç da olsa reddediyor. 4.5 aylık şuan ve ben sabırla umutla memeye tam dönmesini bekliyorum…
Y
Yasmina Y. Ö.
21 Haziran 2025 08:36
Elle sağım biraz işe yaramıştı aslında ama aç olunca tabi sağımın bitmesini bekleyemiyor. Bir de çok uzun süre sağmak gerekiyor. Çünkü sadece ilk gelen süt değil hep tazyik var sütüm az olsa da tazyikli geliyor. Sadece bi nebze o tazyiği azaltıyor. Evet yapısalmış annem de böyleymiş.
Y
Yasmina Y. Ö.
21 Haziran 2025 08:39
Peki başlığı değiştirdiğinizde rahat emebiliyor muydu yoksa hızlı bir akış mıydı? Bir de aç olunca nasıl uyutup sakinleştiriyorsunuz. Benim bebeğim hiç dayanamıyor, çok ağlıyor.