Tazyikli Süt
775 görüntüleme

Yasmina Y. Ö.
İç Mimar
20 Haziran 2025 11:48
Oğlum 4 aylık. 3. Aydan itibaren sütüm tazyikli ve çok fazla. Başlarda sağıp tazyiğini azaltıp öyke emziriyordum ama bu durum tazyik sorununu iyice arttırdı. Yatarak emzirme, geriye yaslanarak emzirme, makaslama hepsini denedim. Bir emzirme danışmanı dönüşümlü olarak nadasa bıraktırdı memelerimi o da bir işe yaramadı aksine su an sütüm azaldı ama tazyik yine bitmedi. Silikon uçla denedim, onu kabul etmiyor ayakta eğer çok açsa emiyor. Oğlum su anda sadece geceleri beni emiyor. Gündüzleri uykudan uyanır uyanmaz emiyor bazen onun dışında mecbur mama veriyorum. En başından beri mama + anne sütü gidiyorduk. Sütümün artmış olması bir işe yaramıyor. Sadece anne sütü vermek istiyorum. Bir kez bile sakin sakin emmişliği yoktur. Yardımcı olur musunuz? Başka bildiğiniz bir çözüm var mı?

Yasmina Y. Ö.
İç Mimar
25 Nisan 2026 10:56
Merhaba baya bir süre geçmiş ancak umarım yorumu görürsünüz ve geri dönüş yaparsınız sütünüzü nasıl artırdınız yorumlarda sütüm arttı yazdığınızı gördüm bebeğim 45 günlük sütüm yetersiz kalıyor tavsiyelerinizi alabilirim 🙏
F
Figen K.
25 Nisan 2026 12:29
Merhaba figen hanım. Şimdi gördüm mesajınızı. Evet sütüm sonradan arttı. Aslında şimdi düşünüyorum da psikolojik olarak kendimi rahatlattığım, mama alsa da sorun değil diye düşündüğüm nokta da artmış sütüm. Devamlı emzirdim. Meme reddi yaşasam da geceleri uykusunda emzirmeye devam ettim. Su içmeyi çok seven biri değilim malesef ama taze sıkılmış meyve suları gibi bol sıvı aldım. Bir de susatan şeyler tükettim. Tahin, helva, balık, soğan gibi. Sıvı alımı gerçekten çok fazla şey değiştiriyor. Bir de bebeğiniz daha çok küçük. Eminim büyüyüp çenesi güçlendikçe daha güçlü emecek ve sütünüz artacaktır.
F
Fatma
2 Mayıs 2026 08:43
Bebeğim. 2,5 aylık Benimde sütüm azalsa bile tazyik azalmıyor önden sağım yapıyorum yok geriye yaslanıyorum yok hiçbir şey kar etmiyor emerken resmen gaz yutuyor duyuyorum sesini kilo alımı iyi diye doktor mamada verme dedi daha öncede hiç vermedim ama çocuk gazdan sabah akşam ağlıyor emerken boğulcak gibi oluyor emzirirken 2 dk sonra ağzından çıkarıp memeyi tutuyorum kendiliğinden fışkırarak akıyor size sormak istediğim sizce şu durumda biberon vermeli miyim sağarak en azından 1 kere tam doysun ve silikon uç meme reddi yapar mı şuan çok aç olunca emiyor kavga ede ede biraz doyunca emmiyor bide reflü sorunu var gazda yutunca iyice kötü oluyor hem memede uyumak istiyor hem kavga ediyor çok zor durumdayım psikolojim bozuldu
Yükleniyor...